June 13, 2011

aina politikoimassa...mulla taitaa olla joku pakkomielle

sain osani sosiaalipornosta kun lueskelin hetken blogeja (klikkaamalla jonkun blogin "näitä blogeja seuraan" -linkkejä päätyy ihmeellisiin paikkoihin)... löysin kaikenlaista kristittyä ja jonkun joka mietti talokauppoja kellonajan perusteella (henkimaailma, numeroiden merkitys ja jotain sellasta) ja yhen tatuoidun tytön joka ei halunnut olla tyttö ja jolla oli bulimia ja niin poispäin.

hesari kirjoitti pääkirjoituksessa viime viikolla että "Eurooppa tarvitsee demokraattisen Turkin". no näin... mutta tarvitseeko Turkki eurooppaa? siinä missä EU menee alamäkeä, Turkin talous kasvaa, mikä on tehnyt Turkista jos ei nyt ylimielisen niin ainakin hieman vähemmän euroopasta kiinnostuneen. mutta olishan se kaikille kiva jos kaikki tulis toimeen ja jos Turkki olis vielä hieman demokraatisempi kuin nyt. joskus vois vaikka kysyä kansalta itseltään että haluuko ne että youtube tai joku muu sivu blokataan. vai kysytäänkö suomessakaan, luin uutisen että opetushallitus valmistelee jotain juttua että operaattorit olis velvoitettu blokkaa sivut jossa jaetaan tiedostoja laittomasti tms... en käsitä miten joku opetushallitus tuohon liittyy ja muutenkin, mitä helvettiä??!!

Diyarbakirissa (turkin kurdien "pääkaupunki") tehtiin mielenkiintoinen tutkimus naisten tilanteesta ja tuntemuksista, siitä kirjoitettiin hyvin Euroopan rajalla blogissa täällä.

jatkaakseni EU -aiheesta niin Kroatia on nyt ilmeisesti tulossa EU:hun myös. siihen on varmasti omat syynsä niinku Romanian ja kenen tahansa ottamiselle, kaikki vaan mukaan... kunhan pyörittelen päätäni täällä. Turkissa on jotkut tahot itkeneet sitä että Saksan ja Ranskan Turkki-vastaisuus on vaikuttanut huonolla tavalla jäsenyysneuvotteluihin. näin voi hyvin olla. mutta netin sensuroiminen, sananvapauden rajoittaminen milloin mitenkin ja korruptio on ihan omaa aikaansaannosta ja *saattaa* vaikuttaa johonkin. en oikeesti tiedä mitä miettiä EU-aiheesta... EU:n talousasiat on aika perseellään, mutta ei kai siihen rahaliittoon tarvii liittyä? en tiedä onko sillä väliä. EU tarjoaa muuten hyviä mahdollisuuksia. sit taas, Ranska ja jotkut muut on jo nyt helisemässä kun joka puolelta tulvii pakolaisia. en ikävä kyllä yhtään luota siihen että Turkki osaa pitää rajoistaan huolta, jos se olis EU:ssa ni vois hyvin kohta olla puol lähi-itää all over the place. se on ymmärrettävää mutta ei kyllä taida toimia EU:n kannalta. ja vaikkei rajat olis kii mutta tää kielletty puheenaihe eli kurdit, niitä olis Turkissa muutama miljoona ihan valmiina varmaan lähtee eurooppaan. tää saattaas olla samanhenkinen juttu kuin Romanian mustalaiset. Romanialla olis pitäny olla EU:hun tullessa hyvinvointi ja elintaso sillä viisiin ettei sieltä tarvis ihmisten paeta kerjäämään henkensä pitimiks. nyt Romania jotain on sanonu et se on koko euroopan asia mut hemmetti, niinku miten??? kurdeja en kyllä ihan heti näe kerjäämässä, ei ne tee sitä Turkissakaan. on ehkä rasistista esittää lajityypillisiä analyysejä mutta mun näkemän perusteella kurdit tuppaa olee yrittäjä-luonteisia ja yrittää yleensä löytää jotain duunia...mutta jos niitä iso porukka yhtäkkiä olis europpassa ilman kielitaitoa tai koulutusta niin ei sitä duunia silloin luultavasti löydy eikä ehkä muitakaan mahiksia. kreikassakin on nyt niitä afrikasta tulleita ihmisiä helvetillinen kasa, onneton tilanne kun ne pyörii siellä oleskelulupa-jonossa ja kreikalla ei se homma ole hallussa yhtään. ei sillä, en mäkään tiedä mitä pitäs tehdä. antaa oleskelulupa ja sit mitä?? tulee päänsärky kun miettii.

Turkki on ollut vastaanottavainen Syyrian pakolaisille. siellä on jo jossain väliaikaisteltoissa ja sairaaloissa yli 5000 kuulemma. se on ihan impressive :) vituttaa edelleen että Syyriassa on kaikki niin perseellään ja USA ilmeisesti sanoi jotain että jonkun pitäs puuttua mutta... öö. nothing is happening.

Link

No comments: