November 29, 2010

Diilin vikaa jaksoa kattomaan...

sain kutsun paikallisiin Suomen Itsenäisyyspäivän juhliin, olenhan rekisteröitynyt suurlähetystössä turkissa asuvaksi . Bileet järjestää paikallinen "rikas perhe/suku" joka toisen vastaavan ohella jotakuinkin hallitsee turkin meininkejä ja on kai vaikuttamassa politiikkaankin. ennenhän armeija teki näin, eli kertoi hallitukselle mitä tehdä (hiukan tiukemmalla kuristusotteella tosin), mutta historiallinen kansanäänestys pari kuukautta sitten erotti armeijan valtiosta. se oli kuitenkin aikanaan ihan hyvä idea, ettei esim...uskovaiset... pääsis "sotkee asioita" kun Atatürk muodosti Turkista sekulaarisen maan joka pyrkii kehittymään ja länsimaistumaan. mutta ehkä lapsi on nyt kasvanut aikuiseksi ja kansa on tarpeeksi fksua päättämään itse hallituksen avulla mihin mennään. syteen tai saveen.

työn tekeminen itsessään edelleen miellyttää mutta muuten työmeininki on kyllä vaikeaa... kaikki epäselvyys ja kaikesta vääntäminen ja säätö... se on väsyttävää. kävin parin kollegan kanssa kahville töiden lomassa ja kuulin että meidän esimies tai mikä lie opettajien manageri siirretään toiseen toimistoon, alkaen heti. kysyin nyt sit siltä tänää et onks tää sen vika työpäivä koska näin käsitin mut eipä se itekään tiennyt. huomenna siellä on siis ehkä sit joku uus. se että tästä tiedotettais ketään ei kuulu tapoihin. kun meet töihin niin siellä vaan on joku tyyppi vaihtunut, hups. sitten kyselet tyhmänä että missä Yeliz (kirjanpitäjä) on, kun olis asiaa, ja käy ilmi että "toi tyyppi tossa" on kirjanpitäjä, alkaen eilen. eikä ketään esitellä, jos sulla on asiaa HR managerille niin ota sitten ite selvää kuka se on ja mikä sen e-mail mahtaa olla. tuskin kuitenkaan on enää sama tyyppi kuin 2kk sitten. maassa maan tavalla ja munkin pitäs oppia olemaan stressaamatta näistä "pikkujutuista"... olen mä oppinutkin kyllä... mutta matkaa on vielä.

facebookissa olen ryhmässä joka on suomalaisille naisille joilla on turkkilainen mies :D voidaan siellä ihmetellä eroja ja yhtäläisyyksiä, kulttuureja ja mitä vaan... ihan hauska vaihtaa ajatuksia ihmisten kanssa joilla on samanlaisia kokemuksia tai ainakin jotain yhteistä.

No comments: