July 28, 2011

näin tällä kertaa

kun painelin kotiin tänään hikisenä niin enpä arvannut mikä odotti. ovi, joka ei auennut avaimella. jotain fibaa. hieno abloy-lukko josta maksettiin 30e kaupassa. prkl. soitin Volkanille, joka oli maisemissa ja tuli mestoille ja soitti sit lukkosepän, joka tuli myös pian. ovi avattiin väkivalloin. vika kuulemma "ihan säkää". tyypillä oli valikoimissa samanlaista lukkoa joten laitettin samanlainen, lukon purkuineen ja asennuksineen kaikkineen 90tl/38tl ... tämä oli sarjassamme ok-hintainen eli ei kallis tai halpa (lukko). kyllä muuten hikoiltiin kaikki ihan pisaroita rappukytävässä kun se yritti avata ovea. ei ollut edes superkuumapäivä mutta silti...

no, mulla oli koko päivän ollut perjantai fiilis joten lähdis ulos Volkanin kaa myöhemmin illalla eli ennen kymmentä. mentiin parillekin eri terdelle. olin juonut 3 viiniä ja sit mulla oli siinä vodka-energiajuoma kun baari päätti pistää luukun kii about klo 2. ei ne nyt hätyyttäny mut olin jotenki hidas joten otin lasin mukaan. tossa se nyt vieläkin seisoo kun en ole saanut sitä alas. joskus viime viikolla oli sama tilanne, kun tulin jostain ulkoa. sit ei vaan enää tipu yhtään. mikä lie, turkkilaiset juomatavat tai muu, mutta tulee vaan fyysisesti paha olo kun edes ajattelee. hyvä.

Tamerkin ilmesty paikalle jossain vaiheessa kun oltiin siin. sit keskusteltiin Norjan tapauksesta. ne kysy aika tosissaan et jos se oli periaattees muslimi-vastainen ni miksei se ampunu vaan niitä. ehdotin että Norjan kokoisessa maassa on vaikea löytää niin paljoa muslimeita yhestä paikkaa. näistä kahdesta über-ateistista tuleekin mieleen kuinka Melisan kaa puhuttiin turkkilaisista ja niiden identiteetistä. etenkin ns. älykkö ja ns.rokkipiireistä löytyy tosi paljon porukkaa jotka on paitsi ateisteja niin kokee itsensä jotenki identiteetiltään muuksi kuin turkkilaiseksi. siis vähän kuin se sukupuoliongelma, et mä oon syntyny väärään ruumiseen jne. ni turkkilaisilla on tosi paljon samaa mut kansallisen identiteetin suhteen, ja ne on ihan tosissaan. jotkut identifoituu suomalaisiks (Nilla, Sampo) ja jotkut vaan eurooppalaisiks mutta niille on tosi tärkeetä et ne on jotain muuta kui turkkilaisia. mut se liittyy tähän paikalliseen kulttuuriin ja uskontoon, ja tarpeeseen irtisanoutua siitä nykytilasta ja kehityksen hitaudesta. itsestä se tuntuu huvittavalta mutta suomessa on niin helppo ehkä olla muuta tai se on niin vapaata. saahan täälläkin olla vaikka juutalainen mutta silti perinteet ja kaikki...ympäristö voi olla aika ahdistava jos nuorena kasvaa jotenkin länsimäisiin ihanteisiin... ja sit rock-imago on tosi tyypillinen tapa erottua joukosta.

muisteloitsinpa taas, kuinka olin new yorkissa kerran. koneessa olin tutustunut johonki adventtikirjon tyyppiin, 20-30 vee jenkkimies jonka kaa tulin juttuun. sillä oli kentän hallissa auto ja lupas viedä mut keskustaan mihin olin menossa. matkan varrella pysähdytiiin jossain, en muista enää aluetta, joku Plains? siellä oli baari jonka sen joku kaveri tai serkku omisti. mutta ennenku mentiin sinne ni se veti tötsyt autossa. se ei ollut kertonut moisesta kellekään, koska sen adventti-sukulaisetkaan ei hyväksys semmosta. no, mentiin baariin missä se halus nähdä kuinka kippaan Finlandia-vodka shotin sen kanssa. alashan se meni. mulla alko jo olee kiire kohteeseen eli ydinkeskustaan joten lähdettiin. mutta mietin että olipa hauska tavata joku niin random ja tutustua sen johonki kavereihin tai sukulaisiin jossain baarissa ja kaikkee. se ajo mut ihan siihen osotteiseen mihin olin menossa, ja jotain siltaa ylittäessä oli näkymät aika mielettömät. se sano että sen yhen pilvenpiirtäjän korkeuksissa on ravintola ja kutsu mut sinne joku ilta. en ikin sit soittanu sille, seurustelin ja se ei ois ehkä ollu sopivaa, antaa ymmärtää jne. mutta muistan vaan ihailleeni maisemia etenki silloin, sillalta.

No comments: