October 12, 2010

lisää tissejä

Virpi Salmi tilittää ilmeistä vitutustaan HS:n blogikirjoituksessa nimeltä "Tissit!". Virpiä tuntuu harmittavan että rintasyövästä on thety seksikäs ja näin Suomen Rintasyötäyhdistyskin on kerännyt puoli miljoonaa viime vuonna (v.pun rusetti kampanjalla tms). no onahn se vittu harmi että JOKU syöpäsäätiö saa kerättyä rahaa. Virpi huomauttaa että alkoholi-kuolmia on enempi mutta siitä ei saa seksikästä avun-kohdetta. niin. mitäs sitten? kaikesta ei saa seksikästä. mutta seksi myy, eli jos jostain saa seksikästä niin sitäkään ei saisi yrittää silti myydä? onhan se harmikin että seksillä myydään kaikkea mutta keltä oikeasti on pois joku saatanan "puristelen tissejäni" FB-ryhmä? ei ainakaan multa, en ole liittynyt ja aivan sama jos joku liittyy. olen ollut tosi heikko tukemaan mitään syöpämaratoneja ja muitakaan harjoituksia mutta kai se on muille sallittu, hyvä että joku tukee jotain.

rintasyövän leviämistä voi estää puristelemalla tissejä mutta alkoholiongelman esto voi olla monimutkaisempaa, ja se jotenki nyt harmittaa Virpiä. en ymmärrä, tuntuu että nyt on vaan pitänyt kirjoittaa blogi jostain ja on ollut huono päivä ja on pitänyt tarttua huonoon huumoriin (FB-ryhmä). rintasyövästä pitäisi kai puhua vakavasti ja naama kurtussa, halpoja vitsejä ei ainakaan saa vääntää. kun jotkut kuolee viinaan, helvetti. nyt ei hymyilytä ei.

lääkäri osti kaasuhälyttimen ja mun homma on hankkia (eBaystä) carbon monoxide-hälytin. minähän olen paikallisten mielestä aivan lapsellisen paranoidi noista kaasulaitteista mutta onneksi löysin seurakseni lääkärin, joka on sitten kai ainoa turkkilainen jolla on samankaltaisia tunteita. viime viikolla kun säät viileni niin laitettiin taas kombi päälle 24/7 jotta olis lämmin sisälläkin... (kaasulaskua odotellessa...) lääkärin työkaverit oli ihmetelly sitä sen ostamaa hälytintä; "mitä sä tolla teet?". nii-in. uskon että noi on turvallisia laitteita kuten kaikki väittää, mutta JOSKUS jotain aina sattuu. mutta tälläset hälyttimet ja muu riskien überminimointi on aika länsimaista hössötystä. aika länsimainen Istanbulkin on mutta tää "hössötys-vaihe" tulee vasta seuraavalla tasolla, eli sit kun on taulutelkat ja digitaaliset uunit ja automaattinen ilmastointi ja kaikki muu, eikä enää keksi mistä kantais huolta.

täällä kuulemma oli keskuslämmitys yleinen 10 vuotta sitten, mutta kaasu ja sähkö ja vesi on kaikki kalliita ja sit ihmiset tappeli et tarviiko niiden maksaa kk-maksua kun ovat 3kk lomalla jne... ja tietty 10-henkinen perhe käyttää aika paljon enempi vettä kuin vaikka 2 (ei nyt verrata yhteen kun yksinasuvat on niin harvinaisia). eli sitten palattiin kombeihin ynnä muihin systeemeihin. uusissa taloissa kuulemma taas on kuitenkin keskuslämmitystä. paljonkohan ne maksaa kuukaudessa? mietin vaan etten minäkään haluaisi suurperheiden kanssa laskua jakaa, oma vesi on n.20e/kk, kaasu n.8e/kk (kun ei lämmitä!) ja sähkö 20e/kk. edellämainitut nousee roimasti talvella. ja noi on isoja rahoja täällä.

talon kissaa ei oo näkyny pariin päivään. missä se on?

No comments: