March 09, 2019

terveisin sähkölasku 135£/kk

aloin kuunnella ihan sokkona Spotifystä tällasta podcastia ku Halme & Saarinen - diginen iltapäivä. tämmönen jakso kuin "Päättääkö Spotify mitä kuuntelet" on eritoten mielenkiintoinen. ironiaa on tietty myös siinä että löysin tän podcastin Spotifyn "suosittelemana", se oli jollain trending listalla tms, niiden podcastien alla mitä olen jo lisännyt listalleni. mutta Spotify on aina ollut mielenkiintoinen koska se herättää intohimoja suuntaan jos toiseen...  itse lähdin heti siihen kelkkaan koska fyysisten levyjen osto ei miellyttänyt eikä muutenkaan kokonaisten levyjen, joita sillon jo digitaalisena sai kyllä. Spotifyn algoritmit tarjoilee minulle joka viikko uutta musiikkia joka on kiva, mutta toisaalta pysyn ja elän sitten tiiviisti siinä "kuplassani" - pahemmin kuin viherfemakkona facebookissa. onneksi lääkäri kuuntelee ja löytää jostain aina jotain 'erilaista' musaa joka vähän tuo väriä elämää. totta kai tykkään siitä musasta mitä kuuntelen mut välillä tuntuu et Spotifyn tarjoilu on menny vähän hötöks, lopputomia covereita jne. ehkä ihan joka viikolle ei löydä niin paljon uutta mielenkiintoista musaa (discover weekly), kuuntelenkin enempi niitä Made for you -osaston Daily Mixejä, ne on kivasti vähän jaoteltu tyyleittäin. 

luin äsken jostain (=facebookissa kaveri sanoi jossain keskstelussa) että vihreissä on jo ydinvoimaa puoltaviakin, tai ainakaan ei vastustavia. viimeksi kun asiasta kuulin, eli aika kauan sitten, ni vihreät oli just se puolue joka ydinvoimaa vihas. ja olenkin viime aikoina miettinyt tälleen taviksena, et olkoonkin et siinä on joku riski, ja sit ydinjätettä, ni ottaen tän ilmastonmuutostilanteen huomioon jotenki must se kuulostaa aika... kohtuulliselta vaihtoehdolta. ja kun se sähkö on sit (ainakin suomessa) suht halpaa. mitä ihmiset ei OLLENKAAN osaa arvostaa. jonkun kanssa puhuin viime kuussa joka päivitteli ettei se omakotitalossa kyllä ole niin edullista, mutta kaikkihan on suhteellista, jos nyt oikein muistan ni kyllä ne kuitenkin maksoi siitä vähemmän kuussa kuin me tässä kaupunkiasunnossa. suomen ja UK:n tulo- jne tasot ei toki oo ihan synkassa mutta tarpeeksi lähellä että voi vertailla numeroita noin summittain. anyway, sähkö on suomessa halpaa piste. ja sillä aikaa kun mietitään ja vatvotaan mihin ja miten ja jos vesi- tai tuulivoimaa sais rakennettua niin käytetään vaan ydinvoimaa, eiks?

luin myös hesarin yhtä kirja-arvostelua (Matti Klingen joku päiväkirja, hirvee sotku nimien ja kirjasarjojen kaa) jossa arvostelija hyvin nosti esiin sen että tää muuten fiksun oloinen tyyppi rinnasti suomen sote-sotkuja "vakaaseen Turkkiin". vakaaseen? lol. ehkä se etäältä näyttäytyy sellaisena, vaik mietin kyl et mitä uutisia se Klinga lukee? ja tää Klinga myös toteaa että "...ja siksi on hyvä, että Turkilla on määrätietoinen ja johdonmukainen johto." johdonmukaisuutta kyllä näen, siinä kuinka ihmisten oikeuksia ja sanan- sekä uskonnonvapautta poljetaan viimeiseen maanrakoon pikavauhtia. se ON johdonmukaista. yritän ymmärtää kirjoittaa, kyse on kai päiväkirjoista ja mäkin olen toki sanonut kaikenlaista vähemmän mietittyä ja fiksua vuosien aikana. olenpa minäkin nyökytellyt että hyvin saadaan turkin kaltaisessa maassa tehtyä sote-tyyppisia juttuja, kuten koko maan laajuinen IT-järjestelmä jossa kaikki potilastiedot, sähköiset reseptit jne, MUTTA ymmärrän sentään että se on siksi että yksinvaltiaan lailla toimiva presidentti ja hallitus voi vetää mutkat suoriksi ja kaikki 'tylsä' aikaavievä kilpailutus ja sen semmoinen mietintä voidaan skippaa...  joskus mietin et olisku jopa joku välimuoto realistinen, ettei kaikkea vatvottais vuosikymmeniä, mutta silti tehtäis asiallisesti... ehkei, tai se onnistuu maissa kuten Viro jossa ei ole liian pajon vanhaa jota pitää muokata tai purkaa tms. mut et joo, jotkut tuollaiset asiat onnistuu turkissa joskus ihan hyvin, mutta sillä on hintansa kyllä. suomalaiset riehuu samaan aikaan että suomessa on ihan hirrrrveetä korruptiota...  ja korruptioo voi ollakin mutta mittaluokka on  niin eri, ettei se mene ihmisen jakeluun.

ja suomen hallitus erosi. ehkä olen tosi ignorant mut eiks ne edustkuntavaalit oo just tulossa, joiden seurauksena tulis uus hallitus anyway? yhyy sote ei onnistunut ja periaatteet ja...  voi voi. en kaipaa tähän nyt mitään tällästä hallituksen ero -sotkua. mutta liian myöhäistä. jos ei dramaa ole ni sitä pitää kai keksiä sitten.



No comments: