September 02, 2010

ananas

neiti R toi pekonia eli PORSASTA ja nyt pitäs keksii mitä siitä tekis. googletin jonku pekoni-ananas pastan reseptin. saa taas vähän säätää koska ei mitään hajua mistä täältä sais smetanaa tai "ruokakerma sweet & sour". onhan jossain joku gourmet kauppa varmaan mutta en lähde sitä etsimään, pitäis löytyy ihan ruokakaupasta nämä. täällä on yhdenlaista kermaa ja se saa luvan kelvata kaikkeen. kokeilin kerran ja oli se ihan ok ainakin meikäläisen kulinaristisiin tottumuksiin.

pyysin lääkäriä tuomaan purkitettua ananasta. vaikka tiedän että voi olla vaikea löytää. täällä on yleensä tuoreita noi ...vihannekset tai hedelmät siis. mietin hetken ja lisäsin että voi tuoda myös sellasen "oikeen" ananaksen jos osaa avata sen jne. no, kyllä mä tiedän et se osaa.

nyt se vastasi mailiin että ananasta pastan kanssa, ootko ihan varma?? ei voi syyttää, ravintolassa jos täällä tarjotaan pastaa ni sitä on 5:ä sorttia, alfredo, bolognese ja pari muuta. muita ei ole olemassa. ja edellä mainitutkin on yleensä huonosti tehty. pitänee alkaa kotikokiksi ja esitellä maailman makuja. harmi kun en osaa mitään espanjalaista saati mitään muuta tehdä. sushin väsäämisestä on puhuttu Volkanin+avokin kanssa. mutta pitäisi tehdä vegeversioita lääkärille, se on sushia maistanut ja sen mielestä raaka kala oli ällöä sen tekstuurin takia. fair enough.

tänää on pyykkipäivä. ja vois lukee jotain kirjoo, mulla on pdf:nä pari.

No comments: