May 10, 2010

miks toi tos vieres on nii kiva

naama alkaa olee aika pisamilla näillä kesäkeleillä. kenkäratkaisut ovat mietityttäneet yllättävän paljon, mun piikikoroilla ei vaan kovin pitkälle jaksa tuolla, se on fakta. tässähän tulee pientä tyylimuutosta väkisinkin...

olen helisemässä näiden puhelinsysteemien kanssa. jälkikäteenlaskutus on mitä ilmeisimmin tuntematon käsite, liittymään ladataan rahaa ja sit kaikenlaisilla koodeilla saa kaikenlaisia etuja ja kaikki on sekasin niiden kaa. pepsipullon kyljessä vaikka lukee et tän koodin ku laitat tähän numbaan ni saat 100 tekstaria. ok, sit teet sen ja sit no, sulla on ne 100 tekstaria käytössä, mut vaikka vaan turkcellin numeroihin ja vaan 24h aikaa. sit jos haluut jonku sopimuksen et vaik puhelut turkcellin numeroihin on ekstrahalpoi ni laitat taas jonku koodin johonki numeroon, ja sit max. 15min puhelut on vaik nii ja nii monta liiraa, JOS lataat siihen liittymään ens kerralla 50 liiraa, jos vaan 30, ni sit hinta on tää ja tää. ja rahan lataaminen on oma mielenkiintoinen shownsa, se onnistuu maksuautomaaton näköisellä laitteella, johon syötetään puhelinnumero, samalla kun siis maksat sun visa-kortilla tms., tai sit kaivetaan jostain sellasia ässäarpoja ja raaputetaan niistä joku koodi, soitetaan sillä mun puhelimella johonki numeroon ja näppäillään sit se koodi ja tsädäm, raha on siellä. ja muitakin veikeitä keinoja on. mut periaatteessa koodeilla ja tekstareilla pelataan , ja sit laitetaan rahaa kaduilla olevissa liikeissä. jokaisen puhelun ja tekstarin jälkeen puhelin näyttää muuten paljonko napsahti, mikä on kyllä ihan asiallista koska tää on niin vitun sekavaa. ilman jotain diiliä tekstareiden hinnat on kyllä aika älyttömiä, esim. 20 tai 30 eurosenttiä/kpl...

tekstaridiiliä kattelin eilen lääkärin kaa, se olin 4e/kk, 10 000 tekstaria. joo... toivottavasti myös toimii näin. sit joka päivä melkee tulee kaikenlaisia tarjousviestejä puhelimeen, joita en tietty ymmärrä eikä usein tarviikaan. joskus näytän jollekin ja ne on laatua maksa nyt x liiraa tällä koodilla niin saat 10h puheaikaa, käytössä puoleenyöhön asti... öö. tai jotain mainoksia tai muuta paskaa. kun nyt vaan jotenki sais tästä soittamisesta ja tekstailusta järkihintaista ni olisin tyytyväinen. me tekstailtiin mun puhelimeen jonkunsortin diili, ja sit latasin 30liiraa, ja nyt EHKÄ kaikki puhelut on 22eurosenttiä 4 minuuttiin asti, mutta toisaalta en ole varma mitä siinä ässäarpa-koodin mukana tuli, sekoittiko se pakkaa...vahvistusviesteistä en ota mitään selvää.

huomenna pitäs tulla puhelinyhtiön setä kattoo miks mun puhelin(adsl)linja ei toimi. viime lauantaina nimittäin kuin ihmeen kaupalla adsl-setä viimein tuli (puhelinyhtiön oma palvelu, elisa-tyyliin) ja totesi että niin mä tsekkasin että tässä ei toi puhelinpuoli toimi, muuten kaikki ok, soittakaa sinne puhelinyhtiön puolelle. kamoon, samaa lafkaa olette. no, soitetaan ja ne toki lupaa selvittää ja soittaa sit takaisin. as if. lääkäri soitti sinne tänään uudelleen ja sopi että joku tulis siis huomenna, ja saatiinpa jopa ekaa kertaa aikahaarukka koska pyysin nihkeilemään siitä, ei ihmiset voi koko päivää himassa odottaa. setä sano että joo nii kyl me huomattii joo lauantaina että vika on teidän talossa, ja jos näin ni te maksatte ite laskun. jaahas. jos vika on talossa ni mä maksan? haistakaa. kun nyt eka saisitte noi seinästä riippuvat johdot skulaamaan ni katsotaan sitten. vittu mä oon ollu yli viikon ilman nettiä. pitää kohta ostaa oma ylihintainen ja hidas USB-tikku kun ei voi käyttää naapurin vastaavaa ikuisesti.

olisko nyt valitettu tarpeeks? päivällinen (joku tuore, lämmin lihaleipä jossa siis lammasta ja salaattia ym sisällä) maksoi 1,50e, kaupassa vartijasetä auttoi kun säädin ja ulkona on 20C.

yritän houkutella lisää ihmisiä käymään tänne, mm. Ottoa & Elinaa. ja samalla joskus käy mielessä että mitä ne ihmiset tykkää mun poikkiksesta, tai siis varmaan tykkää kun tapaa, onhan se selkee että mies on hurmaava ja helposti pidettävä, mä löydän aina sellasia, mutta siis noin muuten mietin mitä ne siel suomes kelaa. se on tää suomalainen nainen/turkkilainen mies kombo vähän sellanen...jep jep. ja itse tiedän ehkä suhtautuneeni hienovaraisen skeptisesti näihin tarinoihin. viime yönä ennen nukahtamista olin aika onnellinen ja mietin kyllä että mitä helvettiä tästä oikeen tulee, voisiko tää vaan jatkua viel aika pitkään?

No comments: