January 26, 2019

miten tää brexit

politiikassa mukana ollut kaverini kirjoitteli facessa kävelykeskustan laajentamisesta ja muistelin kuinka hän muiden muassa myös on ollut ajamassa sitä että hämeentie rauhoitettaisiin. en muista oliko se kokonaan autoilta vai vain yksityisautoilulta vai miten...  ylipäätään en ole kiinnostunut kävelykeskustoista ym... luulisi että lähes kortittomana (turkkilainen ajokortti on ehkä puolikas?) ja muutenkin autovastaisena allekirjoittaisin nämä jutut mutta ei. se voi olla sellainen "no tää on aina ollu näin ni olkoon", mähän olen hieman muutosvastainen tunnetusti. mutta etenkin hämeentietä koskien, sillä kadulla asuneena en kannata sen sulkemista autoliikenteeltä. tekisihän se siitä hiljaisemman, mutta jos joku muuttaa hämeentielle hiljaisuuden perässä niin sitten on ihan oma moka. totta puhuen en usko että niin kukaan tekee. hämeentieltä pääsee kätevästi kallion 'sisälmyksiin' tai ulkoa tullessa myös keskustaan. en väitä etteikö sörkän rantatie olisi siihen vaihtoehto, mutta tarviiko rajata vaihtoehtoja? mulle kurvin liikennehärdelli (tosin aika pientä se on, mutta helsingin mittakaavassa) on myös jotenkin rakas ja siksi antaisin sen olla ennallaan. varmaan hämeentien rauhoittajilla on useitakin syitä idealleen mutta yhtä lailla mulla on oikeus mielipiteeseeni. paikallisvaaleissa en taida enää saada äänestää, mutta perinteisestihän olen äänestänyt vihreitä ja siten tuossa on hieman epäloogisuutta mutta on niitä arvoja ja asioita muitakin. ei voi olla aina samaa mieltä edes suosikkipuolueensa kanssa. ekologisuus ei muutenkaan ole korkealla mun listalla, mutta ehkä vihreiden äänestys onkin sellaista anekauppaa sitten mulle? odotan että päättäjät tekevät päätöksiä ja tekoja mun puolesta, sellaisia jotka ovat ympäristölle hyväksi. pakottavat vaikka maksamaan muovikasseista, niinkuin on tehty, tai järjestävät pullopanttia tai jotain muuta. nyt kun vielä kierrätys olisi sillä mallilla että kaikki kierrätettävät jutut voisi laittaa yhteen laariin ja joku toinen erottelisi ne. kotona roskien lajittelu on ihan viho viimeistä, en ole ikinä tykännyt. joku jälkilajittelusysteemi on kai UK:ssa monissa paikoissa ja nyt meidänkin taloyhtiössä, siis päätellen siitä että pahvi+lasi+kova muovi laitetaan kaikki yhteen kierrätyslootaan. tai ehkä ne vaan hinataan kiinaan, ken tietää. mutta tää on vielä reasonable, se kuuden eri roskiksen ylläpito kalliolaisyksiössä ei ollut. eikä se multa ihan kauheen hyvin luonnistunutkaan.

suomalaisten kanssa, työkaverit ym, tulee nyt jatkuvasti kysymystä brexitistä. et miten brexit-britannia... vaikka olen toisaalta lukenut paljon aiheesta ja seurannut sitä ja mulla on erittäin vahvoja  mielipiteitä asiasta, muutimme kuitenkin tänne tietoisesti brexit äänestyksen jälkeen ja turkin sopissa keitettynä otan tämän ehkä aika coolisti kuitenkin. voi tulla ongelmia, lamaa, ken ties... mutta en usko että mitään mikä oikeasti pysäyttäis ihmisiä rajoilla tai pilais elämää tyystin. edelleen tämä on suht vakaa demokratia vaikka täällä on omat ongelmansa ja politiikassa on paljon idioottikonservatismia ja muuta...  uskon että pitkällä tähtäimellä maa ei joudu täysin hunningolle. no, sehän jää nähtäväksi. ja tietysti mä jaksan toivoa myös että kelkka kääntyisi vielä. koska todella; aina tosiaan saa toivoa.

olen niin kiitollinen että vastapäinen rakennus viimein valmistui ja se loputon rakennustyömaameteli loppui. se koetteli hermoja ja varmaan vaikutti yleisesti hyvinvointiin... onhan se tutkittu että jatkuva meteli aiheuttaa stressiä.

The Voice Finland etenkin on niin hyvän mielen ohjelma. Toniahan kuuntelee mieluusti muutenkin kun se on semmoinen sanaseppo ja Anna Puu on aidon herttainen, mutta nyt on kans hauska kun siinä on niin paljo mamuja, ja itse mamuna yllättäen tuo tultuu läheiseltä aiheelta... ihanaa kun ne menestyy.

No comments: