May 26, 2019

mitä tää tällänen on

tää Kirsi Hytösen haastattelu hesarissa oli hauska, ja luin vähän blogiakin. tykkään et on annettu suunvuoro vähän värikkäämmälle naiselle joka ei ihan sovi muottiin. en kaikesta oo samaa mieltä mutta ei kai tarviikaan.

torstaina äänestin EU-vaaleissa. uutisista luin että siinä oli monilla ongelmia, ei päässytkään änestämään - joko siksi ettei ollut saanut infoa erikseen rekisteröinnistä (piti täyttää sellainen lappunen) tai rekisteröinti lappua ei oltu leimattu/käsitelty ajoissa. liittyy varmaan osittain siihen että EU-vaaleista myös päätettiin aika viime hetkellä, mutta onhan toi p*rseilyä koska tapauksia oli ilmeisesti tuhansia. ensin mainittu on helpompi antaa anteeksi, eli tietoa ei välitetty ajoissa tai tehokkaasti. itse olin tietoinen koska olen vähän yli-innokas, mutta sain myös jonkun 5tp enenn deadlineä sen kirjeen ja formin postissa. mutta sitten se ettei niitä oltu käsitelty vaikka ihmiset oli ne palauttaneet tai muuta sekoilua niin ettei asiansa hoitanut ihminen päässyt äänestämään - raivostuttavaa. virheitähän sattuu mutta vaalit pitäs hoitaa 99,99% virheettömästi. oli vaikee päättää mitä puoluetta äänestän. Labour ei ole tuntunut vaihtoehdolta pitkään aikaan koska ne yrittää miellyttää sekä brexiteerejä että remainereita leijumalla jossain "välitilassa", fence sittingiksikin sitä kutsutaan - jolloin kukaan ei ole tyytyväinen. sitten oli oikeestaan vihreet tai Lib Dems, molemmat olleet alusta asti 100% remain. mutta toi pitää vähän muutakin katsoa kuin brexit-kantaa. molemmat on oikealla suunnalla, eli hyvä alkutilanne. Lib Dems on vähän isompi, toisaalta ne on välillä äänestäneet tosi tyhmästi joistain asioista. toisaalta mua pelotti se että EU:ssa ne on suomen Keskustan kanssa samassa koalitiossa mikä oli vaan hurja turn off. en jaksanut perehtynä enempää kyseiseen ryhmän mutta tuosta sai huonot vibat. sen sijaan vihreet on samassa eurokoalitiossa suomen vihreiden kanssa, mutta UK tasolla ne on aika pitkälle "ei mitään", tää on niin vahvasti kahden puolueen maa. päädyin äänestämään vihreitä. en tiedä oliko oikea ratkaisu, mutta ainakin äänestin.

HS:n juttu homeesta oli kans mielenkiintoinen. mä olen ollut sillä kannalla että ongelma ei vaan voi olla sen kokoinen kuin on annettu ymmärtää. että muka puolet julkisista rakennuksista on vaarallisesti homeessa ja kaikilla on joku home-allergia. voi olla että suomessa yhdistyy monta asiaa joita yksinään esiintyy muuallakin; erityisen "haitallisia" hometyyppejä, huonoa ilmastointia koska yritetään pitää lämmin sisällä, virheitä rakentamisessa, rikas ja kehittynyt yhteiskunta jolla on aikaa ja kiinnostusta ja osaamista tutkia aihetta, muuten hometta suosiva ilmasto, geeneiltään allergioille tai astmalle tai muille oireille herkemmin altistuvia ihmisiä....  mutta SILTI en usko että tällä planeetalla juuri suomessa on asiat niin kertakaikkisen huonosti kun muualla porskutetaan. homehan on syvältä ja ikävää mutta ehkei se vaan silti ole niiiiin tolkuttoman vaarallista. kuten jutussa viitattiin, itsekin olen ajatellut kuivaa sisäilmaa joskus osasyynä. suomessa käydessä nenä on millon kuiva millon valuu, silmiä kutittaa ja kirvelee... ja nämä korostuu joissain rakennuksissa selvästi enemmän kuin toisissa, ulkona en muista kärsiväni mahdollisesti lainkaan. tietty joku silmien kutina on pientä siihen millaisia oireita joillain ihmisillä on. siksi sanonkin että kuivuus voi olla vain osasyy. ja jokainen on yksilö ja en tiedä tuosta niinku tohtoristasolla mitään. tää on ollu vaan mun tunne joka korostui vahvasti kun muutin suomesta pois ja olen seurannut uutisointia etänä.

tänään jääkiekon MM-kisat. aion katsoa kotona projektorilla. monet muut lontoon suomalaiset kokoontuu sellaisiin pubeihin jotka näyttää matsin mutta mä en jaksa. haluan vähän omaa aikaa ja relaamista ja sen lisäksi jos lähden pubiin ni tulis juotuakin varmaan jonkun verran.


No comments: