November 02, 2009

FB ja influenssa aiheuttavat päänvaivaa

lehdet uutisoi kilpaa jostain sikainfluenssa-rokote-jonotus-ohituksista... tulee mieleen ne maailmanlopunelokuvat joissa ihmiset tappelee verissäpäin jostain elintärkeästä lääkkeestä tai vedestä... kyse on kuitenkin jumalauta influenssasta - koitetaan nyt pitää jotain perspektiiviä tässä. montakohan ihmistä viimesenkin puolen vuoden aikana on kuollut ihan vaikka perussyöpään, sydänkohtaukseen, keuhkoahtaumatautiin ja tulipaloon? sikainfluenssan uhriluvut ovat näkyvästi otsikoissa - YKSI. että vedetään vähän henkeä välillä.

rokotteen sivuvaikutukset järkyttävät myös kansan syviä rivejä kovasti - on lämpöä ja kipeää kättä. miltähän se itse influenssa tuntuu sitten? varmaan tosi iisi? se on ikävää kun KAIKKEA EI VOI SAADA ja mikään ei kelpaa. jonotetaan hiki otsalla rokotetta mutta sen sivuvaikutukset ovat täysin epäinhimillisiä... on se elämä vaikeeta. onneksi ei ole isompia vaivoja joista nillittää.

stockmann avaa verkkokaupan. kiva kiva. odotan mielenkiinnolla. akateemisen online-kauppa on jo pelastanut päivän useamman kerran, vaikkei olekaan teknisesti mitenkään järisyttävä. en muista mikä suomalaisessa oli vikana, olivat varmaan myöhemmin netissä tai jotain muuta paskaa. muistan myös että hintavertailussa akateeminen voittaa yleensä.

viime viikonlopun juhlista sen verran vielä että perjantaina kokeilen ekaa kertaa jotain 'taistelupeliä'. Tekken 6 oli kovassa käytössä Sebastianin olkkarissa ja jossain vaiheessa ohjain tietysti työnnettiin mulle. mietin siinä että Bassen bileissä on vähän silleen 'ulkomailla' että tulee usein kokeiltua ihan uusia juttuja. osa vieraista on samoja mutta paljon vaihtuukin - mutta se erilaisuuden tunne on jännästi läsnä. en tapaa samoja tyyppejä missään muualla - lähinnä vanginvartijoita ja jotain bjj-vääntäjiä. tai muuten vaan ihan eri alojen ihmisiä. niin sit keskustelut on aika erilaisia kuin yleensä mun normipäivänä. se on virkistävää. ja en ollut Tekken superstatra - ylläri. painoin nappeja kyllä hämilläni mutta viimeistään siinä vaiheessa kun vastustajan eukko otti päänsä irti ja alko hakkaa mun hahmoo sillä - olin pihalla.

VV:n synttäreillä oli ekstra ilonaihetta koska sankari ja poikaystävänsä ovat menneet kihloihin. ja oli tosi makeet erikoiset sormukset! iloni pariskunnan puolesta oli vilpitöntä. me oltiin neiti R:n kanssa tehty yks viihdelehdenkansi silleen että VV:n kuva siinä Spockin paikalla, kun siinä olis siis Kirk & Spock. siitä tuli ihan hauska - harmi ettei sitä nyt voi tähän työntää. väännettiin myös isohko kokoelma turkkipoppia kasaan. siinä meidän lahjukset.

jee Hercules-seurani viime perjantailta kutsui mut johonkin syöminki-tilaisuuteen Savottaan huomenna. en olekaan ollut siellä ennen.

tänään pitäs nähdä Paavoa. parille Mascottiin siis. mietin kyllä jos vaan limua... joo. näillä mennään.

ihmisillä on ihme meininki nykyään FB:n & kuvien kanssa. jengi postaa kaikista kavereistaan kaikki mahdolliset kuvat bileistä jne sinne - ja tägää vielä varmuuden vuoksi että varmasti kaikille asianomaisten kavereille myös tiedotettaisiin. olen jo kauan sitten muuttanut asetuksia niin ettei suurin osa kavereista nää musta tägättyjä kuvia. mutta sen ei pitäisi olla tarpeen. mitäs jos mä rupeisin uppaa kaikki bile ym kuvat fb:seen...tägien kera...missä kohta joku älähtäisi? ai miten niin oli ajattelematonta postaa sun känniörvellykset ja homoeroottiset seikkailut kaikkien kaveriesi (ja työkaverien ja sukulaisten...) nähtäville? se on kiva että FB:ssä on tuo mahdollisuus tehdä valokuvakansioita mutta hei se on vitun julkinen internetti. vaikka rajatulle joukolle teoriassa mutta se on aika teoreettista tosiaan - mistä lähtien ihmisillä ei ole ollut mitään kontrollia siihen millaisia kuvia niistä julkaistaan? nimenomaan JULKAISTAAN. se kuva-albumi kirjahyllyssä tai tietokoneella on ihan eria asia kuin FB. jengi on niin netti-illiteratee vielä ettei tajua mitä tekee. prkl. en kohta enää suostu kameran eteen ja olen ilonpilaaja.

yritän valita uutta kohtuuhintaista pokkarikameraa....ei oo helppoa.

No comments: