February 05, 2011

maailmanpolitiikan katsaus sunnuntaille

mielenkiintoinen artikkeli Imagessa "Kaukainen ystävä" EU:n siirtolaisuudesta ja turvapaikanhakijoista jne. päänsärynhän tuosta sai, niin persiillään asiat on... eikä edes ihan heti tule mieleen sopivaa ratkaisua joka olisi reilu kaikille osapuolille. reilun ja oikean määritelmä ylipäätään on mulla vähän hukassa. olisiko oikeudenmukaista avata kaikki rajat jotta kiina ja afrikka ja pari muuta voisi esim. halutessaan siirtyä eurooppaan tai amerikkaan ja voisimme jakaa kaiken "sulassa sovussa"? vai onko oikeudenmukaista että on kiintiö jonka koko arvotaan? vai pitäskö laittaa vaan viimeinenkin raja kii - viidakon lait? vähän paha sanoa.

Google on musta vähän turhan ylimielisellä huumorilla vastannut Nokian perjantaisiin Windows Mobile uutisiin. se joku Google-pomo Gundotra twiittas että "two turkeys don't make an eagle" - josta olen toki samaa mieltä mutta ei ihan kaikkea tarvii aina sanoa... ja sit niiden EMEA-recruiter Biggins twiittas että "Any Nokia software engineers need a job? We're hiring: www.google.com/jobs".

uutisissa kauhistellaan Suomen politiikan kaksinaamaisuutta. ihanko meinattiin että ollaan jotenkin poikkeuksellisia maailman politiikan kentällä ja toimitaan iiihan eri tavalla kuin kaikki muut? en sitä paitsi ole nähnyt vielä yhtään mitään oikeesti radikaalia, mistä olisi pitänyt välittömästi aikoinaan infota suomen kansaa lehti-otsikoilla. mitään ei olla missattu. mutta Wikileaks-uutisia on kyllä viihdyttävä lukea. odotan myös mielenkiinnolla entisen työntekijän kirjaa, vaikka onko siihenkään luottamista ken tietää?

paljonkohan ruotsin ja englanninkin oikeussysteemit on jo laittanut rahaa siihen että Assange saatais oikeudenkäyntiin vastaamaan tekemisistään? ei sillä että asiat pitäs jättää sikseen jos epäilty on vaikeasti tavoitettavissa, mutta en tiedä voisiko silti jotenkin suhteuttaa ... nämä ruotsittaret ei kai halunneet edes nostaa alunperin syytettä, ja taas voisi lisätä että joskus (esim. perheväkivallan kohdalla) syyte on vaan nostettava ihan kaikkien osapuolien hyvää ajatellen, mutta en ole nyt ihan varma tästä... on väärin harrastaa seksiä nukkuvan kanssa ellei siitä ole sovittu, mutta pitäiskö siitä antaa joku 7 vuotta vankeutta vai mitä ne siellä ruotsissa meinaa? vaikka joku toinen feministi tulkitsee asiaa eri tavalla niin minä koen että raiskauksia ON erilaisia. jos on jo kerran tai muutaman antanut pari tuntia aiemmin niin se mielestäni vähentää tätä nukkuvan raiskaamisen rikoksellisuutta huomattavasti. linnaa tuosta ei pitäs missään nimessä saada. ja kuka sen kondomin rikkoi, mistäs sitä tietää vai rikkoutuiko itsestään? lienee vaikea löytää todisteita syyllisyydestä. mutta mikä olisi sopiva tuomio tahallisesta kondomin rikkomisesta? riippuu siitä tietääkö kantavansa tauteja. mutta onko tohon jotain hyvää rikosnimikettä? kai se menee siihen lievään pahoinpitelyyn tai pahoinpitelyn yritykseen. mutta sitä ei kyllä voi rinnastaa muihin fyysisempiin pahoinpitelyihin, eli en antas linnaa tästäkään. rapeat sakot kyllä, siis jos äijä rikkoo kondomin tahallaan ja minulla on siitä riski tulla raskaaksi (jos ei niitä tauteja ole) niin jumalauta, todella harkittua vahingontekoa.

No comments: