May 09, 2009

kirjat liikkuu. vai liikkuuko.

olen pariin otteeseen viime viikkoina katsonut tota Bookabooka-palvelua. ideasa on paljon hyvää mutta vähän vitusti kehittämistä myös. näen tietysti suurimmat viat käyttiksessä. *henkilö/käyttäjätietoihin ei ole tarjolla mitään vapaata kenttää, johon voisi kirjoittaa jotain oleellista...
*kirjojen lisääminen on sellaista kirjastotädin hommaa jotta jos ei myymässä ole niin saa olla aika tylsä elämä, että jaksaa siis alkaa rustaamaan kirjojen tietoja parin euron vuokratulojen toivossa... ehdottaisinkin vähintään jonkunlaista hakutoimintoa, kirjoitat siis kirjan nime, haku tuo tuloksia tietokannasta ja valitset mikä on sun kirja... toimii hyvin esim. http://www.librarything.com/addbooks (ei näy jos ei ole kirjautunut). ja seuraava askel olisi tietty tuoda oman kirjahyllyn tiedot suoraan jostain, kuten just librarythingistä. tämä vasta seuraava askel siksi että aika harva vielä v. 2009 käyttää mitään tollasta
*Bookabookan etusivulla on lyhyet listat tarjolla olevista kirjoista ja "onko sinulla tämä kirja?". en tiedä missä olisi pidemmät versiot, ts. "kaikki", etenkin jälkimmäinen siis on sellainen että, no, 10 kirjan lista siitä mitä ihmiset kaipaa on vähän vitun turha, riippuen siitä kuinka paljon käyttäjiä on jne. aktiviteettia niin oma kirjatoive ei edes pysyisi tossa etusivulla montaa minuuttia. mutta ehkä siihen (aktiviteettitasoon) on vielä matkaa, tolla käyttiksellä jne ei vielä pitkälle mennä mun nähdäkseni.

haluisin siis kyllä kuitenkin nähdä. että pitkälle mentäis. toi on näköjään joku Haaga-Helia yrityshautomon suojatti. katsotaan mitä tapahtuu. luonnollisesti kun Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK ry lähetti jonkun dissaus-kirjeen Bookabookalle niin mua vitutti. ei tässä maailmassa mitään hyvää sais tehdä (ilmaista tahi pienyritystoimintaa) kun Isot Yritykset saattaa menettää rahaa sen takia. ja sehän ei käy päinsä. vittu.

mitenkähän Kassi sitten tulee pärjää, sekin on aika lapsenkengissä

Google-haku "kuinka tehdä..."


tulikin mieleen noista palveluista VV:n eilin mainitsema MamuKamu-proggis, nimi on aika itsensä selittävä. en ole vieläkään kuullut Keharikaverista, siis saanut omaa keharia. joten voisin katselle nyt vaikka jotain muuta vapaaehtoistyötä. mamut ja kriminaalit (vankikasta apautuneet) vois olla seuraava luonnollisin kohde. vanhukset ei edelleenkää oikeen jotenki nappaa.

vapaahetoisjuttuja on listattuna ainakin verkostopalvelu.fi

No comments: