October 28, 2010

plänäystä

nyt on liput suomeen ostettu, molemmille. olen ehkä hiukan etuajassa kun alan nyt jo suunnittelee kaikkee mitä pitäs tehdä. ja tietty majoitus on yks, 10 päivää kai toi reissu on, ja hostellit ja hotellit on pirun kalliita (meidän turkkilaisesta tulotasosta katsottuna, tai no helvetti, ihan miltä vaan kantilta). mutta ei sitä aikaa voi muidenkaan nurkissa kokonaa olla. jotain viritelmiä pitää kehittää.

tietty stressaan paranoidisti kaikista niistä kymmenistä dokumenteista mitä pitää lääkärin viisumia varten hommaa... ja viisumeiden kaa on tietty aina riski ettei sitä saa. mutta ehkäpä asiallisessa työssä käyvä turkkilainen jolla on rahaa tilillä (sekin pitää todistaa) ja joka haluaa vaan pikkulomalle ni päästetään. kun ensin todistetaan vielä että se on avoliitossa tämmösen suomalaisen kaa. onhan se ennenkin eurooppaan päässyt, en tiedä kuinka paljon noissa sitten on maakohtaisia eroja.

olen tietty fileissä kaverien tapaamiseta. vaikka siihen on vielä 2kk... ja vähän jänskää mitä lääkäri digaa suomenmaasta ja suomalaisista. ja hehkeästä tammikuun säästä. äsken huomasin että se oli Groovesharkkiin eritellyt 2 playlistiä, toinen "playlistmakesbunnyhappy" ja sitten "playlistmakesbunnyunhappy". Kreator jne on jälkimmäisessä. ilmankos en ole vähään aikaan kuullut mitään mättöä.

tääl on 12C ja kyllä alkaa vähän paleltaa... huomenna on joku pyhä taas. täällä ei kukaan ikinä tunnu olvan selvillä milloin on pyhiä tai lomia, suomessahan jotain perjantai-pyhääkin odotettas ku kuuta nousevaa. mutta alkuviikosta moni ei täällä ollu yhtää kartalla että pe on vapaa. tiistaina vaadin saada tietää onko perjantaina töitä ja poikkeuksellisesti siihen löytyi vastaus. tosin juuri äsken tekstattiin että voisiko perjantain pitämättä jääneet tunnit siirtää sit lauantaille... ärsyttää kun kuulee jostain että marraskuussa on viikon vapaat (vaikkei ehkä mulla, se riippuu oppilaista/yrityksistä) mutta kukaan ei tiedä milloin. tai et miten pyhiä on uudenvuoden ympärillä ni ei nää tiiä. eikö oo muka samat jutut joka vuosi??? en minäkään nyt ihan tarkalleen tiedä mitkä päivät on pyhiä mutta jotain käsitystä että loppiainen on tyyliin tammikuun ekalla viikolla, ja 1.1 on pyhä salettiin. no, ne on tietty näitä kristittyjen hömpötyksiä mutta voishan muslimeilla olla omiaan, ihan vaan säkällä uuden vuoden pintaan, who knows.

nyt marraskuussa on tosiaan 5 pyhää ja sattuu olemaan ma-pe eli käytännössä aika hyvä loma ja kaikki on tietty menossa johonki lomalle, maalle sukulaisiin lähinnä. niin mekin - utelin oppilailta nimittäin että eivät aio silloin opiskella englantia eli eiköhän ne tunnit joku joskus sit peru. mennään Antalyan kautta, siellä vähän relataan jossain hotlassa (ja jos se on täynnä suomalaisia niin lol) ja sit siitä Mersiniin jossa lääkärin vanhemmat ja toinen veli asuu. oon siellä yhden yön ja päivän et ehitään kaikki lapsuuden leikkipaikat ja koulut katsastaamaan ja se saa riittää, palaan sit Istanbuliin, lääkäri jää sinne vielä. ei olekaan käynyt himassa varmaan pariin vuoteen, äitillään on varmaa ikävä!

No comments: