February 17, 2011

ihan hyvällä sykkeellä tää viikko

törmäsin uutiseen virheestä, jonkun naisen passiin oli laitettu väärä kuva. huomaa että (uutisessa) ollaan suomessa kun tollasta haloota pidetään, pitää lehtiä myöten kirjoittaa asiasta. harmittelen ettei tämän kokemuksen uhri halua olla uutisessa nimellään... onhan se ylpeyden paikka kun voi kertoa että
"–Sain hirveät kilarit. Huusin kuin pieni elukka."

"Uusi passi järjestyi kahdessa päivässä. Poliisi vakuutti naiselle, ettei hänen kuvallaan varustettua passia luovuteta eteenpäin.
Ei niihin lupauksiin voi enää luottaa.
Nainen vaati selitystä, ja poliisi lähetti hänelle kirjallisen vastauksen. Poliisi myönsi, että hakemuksen käsittelyssä tapahtui inhimillinen virhe ja pahoitteli tapausta."

mitenhän tuollaisesta järkytyksestä selviää? mihinkään ei voi enää luottaa ja maailmankirjat on iiihan sekasin. :(


katsoin pari minuuttia Idolsia äsken ja siin oli joku symppis-mustalainen joka kertoi että oli muuttanut nimensä että sais töitä. aika ikävä muistutus siitä miten meillä on noi asiat... myönnän että uskon ettei monet mustalaiset edes töitä kaipaa mutta ne jotka kaipaa niin kyllä niiden pitäs sitä saada samoin ku muiden.... ja sama koskee tietysti myös kaikkien rakastamia somalialaisia jne. mulla on sentään onnekas tilanne täällä, englanninopettajana olen paljon halutumpaa tavaraa kuin paikalliset, ja jos ne sen työn saakin niin niille maksetaan vähemmän ku mulle. ei ole reilua siis meiniki täälläkään...

....mistä tuli mieleen, juttelin tänään työkaverin kanssa. me harmitellaan ulkoaalaisten mesken milloin palkkaa ja millon työaikoja... mutta kun juttelee paikallisten kanssa niin alkaa hyvin nopeesti hävettää. kaikki on niin perkeleen suhteellista! työkaverin kaveri on korkeasti kouluttautunut ja jonkun sortin graafinen suunnittelija tms. se tekee töitä 6 päivää viikossa klo 8-18, ja tossa ei oo mitään ruokista. sen palkka on 1250tl/625e kuussa. se on niinku meidän vuokra. työnantajilla on varaa pompottaa koska jos ei kiinnosta niin aina löytyy joku toinen. ihmisiä riittää. toisaalta hyvin koulutettuja ei ole niin paljon mutta olen huomannut että duuneihin otetaan ihan mielellään vähän ketä sattuu, kokemus- ja koulutus ei sit kutenkaa edes oo tärkeitä usein. selittää kyllä miksi monissa duuneissa on ihan kykenemättömiä idiootteja. se on toinen jännä ilmiö, jengi ei välttämättä saa potkuja vaikka tekis työnsä todella paskasti jos lainkaan. ei ole seurauksia, se on pääsääntö tässä maassa muutenkin.

lääkäri on viimeiset kuukaudet ollu myöhässä töistä 3-4 aamua viikossa. niillä on kellokortti siellä ja kyse ei ole ihan muutamista minuuteista... joihinkin sääntöjää kuitenkin sovelletaan kuulemma ja ne siellä saa potkut. mulla oli tapana potkia miestä pois sängystä aamulla mutta aina mäkään en jaksa ja jos sitä ei kiinnosta niin en mäkää sit... itse herään n. tuntia myöhemmin, lucky me.

tänään opin että tankkereilla on etuajo-oikeus bosborinsalmella. en ihan ymmärrä, koska kyllä siinä mun mielestä oli tilaa mennä ilman törmäysvaraa mutta lautta vaan olla kökötti 5min!! jos 5min haittaa matkasuunnitelmia niin olen varmaan väärässä maassa, ja kaupungissa? no, olen vaan tottunut että lautat sentään toimii ku junan vessa.

No comments: