January 10, 2008

kielletty viehättää

12 tunnin unet tuli taas vedettyä. toivottavasti en tarvii päikkäreitä, olis muutakin hommaa. ja mitäs muuta mä olisin unissani tehnyt kuin matkustellut... jossain venetsian oloisessa kanaria-mestassa tällä kertaa. toissayönä...en muista missä olin. tuntuu että tämä ei enää ole välimuistin selvittelyä vaan joku kiintolevy on jumahtanut paikalleen. jos kyse olis koneesta niin saisin jo uuden.

mistä puheen ollen, laittoin verkkokauppaan kyselyn että missä koneeni viipyy, tajuan että siinä odotellaan joitain osia mutta jos niitä ei tyyliin ikinä tule niin ehkä voin vaihtaa ne vastaaviin... sieltä vastasikin heti mukava setä joka paitsi halusi kertoa että piti kotisivuistani niin kertoi mikä osa puuttuu (on vielä tilauksessa) jopa tarjosi sen (näytönohjain) tilalle toista mallia. Arttu tarkistaa sopivuuden ja kelpoisuuden ja sitten katsotaan... toisaalta koneen laittaminen tyhjästä taas ahdistaa ihan perkeleesti, mutta toisaalta... 4gigaa muistia, kuka sitä nyt EI himoitsis. nyt mulla on kai 1,5. ja tässä on kaikkea pikku vikaa kuten minussakin.

tänään illalla mennään leffaan parin työkaverin+puolisoiden kanssa. Control, vihdoinkin. sitä ennen tapaan kahden vanhan Helia-koulukaverin kanssa kahvin äärellä. Jaria en ole nähnyt koulun jälkeen ollenkaan, tai tyyliin tokan vuoden jälkeen kun se lähti Venäjälle työharjotteluun ja sit mä lähdin Kanadaan ja sit tehtiinki jo thesistä ja ja ja... Mariaa näin tossa loppuvuodesta mutta nekään ei ole hetkeen nähneet toisiaan.

oonko jotenki vaikee, kun Flickrissä joku intialainen kundi pyytää kaveriks, siks että on muuttamassa tänne töihin piakkoin, ja sillä onki jo muutamankymmentä suomalaista kaveria - kaikki naisia. no, joo, mikäs siinä. olenko nyt jotenkin paranoidi kun kiinnitän tollaseen huomiota? mitäs sitten? onko se mun ongelma? siitä vaan ei ole välttämättä seurannut aina hyvää kun on lähtenyt "kaveriksi" jollekin suomeen muuttavalle/asuvalle miehelle, väärinkäsityksiä ystävyyden luonteesta tulee yllättävän herkästi. muissa kulttuureissa harvoin voi olla vain kaveria vastakkaisen sukupuolen kanssa. etenkin Intia on esim. niin seis kun siellä on meininki mikä on...yhä edelleen vanhemmat sopii avioliittosi ja mitkään seurustelujutut EIVÄT ole normaaleja edes yläluokan keskuudessa. no mutta, nyt en jaksas käydä sellasia keskusteluja. no, katsotaan. en mä oikeen osaa (tai halua) kieltää apuani kuiteskaa ihmiseltä joka on vieraassa maassa.

pitää mennä postiin käymään. siellä on jotain haettavaa, mm. lakanat joista en ole vielä kehdannut kertoa miehelle. tuskin haluan itsekään ajatella. ne on merkkiä jota kumpikaan meistä ei siedä. olen tulossa vanhaksi, annan periksi, ne oli niin kauniit ja halusin ne merkistä riippumatta. niitä ei mielestäni tunnista kyseisen lafkan lakanoiksi sitäpaitsi. en myöskään ikinä ajatellut ostavani lakanoita jostain suomalaisesta nettikaupasta. huoh. pitää viedä lakanat postiinkin, päätin hankkitua eroon Playboy-lakanoistani vaikka ne onkin kauniin pinkit ym. ei ne ehkä kuitenkaan sit sovi mun arvomaailmaan... niin paljon hyvää kuin Playboykin on saanut aikaiseksi niin kyllä se nyt on iso osa tuota naisia esineellistävää kulttuuria myös. on teini-sarja ja Voluptuous Vixens sarja ja jos vähän muodot kasvaa niin laitetaan sut tosta sarjasta tohon... ymmärrän että tuotteesta tässä on kyse ja bisneksestä, se pitää hoitaa hyvin, mutta kaiken kaikkiaan toi "tämä on kaunista, tämä on se naapurintyttö (niinhän Playboy aina jaksaa sanoa), tämä on haluttavaa ja hyvä" ei ole hyvä, tietenkään. näen tuossa muitakin puolia kuten avoimempaa seksuaalisuutta joka ei kuitenkaan ole pornoa, mutta mutta... no tähän tulokseen tulin ja etsin lakanoille uuden omistajan. kiva kiitti moi.

nyt on se kutina-vaihe päällä...tekis mieli raapia kulmia ja silmäluomia, jotka ovat vielä yön jäljiltä turvonneet. prkl.

postissa tuli muun muassa Aguileran tuoksu ja vaatteita. päätin kai muinoin että saan ostaa urakalla rintsikoita koska niille omistettu uusi laatikko oli puolityhjä. nyt, 'muutama' ostos myöhemmin, laatikko pursuaa yli, joten mun on kai aika lopettaa shoppaus :( parempi pankkitiliä ajatellen toki.

soittelin yhdelle asunto/pankki-asioista tietävälle tädille asuntoakin koskien, et mitä jos ja jos... jos sellasen joskus hakuis niin miten se kantsis hoitaa. tohon kun liittyy muitakin asioita kun että hae laina ja piste. pitää ajatella vähän tulevaisuuteen. toi asunto-asia ei ole tämän päivän ongelma ihan... lähinnä ehkä vuoden lopun aikasintaan. tai ensi vuoden. siinä vaiheessa sit kun ollaan niin pitää katsoa jos meitä kiinnostaa miehen kaa muuttaa yhteen, sit se olis kyl yhteissijoitus (erillisillä lainoilla tietty), en yksin saa sellasta kämppää johon molemmat mahtus. mun ego vaatii tilaa... ei mutta on vaikea kuvitella asuvansa yhdessä jonkun kaa, päivän selvää on että jotta mitään onnistumisen mahiksia olis niin mä ainakin tarviin tilaa, oma huone. voin sit nyhjöttää siellä kun siltä tuntuu. mä luulen et ihmisillä on muillakin joskus tollanen tarve mutta niiden tarve ja halu muuttaa yhteen ylittää sen (siis jos varaa ei oo ekstra-huoneisiin), ja sit seuraukset voi olla huonot. mun mielestä, jos ei ole varaa sellaseen kämppään ku mitä tarvitaan, niin sit ei vaan voi ostaa ja muuttaa yhteen. mietittiinhän me Artunkin kanssa joskus noita mutta se ei ollut realistinen vaihtoehto kun tilantarvetta olis molemmilla ollut kovasti ym. ja minä en halua muuttaa kalliota kauemmas keskustasta. ihan hyvä ratkaisu se kuitenkin oli, mun pysyä tässä kämpässä. tykkään paikasta ja kämpästä...ja vuokra on kiitettävän pieni.

(HS 9.1) "Sundsvallin uimahallissa saa uida yläosattomissa." pitäs saada uida muuallakin. jos joku haluaa niin mitä se muita koskettaa. jos koskettaa niin sit on päässä vikaa. ihminen syntyy alasti ja se on ihan luonnollista, niin tarviiko kenenkään hermostua jos joku haluaa olla alasti tai puolialasti jossain uimahallissa. tai rannalla. kaupungilla ja kaupoissa se on vähän niin ja näin. kauppojen hyllyvälit on sen verta kapeat joskus ja mun mielestä mun ei kuitenkaan tarvii joutua kosketuksiin alastomien ihmisten kanssa. ai miksi jos se on niin vitun luonnollista? no siinä menee henkilökohtaisen alueen rajakin, se on ihan yleisesti hyväksytty käsite. uiminen ja saunominen ja auringon ottaminen on sellasia toimia joissa vähäpukeisuus on loogista ja järkevää ja ymmärrettävää.

tässä nää lakanat joista ei toivottavasti tunnista brändiä. miksi minä sitä dissaan? ylihinnoiteltua ja -arvostettua teko-designia. siksi. nämä oli tarjouksessa, siinä tekosyyni ostaa. eihän se ok ole mutta parempi kuin täysihintainen. viesti on kaupalle että joo nää menee kaupaksi mutta vain alennettuun hintaan. silti, ostavat valmistajalta varmaan toisenkin erän, menihän ne sentään jotenkin kaupaksi. hyvä puoli näissä on että ovat hyvää laatua. ja se ei ole minkään ylihinnoiteltujen brändien yksinoikeus, laatua saa halvemmallakin. mutta olen kyllästynyt niihin Anttilan halpoihin lakanoihin jotka on karkeita ja imee itseensä pölyä ja rypistyvät enemmän kuin muut ja ovat kaikin puolin halvan oloiset. ja huonon. ei kai ne vältsisti ole synonyymejä mutta lakanoissa tuppaa olemaan. ostin tuossa kerran polyesterista valmistetut lakanat ja voi hellanlettas ne oli ihanat- superpehmeät ja siliävät... haluan lisää!

No comments: