January 07, 2011

kotiinviemisiä ja tuliaisia pitäs alkaa miettiä

no onhan ollut tiukka tahti. ja yllättävän väsyttävää tää on. ei tietty auta että joka toisen ystävän kanssa istutaan iltaa alkoholin kera.

PAM nihkeili jotain loppiaisen poikkeusaukioloajoista idässä tms. pidetään kaupat auki jos huvittaa. ainakin itse silloin kun olin kaupan alalla ni ei yleensä haitannu tehdä pyhiä koska niistä sai tuplapalkan, ja ilta- tai yötyöstä silloin kolmin- tai nelinkertaisen palkan...

onneksi sataa vähän lisää lunta nyt, siitä olikin puutetta... köh. huomenna pitää ostaa uudet sormikkaatkin, monessa mukana olleista vanhoista H&M sormikkaista hukkui toinen eilen. jos löytäs uudet "samanlaiset" eli siis halvat ni olis kiva. halvemmalla ne istanbulista sais - siellä tosin harvoin tarvii- mutta en jaksa nyt huolehtia tassujen paleltumisesta loppureissun aikana ja hintaero on kuitenkin varmaan pieni. ja pieni toi hinta-asia on siihenkin nähden että menin ja ostin Paul Mitchelin hiusten kosteuttavan suihkeen 22e :S monenkos tunnin palkka siinä oikeen meni, en ala nyt laskemaan. mun hiukset on about ok istanbulissa, täällä ne kuivui ja sähköistyi heti, mutta lisäkosteus olisi sielläkin joskus tarpeen. ja siellä on tosi heikosti muuta kuin ihan paskoja 1e tuotteita ja niissä ei varmaan juuri mitään tollasia erikoistuotteita löydy. kampaamotuotteita joskus harvoin näkee mutta ne on sitten kalliimpia kuin suomessa. ja hajuvedet on jotain 100e... import-kama on kallista. MAC-meikkivoide kantsii ostaa stockalta tai eBaystä.

Android on ollut oma murheenkryyninsä tietysti edelleen. se jumittaa, hidastelee ja puheluihin vastaaminen on joskus onnen kauppaa. ne appsit sitten kyllä toimii ja niitä onkin jos jonkinmoista... Arttu puhui mulle Nexus S:stä jota on kehuttu mutta paitsi ettei se näköjään ollut vielä saatavilla suomessa niin sen hinta on 699e. maksoin tosta Wildfirestä 250e eli erotus on aika merkittävä. ja E71:stä en ole vielä vienyt kauppaan myyntiin kun en ole saanut siivottua sitä, se vaatisi sitä kammoamaani koko illan projektia jossa yritetään yhdistää se puhelin koneeseen piuhalla ja mikään ei toimi ja asennellaan päivityksiä ja metsästetään netistä ajureita ja itku meinaa tulla. mutta vanhojen luurien arvo on hyvä turkissa joten se kyllä kantsii myydä, siitä pitäs saada joku 100e vähintään. mikä olis tän reissun jälkeen ihan paikallaan. 22e hiussuihkeen lisäksi ostin pari 10e paitaa H&M alesta, jonkun 10e paitulin Seppälästä ja hiuslakan (got2be jota ei saa turkista tietääkseni) ja deodorantin ja semmottista pientä... mutta merkittävin rahareikä on kyllä ruoka, vaikka ei ulkona olla käyty melkeen ollenkaan mutta ruokakaupasta on pakko haalia kaikkea mitä pitää koklaa. ei niin että jokasorttia paketti ja sit jää syömättä vaan kaikki syödään mutta siis jonkun kylmäsavulohen (4e) sijaan olis voinu ostaa leivänpäällisiks vaan tomaattia. mutta mietin että lohta leivänpäällisenä olis pakko syödä kun täällä ollaan. niin ja pari kertaa ollaan oltu baarissa, se tietty maksaa... mutta itse asiassa meidän budjetti ei oo niin perseellään kun vois. olin etukäteen tehnyt jotain arvioita rahanmenosta ja ollaan vähintäänkin pysytty siinä tai jopa alle. eli hyvä me :) ja minä - olen aika lahjakas säästämään välillä pienistä jutuista, muistin ottaa HKL:n ladattavan kortin mukaan ja silleen.

kaikki jaksaa kysyä mitä lääkäri tykkää suomesta. ei se ole vieläkään mitään virallista lausuntoa antanut mutta yleisfiilis on että tykkää monista asioista ja ihmisistä etenkin, joitain juttuja ihmettelee kuten tyhjiä katuja ja purkissa kasvavaa tilliä ruokakaupassa, ja kylmyys ei tietty oikeen oo kiva paitsi et piristää.

No comments: