December 24, 2013

joulufiilarit

joulu on taas, joulu on taas....   puuroa ei ole, mutta sitä voisi tehdä vaikka huomenna eli joulupäivänä. tänään ajateltiin kotona laittaa jotain aika normiruokaa ja kutsuttiin tuore aviopari Oytun & Hanna myös kylään. lääkäri tekee töistä kun pääsee ni bravuurinsa eli täytettyä kanaa, ja minä väänsin eilen elämäni ensimmäisen lihapiirakan, siitä saadaan jälkiruoka. nyt mietityttää että onko lihapiirakka jälkiruokaa, siinähän on lihaa?? erityisen kaunis se ei ole, ja mietin että olisko jotain mausteita pitänyt olla, kun tuntuu hiukan mauttomalta, mutta reseptissä ei sellaisia mainittu (lihaliemikuution lisäksi) joten en laittanut.


no mutta nyt on jenni leiponut.

mietin et miltä näyttäis ilman et ois hiukset, kulmat jne värjätty. vois koittaa photoshoppaa. silmän kestorajaukset on haasteellista shoppaa veke mutta voin yrittää.

nyt on onneks jo loppunu (tältä vuodelta) ihmisten kyselyt että menenkö suomeen jouluksi.  ei siinäkään mitään, mutta vastaukseen "ei" saa joskus ihmettelyä. mutta mitä siihen sit sanois? a) ei mulla ole siellä mitään jouluperheperinnettä odottamassa, niinku vanhempia ja sisaruksia perheineen tms b) kerran vuodessa saa riittää, ei ole halpa reissu käydä siellä

luin tässä tätä av-palstan keskustelua nihkeistä joulutavoista anoppiloissa. tulee aika joulumieli. ja pistää miettimään omaa joulua, joka on ollut missä milloinkin...mut nyt täällä, ja kelaan että mitähän Hanna ruotsalaisena meinaa että me laitetaan joulupyötään... olen kyllä yrittänyt kommunikoida ettei meillä ole mitään erikoista, mutta kai omat perinteet aina vaikuttaa odotuksiin. tosin en tiedä sit sen perheen perinteistä. nyt lauantainahan oli Melisan luona ne joulupippalot jossa Hannakin oli ja siellä oli jouluruokiin snadisti panostettu eli se oli niinku mun osalta siinä. mutta tossa ketjussa on hauskoja juttuja ihmisistä yöasuissa tai verkkareissa jouluna. no onahn se rentoa, kai sitä saa omassa kodissaan olla kuten lystää mutta jos tulee vieraita, vaikkakin omaa sukua, niin hmm. en mäkään meinannu mitään superjuhlavaa tänään laittaa, ihan normit siistit vaatteet...harmaa neule ja musta mokkahame. pitäskö sukkikset sit olla punaset? kun kynnetkin on.

soitin tädille, mummolle ja isäpuolelle joulutervehdykset. viimeisin tosin antoi luurin aika nopeasti uudelle kumppanilleen, jota en kovin hyvin tunne - ei tykkää puhelimessa puhua niin kai se on ymmärrettävää. mietin että vieläkö pitäs isälle soittaa. vois tietysti kysyä miksei mun isä soita ikinä mulle? en nyt kuitenkaan ota sitä itteeni.

voisin ostaa viel graavilohta, jos sulatan pari ruispalaa pakastimesta. se vois olla hyvä lisä pöytään.

No comments: