December 10, 2007

otan osaa

lauantain bileet olivat loistavat ja minulla oli kivaa loppuun asti (kuuteen? emännän velvollisuudet!). mies hoiti minut kotiin ja konttasin vasta siellä. sain historiallisen pitkän krapulan. kesti koko vitun päivän. kai se siis on minullekin mahdollista :( onko se ikä vai mikä kun alkaa painaa? nukuin nyt 12h ja kaikki on taas ok. pääasia on kuiteski että jälkikäteen on hyvä fiilis. käsitin että muillakin oli hauskaa. teimme muutaman hengen porukalla pasteijoita ja joulutorttuja, tekivät kauppansa. minä olin tiimissä lähinnä henkinen tuki. bileet tiivistyivät minun ja Oton boolin kovaan kilpailuun. väitänpä että joukossa oli tyytyväisiä kasvoja kun jenni vihdoin teki super-boolinsa. minun hommani bileissä oli kai esittäää mielipiteitäni, etenkin Oton kavereille, ja sitä yritinkin tehdä. suurin osa otti provokaation ihan rauhassa mutta yhden tyypin suututin. kääntyi kannoillaan ja sanoi miehelle mennessään että "otan osaa" !! :D kauhea määrä meni juotavaa, mutta olihan ihmisiäkin, ja vielä puoli viideltä lappoi sisään lisää. lähes kaikki ketä olin kutsunut niin pääsivät, lähinnä ihmisiä töistä (nyt entisistä) kylläkin. oli hauskaa että Arttukin tapas ne ihmiset, olen puhunut niistä niin paljon. loppuyöstä eli aamusta tanssin sellasen hottiksen tytön kanssa ja mies oli kuvannut sitä videolle mun kameralla... mietin vieläkin motiivia?

kuvassa pöytä. aution näköistä, vaikka paikalla oli ainaski 30 ihmistä.


eilen käytiin vaasankadun Vegemestassa darrapurilaisella. kokemus meinasi vähän mennä ohi kun oli niin vaikee olla mutta totesin että purilainen oli jotakuinkin 4e arvoinen. siis hyvää. mesta oli aika sekavan ja kyhätyn oloinen, ahdas, mutta sekin on anteeksiannettavaa. juotavaksi on jääkaapissa vaan kaikkea bio sitä ja tätä ja muuta helvetin terveellistä ja luomua. otin porkkana-appelsiini mehun (brämhultsin purkin näköinen) ja mies otti "bionadin" eli joku limu. en tiedä kumpi oli parempaa tai pahempaa. hedelmä-mehu on tietty raikasta mutta jotenki oli laimeeta, oletan että siksi kun siitä on jätetty kaikki säilöntäaineet ja keinotekoinen pois ja mitähän vielä. bio-limussa oli hiilihappo jees mutta muuten ihan järkyttävä maku. pöydällä oli tietsikka jossa pyöri Debian. kylläpä sitä oltiin vaihtoehtoista kautta linjan. ensi kerralla otan omat limut mukaan.

mutta vegeilystä puheenollen perjantaina käytiin Haaagamarketissa missä mies hoitaa usein ruoka-ostoksensa. lähestyin liha-tiskiä ja esitin asiani, mistä on possut tehty? asiantunteva poika tiski takana tuntui ymmärtävän ongelmani ja kertoi että lihatiskin lihat tulevat Liha-Matilta joka käyttää vain pieniä tiloja. eläimen maksasta mitä ilmeisemmin näkee millasia myrkkyjä se on tai eole syönyt ja nämä maksat olivat kohtuu-kuntoisia. syövät ilmeisesti kouluruuan jämiä. opastivat vielä kysymään tarkemmin Liha-Matilta minkä juuri teinkin. Liha-Matin possu- ja nautatilat eivät päässeet OE:n vähän aikaa sitten julkistetamien tehotuotantotilojen video-esityslistalle. no, ne ei ole tehotuotantotiloja, johtuu varmaan siitä. mutta ostinpa siitä Haagamarketista sitten kinkkua hyvällä omallatunnolla. kivaa on se että mies voi nyt väsäillä meille liha-ruokia kunhan ostaa ne siitä lihatiskistä. yhtäkkiä olenkin kohtuu toiveikas että Helsingistä löytyy kauppoja joista koen voivani ostaa lihaa. Haagamarket on kai yksityisyrittäjän K-kauppa. pitää tsekkaa seuraavaksi tuo kurvin pieni K-kauppa sitten... ja lisää lihasta; viime keskiviikon pikkujoulujen päätteeksi menimme mäkkiin hoitamaan nälkäämme. kävi ilmi ettei mäkissä ole vege-vaihtoehtoa. huh huh. ilmankos se onkin niin vihattu lafka. no, olin humalassa joten pihvitön McFeast kelpasi siinä tilanteessa, onion ringsejä lisukkeeksi. mutta mäkissä käynti nyt sitten tulee mitä ilmeisemmin vähenemään.

sain kampaamoajan klo 13. äidille ja sen miehelle pitäs sit käydä ostaa viel jotain joululahjaa ja siinä se sit kai oliskin tää maanantai. olis myös erittäin suositeltavaa siivota, tai lähinnä imuroida... työhommilla on joillain vähän kiire tällä viikolla kun lähden sinne etelään lauantaina. pieni stressi että miten ne saadaan tehtyä.

No comments: