December 05, 2011

kofeiinin puutteessa nuokkuessa

pimeys tulee jo viideltä, aika aikasin. mutta valoisaa on sentään aika aikasin. vai meenkö vaan töihin myöhemmin?

jotenki tuli mieleen tuossa kun olin Heliassa ja sitten se päärakennus oli remontissa, ja meidän ulkkis-osasto siirrettiin sörkän lähistölle. sinne missä on ne tukkukaupat. se oli sen verta lähellä että kävelin yleensä ellei ratikkaa just sattunu kohalle. en ollut kovin fileissä tuosta sijannin vaihdosta vaikka se oli lähempänä koska kävelyä tuli enempi ja tilat oli vähän ankeat. ja jos otti jotain 'muita' kursseja niin piti sitten kuitenkin siirtyä pasilaan. kirjastokin oli siellä. tuntu että koko se aika, vuosi tai puoltoista, oli vaan yhtä talvea. aamulla oli tosi pimeetä kun meni koululle ja klo 16 tietysti ihan yhtä mustaa. muistan oikeasti nukkuneeni tilastotieteen tunnilla (kukapa ei olisi), olin tosi usein iltapäivisin ihan poikki. lounas tais sit kolahtaa aika lujaa mutta tuntuu että muutenkin oli sillon iltapäivisin vaan hankalaa. myös espanjan tunnit oli iltapäivisin, ja ne oli myös ekstratuskallisia tunteja. ei jäänyt päähän sitten mitään. muistaakseni en päässytkään kurssista läpi, ja löysin porsaanreiän jonka kautta suomenkielen (journalismin tms) kurssi kävi läpi vieraasta kielestä, ja kävin sen. mutta sekin oli itseasiassa ihan hirveä kurssi. en muista mikä siinä oli niin mahdotonta mutta opettajan käyttämä sanasto josta mieleen jäi DISKURSSI meni yli ymmärryksen enkä yleensä ymmärtänyt tehtävänantoja. usein niissä piti pohtia jotain...  mikä liittyi todennäköisesti diskurssiin. ei uskoisi että joku suomen kieleen liittyvä kurssi olisi niin perkeleellisen vaikea että olin oikeasti lähes itkun partaalla sen kanssa. mutta pääsin sentään siitä kurssista läpi...    ja nyt olen jotenkin välillä joutunut oikolukijan asemaan mikä on ihan hauskaa. tai ei oikeestaan, mutta ylä-asteen kielioppikokeista läpipääsy oli myös haasteellista ja siksi tilanne on ironinen. jännittävää kyllä näen tekstissä helposti monenlaiset virheet, paitsi pilkkuvirheet, ja yhdyssanat on kans aika heikko kohta. silti oma tuotanto on mitä on. pystyn kyllä työ-kontekstissa tuottamaan ihan järkevää suomea, mutta blogin kanssa ei tarvitse stressata tai miellyttää ketään.

ylipäätään mulla on aika paljon muistoja aamusella pimeässä ja talvella töihin tarpomisesta. munkassa asuessa muistan ottaneeni bussin 58 kouluun, joka oli pasilassa. meikkasin bussissa usein. ja tarvoin lumessa piikkikoroillani. teetin itselleni vielä kengät niihin aikoihin, ne oli aika iso hankinta.

ja se IT/web duuni silloin ennenku muutin tänne, sehän oli Espoossa. menin metrolla ja dösällä. maisemat oli kyllä kivat. mutta paljon pimeitä aamuja...  kesät ei edes oikeen jää mieleen. jännää.

tai jos kesiä ajattelee...  niin valokuvauslafkassa oli kesäisin tosi kuuma kun ilmastointi oli heikko. pidin töissä kesämekkoja ja aika avokaulaisia paitoja. silloin käytin vielä mustaa lähinnä. mutta mulle ei oikeen liity kesään mitään vahvoja muistikuvia niinku työmatkoilta. muistan kyllä esim. interrail-kesä-reissun '99, Karrin kanssa, tai siperian juna-reissun Tiitan kanssa, olikohan '06...  ja sit muistan parit provinssirockit. et mitä mulla oli päällä ja noin, ja miltä siellä näytti. mutten mistään bändeistä mitään. se on ihan tnnettu tosiasia etten minä ole konsertti-ihmisiä. ei kaikki voi olla, niin helvetin siistejä kuin ne konsertit onkin.

videofirmassa muistan kans olleeni kesällä. sillon oli tosi gootti-kausi päällä ja muistan kerran töihin mennessä ajatelleeni että olen kuin vaatehenkari. vaatteet oli niin tärkeitä silloin. ja on toki edelleen mutta silloin koin tosiaan jokapäivä olevani menossa muotinäytökseen tms...  voi luoja. ja kun oli kampin metron r-kiskalla töissä, tais olla kesä '99, niin tepastelin töihin paljain jaloin usein. ja flirttailin metro-aseman stevarin kanssa töissä ollessa. tulipa mieleen. ja seukkasin sen kaa hetken.

mut mitä mä tein vaik kesät '02-'05? ei mitään käsitystä. matkusteltiin sillon artun kaa varmaan. sit aloin istuu tietokoneen edessä ja jäin sille tielle. nii joo Korpi Ensemblen keikoilla kävin muutaman kerran, ja oli vaikee päättää että mitä sinnekin laitan päälle. onneksi vaihtoehdot ja valinnat on taltioitu valokuvin.

mut huomenna on itsenäisyyspäivä!

No comments: