July 26, 2012

idän uutiset

Matkasto-sivusto kirjoitti lyhyen ja asiallisen jutun koskien tuota eilistä (?) uutista maista joita suomalaiset matkustajat dissaavat eniten. kyllä uutista lukiessa mietin noita samoja asioita kuin mitä Matkasto mainitsee, eli listalla on lähinnä maita jossa suomalaiset paljon käy eli tulokset pitäisi pistää siihen kontekstiin, toiseksi koska vastaajamäärää ei oltu uutisessa mainittu, se oli luultavasti pieni, jne. en kuitenkaan jaksanut selvittää vaan jätin 'uutisen' omaan arvoonsa. no eipä sitä joltain iltiksiltä ja vastaavilta korkeatasoista tai laadukasta uutisointia odotakaan, mutta päädyn sinne joskus Hesarin etusivun promon kautta. tuon listan tietysti julkaisi ja jakoi 'matkailusivusto' joka ei pysty tuottamaan mitään asiallista sisältöä vaan pitää saada klikkejä eli kävijöitä ihan millä vaan keinolla.

tuon listan kärjessähän komeili turkki, mikä ei toki ole mahdotonta vaikka kyselytutkimus olisi kunnolla tehty, sen verran turkissa on ärsyttäviä asioita, tuputtavista kauppiaista lähtien kaikenlaiseen kusetukseen. ja tuossahan oli annettu pisteitä jopa vatsatautien perusteella. no on erilainen bakteerikanta joo, viro on ehkä slleen mukava ja turvallinen että siellä on vaan matoja Hesen salaatissa :D

turkkiin kun ollaan päästy niin jatketaan.syyrialaisia pakolaisia on turkissa nyt joku 44k. uutisissa oli että 50k olis sellainen kipuraja että rajalle tehtäis joku bufferi, kun siellä armeija alkaa olee niin vauhdissa.

ja rajan takana naitetaan pikkulapsia.  ällöttää mutta ei yllätä. edelleen suurin osa iranilaista ja muistakin lähi-alueen ihmisistä on fiksuja ja mukavia mutta sitten valtaapitävät juntit ja ääriporukka pilaa loput.

neuvottelut Israelin kanssa välien lämmittelemiseksi ei myöskään suju putkeen.

perheväkivata (tai ainakin sen ilmoitukset, toim huom) on lisääntynyt. huono huono juttu...:( suomessa haudotaan monta vuotta ja sitten kännissä puukotetaan, turkissa yksi huono hetki rittää kun temperamenttia vaan on.

lääkärit saa valikoida jatkossa asiakkaaitaan vähän, ainakin jos potilas on ihan mahdoton/vaarallinen. family doctor on suomen omalääkäriä vastaava virka turkissa. tämä laki ei tietysti päde ensi-avussa eikä tarvikaan, jos ne on mahdottomia niin saahan ne hiljaiseksi.

ja rajoituksia pornoon...  euromielinen AKP saa mellastaa miten päin vaan. joudun varmaan ennen pitkää linnaan jos tätä menoa jatketaan.


ja jotain ihan muuta;

ihq video, en edes tienny et Kristen Stewart ja se poika oli kimpas;
http://www.youtube.com/watch?v=V_Qrt1k8qHo&feature=player_embedded#!


No comments: