October 14, 2017

olen taas lukenut Sanomalehteä

tää Ossi N:n tapaus oli jännä. on tosiaan niin että suomessa ei ole ok sanoa olevansa työttömänä tyytyväinen (luterilainen työmoraali jne?). mutta sitten mietin että missä olisi? eri kulttuurit ja maat on niin erilaisia etten tiedä onko ne vertailukelpoisia mutta aluksikaan suomen tasoista tukiverkkoa eli työttömyys ja muita tukia ei ole kuin ihan muutamassa maassa maassa. onkohan ruotsissa hyväksyttävää sanoa että on mieluummin työtön? turkissa maksetaan muistaakseni joku 6kk työttömyystukea ja sekin on pateettinen summa. jos sanot siellä että olisit mielummin työtön ja istuisit kotona niin ei se perhe kovin hyvällä katsoa. koska kukas muu sut elättäis kuin suku. suomessa yhteiskunta on sitä mitä perhe & ystävät suurimmassa osassa maailmaa. niin silleen tottakai hämää että joku kelaa että hänellä on oikeus elää yhteiskunnan rahoilla. mutta mielenkiintoista oli kans että Ossi on ilmeisesti ihan lahjakas kirjailija - kenties vielä tuottaa jotain sillä saralla, siis kulttuurillista perintöä. ja jos kirjat myy niin siitä pitänee maksaa veroa. mut mietin et mitä vaikka venäjällä tykättäis kun joku Ossi olis et 'mun mielestä teidn pitää elättää mut' :D

tää ruotsalainen kuolinsiivous on ihan jännä konsepti. aika peruskamaa oikeastaan, eli vähennetään tavaran määrää, mutta sopii mulle paremmin ajatukseltaan, kuin konmaritus. ja on muutenkin käynyt mielessä, kun mulla tuota tavaraa on aika paljon. toki mulla pitäis olla vielä elinvuosia- joka vuosikymmeniä - useita mutta eipä sitä ikinä tiedä.

Sofi Oksasen kirje Melanialle oli outo. Melaniaa tai ketään siellä päin maailmaa kiinnostaa se kirje nolla, mutta ehkei se nyt ole se pointti, ei kai noita kirjoitella siksi että kys henkilö sitä edes näkisi, vaan kyse on jostain mielipidekirjoituksentapaisesta...  mutta se oli niin pitkä vuodatus että sopisi paremmin johonkin romaaniin. kaikki esimerkit viron torien prostituution detaileista joskus 80-luvulla tms...  jos haluaa yhtään isomman yleisön kuin suomi niin pitäs ottaa ehkä vähän helpommin lähestyttävää kulmaa ja jättää omat kokemukset minimiin. mutta ehkä tuo nyt oli enemmän just suomalaisille suunnattu julistus. en ollut ihan eri mieltä sisällöstä mutta en kaikkea allekirjoittaisikaan. ironsesti slovenia on kuulemma maailman 8. tasa-arvoisin maa ja siell Melaniaa arvostetaan menestyneenä monellakin tavalla - toki se mitä slovenialaiset ajattelee oman maan tytöstä ja mitä amerikkalaiset ajatteleen "venäjän suunnalta tulevista naisista" on eri asia. en voi sanoa ymmärtäväni Trumpin vaimoa millään tasolla, mutta ehkei itäblokin naisten mainetta voi ihan vaan hänenkään harteille heittää, hänellä on varmaan omat motiivinsa ja huolensa niinkuin kaikilla - en minäkään käyttäytyisi tietyllä tavalla ihan vaan jotta suomalaisten maine muuttuisi johonkin suuntaan, jos sellaista valtaa olisi.

harmittaa että meidän firman pikkujoulut on sillon kun mä ja lääkäri ollaan lomalla teneriffalla.

No comments: