November 21, 2010

töitä pitäs taas loman jälkeen alkaa tekee...

nää kulttuurijutut on kyllä... kaikissa maissa on puolessa. täällä kun oli tää viikon bayram (posti ei kulje viikkoon? jep) joka oli eläinten uhraamis-juhla... pässejä ja lehmiä kai. luin just jostain kirjasta että vaan miiespuolisia eläimiä teurastettais mutta näin kyllä tyttölehmiä jne. mutta en sentään mitään teurastuksia nähnyt paitsi telkussa. sellasta harrastetaan että maksetaan johonkin joku 100e ja jossain landella joku lehmä teurastetaan ja syödään sun puolesta. tämä sopii maallistuneelle kaupunki-muslimille joka haluaa kuitenkin hoitaa velvollisuutensa käsiään likaamatta. hyvällä säkällä nuo etä-uhratut lehmät menee köyhille, turkissa on tullu vastaan monia ihan fiksuja ratkaisuja joissa ohjataan köyhille jotain apua tai ruokaa.

keittiön tiskiallas on taas tukossa ja ostin viemärinavausainetta. pakkauskuvien perusteella löytää mitä vaa. sitten google translaten avulla yritin selvittää käyttöohjetta vaikka pakkaus pieniä helmiä laittoikin arvelee että se toimii kuten vastaava suomalainen. tunnistan kyllä sanoja että silleen alkaa helpottuu elämä.

sitten Hell's Kitchenin uusin season (mikä viiiittu se on suomeksii taas, tulee mieleen vaan 'kiertue' lol) pyörii ja omat spagetit kiehuu. tomaattikastiketta ja jotain purkkipapuja. niitäkin on nii monia erilaisia enkä tiedä pavuista mitää mutta yleensä kaikki kelpaa mulle.

nolottaa kun en ole kauheasti siivoillu täällä tai laittanut kotia, lääkäri tulee huomenna kotia... mutta kävin sentää kaupassa hakee kaikkea ettei sen huomenna tarvii miettiä vaikka se meinas niin. se kun tulee bussilla aamulla ja menee suoraan duuniin... sen jälkeen luulen että se tulee himaa ja nukkuu seuraavaan aamuun. hyvä niin, väsynä ei ole kivaa.

työelämä on vähän sellasta taistelua ja köydenvetoa täällä ja jouduin venymään et teen 2 sunnuntaita nyt töitä. eli 7-päiväistä viikkoa. no, niin tekee jokunen miljardi muukin ihminen, ja pidempiä päiviä vielä, ihan munkin kadulla, että ei kai siihen kuole mutta tietty en ole kauhean innoissani. mut näin tää nyt vaan menee. mun pitäs ('pitäs' on oikea sanavalinta turkissa) nyt olla kk-palkalla ja töitä on vaan puolet oletetusta joten kaikki tarjottu pitäs ottaa ja viime kuussa kieltäydyin yhestä la-su kurssista joten jouduin tuntipalkalle ja missasin yhen pakollisen kurssituksen jne jne. niin pitää nyt antaa siimaa. olis kiva kirjoitella enempikin ylös noita työsäätöjä koska ne on aika "mielenkiintoisia"....mutta ei oo ollu tapana nettiin työnantajaan liittyviä juttuja kirjoittaa.


mun sisäinen kello on ihan sekaisin nyt, syytän bussin aiheuttamaa jetlagia.

No comments: