October 23, 2010

jääkaappia

etsin sattuneesta syystä (helsingin vuokrakämpässäni alkaa ehkä n.15-20 vuotta vanha jääkaappi vetelemään viimesiään) jääkaappia netistä. suunnistinpa siis Vertaa.fi-osoitteeseen. se on palvellut hyvin ennenkin. ja ilmaisesta palvelusta ei ehkä tarvisi nipottaa nytkään mutta jos nyt kuitenkin...

tarjolla on ensiksi seuraavat lajitteluperusteet... merkki; väljä hintahaarukka (100-500, 500-1000, 1000->), korkeus, leveys ja kokonaistilavuus. jos väljää hintahaarukkaa viitsii klikata ja keksii sitten katsoa uudestaan samaa kohtaa niin huomaa että se on tihentynyt satoihin euroihin, mutta kuka sen keksii, niin en minä ainakaan ekalla kerralla (nyt vasta).

korkeuteen on saatu 85-86senttisille oma luokka mikä on ihan hyvä varmaan koska niitä tuntuu olevan useampi kymmen, onko sitten joku pöydänalusmalli kyseessä? mutta jenkkikaappeja (n. 140cm) ei ole eritelty... eli 86cm jälkeen kaikki 460 on samassa luokassa... =syvältä.

kokonaistilavuus on varmaan ihan hyödyllinen tieto myös jos tietää vaikka vanhan kaappinsa tilavuuden tai ylipäätään omaa niin vahvan tilatajun että voi hahmottaa. mutta toki jos jenkkikaappia etsin niin suurimmassa kokoluokassa se ei voi olla, eikä pienemmissä... joten voin arpoa väliltä.
sitten pääsenkin tuloksiin. koska lajittelu ei rajannut tarpeeksi, sain satoja tuloksia. pysyttelin ekalla sivulla ja katselin siitä kuvia. mieleisen näköistä kaappia löytyi. sitten hintavertailuun. koneboksi ja e-kodinkoneet olivat antaneet molemmat hinnan ja kotiinkuljetushinnan. menin itse nettikauppoihin. oikeasti kai on pakko melkeen pyytää vanhan poisvientiä ja siitä saa sitten maksaa käytännössä toisen kotiinkuljetuksen verran tai enemmän. Koneboxin sivuilla pitää keksiä että "asennuspalvelu" sisältää myös poisviennin - tämä selviää jos klikkaa auki pienet printit. tosin siellä lisätään että vanha viedään pois lisämaksusta. eli kotiinkuljetus 45,90e, asennuspalvelu 44,90e ja en tiedä paljonko vanhan poisvienti tekisi lisämaksua. eli vähintään 90e lisää tulee kun haluaa jääkaapin kotiin ja ...no vielä jotain lisää niin saa vanhan pois. käsitän että Postin keltainen kuljetus hoitaa tuon kotiinkuljetuksen mutta kun palvelu ei ole tuttu niin jään miettimään että soittaako ne vai ilmestyykö ne vaan oven taa kuten hyvä ystävämme DHL... se voi vanhan jääkaapin sulattajaa nimittäin kiinnostaakin. en löytänyt pienellä etsimisellä tästä lisätietoa, ehkä en osaa.

koska Koneboxin loppuhinta oli niin kova, vaikkakin Vertaa.fi palvelussa matalampi, niin tarkistin toisen myyjän eli E-Kodinkoneet. kotiinkuljetus luvataan 3-14 työpäivän sisällä (no onneksi ei sen isompi haarukka??!) ja en taaskaan löytänyt hetiseltään infoa kuinka kuljetus hoidetaan ajallisesti mutta en myöskään jaksanut enää etsiä. tilausta tehdessä kysyttiin numerot ja email-osoitteet joten uskon että se hoituu. mutta siis lopputuloksen E-kodinkoneiden, joilla oli eritelty hinnoissa asennus ja "SER-kuljetus" eli suomeksi vanhan poisvienti, jääkaappi muodostui vähän halvemmaksi.

tämä siis tällä kertaa kuluttaja-helvetistä.

No comments: