August 16, 2007

vietin keski-ikäispäivääni

Hesarin uutisessa "murhaajasairaanhoitajasta" oli hauska 'loppulause' tässä kappalessa;
"Mikäli epäilyttäviä tapauksia ilmenee, vainajat joudutaan kaivamaan ylös haudoistaan oikeuslääketieteellisiä ruumiinavauksia varten, Tuominen sanoo. Tuhkattuja vainajia ei voi tutkia."
hyvä että selvitetään tyhmemmällekin ettei tuhkattuja voida tutkia. tossa pitäs lukee jotain "tuhkattujen vainajien omaiset joutuvat luovuttamaan mahdollisesti vielä tallessa olevat tuhkat keskusrikospoliisille tutkimuksia varten. Poliisin laboratorio tutkii selvittää tuhkan analyysillä, liittyykö kuolemaan rikosta.".

Otto laittoi yks päivä viestiä kun kirjoitin tajunneeni että 'inessä' tulisi englannin in-sanasta, näin siis ehkä onkin mutta arvailin taas ehkä mutkia suoriksi. suomen kielessä on sellainen juttu kuin inessiivi, jota tuskin tarvitsee selventää koska kaikki muut paitsi minä tietävät mistä on kyse. sana inessiivi kuitenkin luultavasti siis tulee englannista. Otto on hauskan tarkkanäköinen ja pedantti, siinä on jotain maanistakin ihan hyvällä. ja nämä huomiot eivät ole uusia :D suomi on pieni, Otto tuntee (entinen kämppis kai) yhden miehen joka on naimisissa työkaverini kanssa.

päivällä kävin OP:ssä ja se oli rankkaa. keski-ikäinen olo tuli. mietin siinä kun täti selitti jonkun eläkevakuutuksen tiimoilta että "jos jäät eläkkeelle 62-vuotiaana, niin... mutta js jäät eläkkeelle vasta 63-vuotiaana..." että mitä helv, miten tähän on tultu? kun pankkiasioista on kyse ja vähän isommista sellaisista niin asioita jankattiin moneen kertaan ja muutenkin, täti tykkäsi selittää eläke-sitä ja tätä, ja 50-vuotiaat varmaan tykkää kuulla. mun teki mieli huutaa että en mä millekään vitun eläkkeelle halua, en mä halua mitään eläke-laskelmia! en halua elää siihen asti. mutta istuin tietysti siinä ja hymyilin tyhmästi. miten tähän on siis päädytty? äiti jankkasi siitä vitun sairasvakuutuksesta, ja sitten työkyvyttömyysvakuutuksesta, ja vakuutusyhtiön täti oli sitä mieltä että 100e/vuodessa vakuutus työkyvyttömyyttä varten on ehkä turha ja minun pitäisi kysyä pankista eläkevakuutusta jolloin rahat ei menis hukkaan. no, ei mene mutta ei ole summakaan ihan sama. minimi 30e/kk tekee mitä vuodessa? en halua arvata, täti pankissa kyllä kertoi mutta en kai sittenkään kuunnellut. ja sit kun tulis tää joku sairaseläke vaikka 34-vuotiaana niin mitä siellä mun eläke-tilillä olisi? joku 2100e. jee. sillähän sitä sitten sairastetaan. tää ei kyllä nyt ehkä oo tarkotettu siihen mitä äiti halusi. tai mitä minäkään haluan. äiskällä on pointti, sille on sairastaminen käynyt niin vitun kalliiksi. mutta ei se vakuutuskaan ole kuin ehkä 50 000 jos tarpeeksi rikki on ja ... joo. se on niin epätodennäköistä että siinä epätoivossa vois kyllä etsiä sit vaan rikkaan miehen? nää on vaikeita juttuja. en tiedä mitä pitäs tehdä. en pidä siis kauheen todennäköisenä sairaseläkettä tai työkyvyttömyyttä, mutta kyllä sitä tapahtuu ihan joka päivä ja ehkä se jossain määrin pitäs ottaa huomioon mutta jotain rajaa. eläke ei myöskään kiinnosta yhtään. se kiinnostaa sit 60-vuotiaana, mutta ei kiinnostaa elää siihen asti. no 57-vuotiaana varmaan kiinnostaa. ja 53-vuotiaana kiinnostaa elää siihen 57:aan. ja... vitullinen noidankehä. en haluis että asiat menis vituiks mutta ehkä saan aikaisen sydänkohtauksen tai jotain muuta armollista. eläke on niin vittumaista kun sitä pitäis tolleen suunnitella, rahallisesti mitenkäs muuten, ja mä en halua suunnitella rahallisesti kuin korkeintaan seuraavaa ulkomaanreissua. jos suunnittelen eläkerahastoja, jää ulkomaanreissut pian tekemättä. ja se EI ole vaihtoehto. onko tästä nyt jankattu tarpeeksi. jatkan yksin hiljaisuudessa.

miksei mistään löydy vittu kivoja mattoja, ne on niin peruskamaa että luulis löytyvän jotain. haluan vaihtaa makuuhuoneenkin maton. haluan että se on pehmeä. Ikean matoista mikään paitsi lampaantalja ei ollut pehmeää. ja se on paitsi vähän överi niin en mä nyt eläinten nahkoja lattialle halua. vähän häiritse että Ikea myy sellasia.

No comments: