August 03, 2011

jotenki tympii

hesarissa oli (31.7) juttu suomalais-turkkilaisesta pariskunnasta. perheellä pauhaa tv läpi yön koska mies ei saa muuten nukuttua. aika kamala ajatus. se mies vois käyttää jotain kuulokkeita ehkä? aika itsekästä muuten. on meilläkin omat nukkumisrituaalit ja milloin jompi kumpi haluaa ikkunan auki tai kii tai jotain mutta kompromissit on toistaiseksi löytyneet.


eilen hajos tiskikone kai lopullisesti. se aiheuttaa oikosulun tai jonkun niin että pääsulake palaa. ei hyvä, kai. tää tapahtu jo kerran joku kuukausi pari sitten mutta nyt sit pari kertaa putkeen. ei enää viiti koittaa edes. ja vedet siit tuli kerran ulos, vaikka ei mitään tukosta löydettykään. ja takuu, no heheh, sellainenhan on aina ostaessa mutta ei se sit oo voimassa kun vikaa tulee, selitykset on moninaiset...

pyykkikone joskus taas jättää vedet sisään. vaikka käytän yhtä ja samaa ohjelmaa oikeastaan aina. ja tossa yks päivä se ohjelma ei sit toiminu? ei vaan tapahtunu mitää. kävin kaikki läpi mut se vaan mutisi jotain. käytin sit toista ohjelmaa. mut vedet lattialla ja läpimärät vaatteet on...jee. niin no siis hajoilihan se edellinenkin pyykkikone, tää on jo toinen...

sit se meidän pahan onnen liesi, joka poltti vanhassa kämpässä sulakkeen monta kertaa... ja lopulta uudessakin. lääkäri korjas sen joku aika sit, jotain johtoja siellä kai oli päin helvettiä mutta tietääkö sitä onko ne nytkään täydellisesti.

viime vuonna teetettiin lisäavaimia pari kertaa kun ei se avaimen kopiointikaan oikeen mennyt putkeen avainsepältä. sit kyseinen lisäavain katkeaa lukkoon ja piti kutsua lukkoseppä. ja viime viikolla kallis abloy-lukko vaan päätti lakata toimimasta, taas lukkoseppää.

ja mitähän muuta. mut aika paljon vuoteen mahtuu. ei vaan vittu mikään toimi niinku pitäs. pitää olla erikseen hyvät säästöt näitä keissejä varten.mutta perjantaiksi me tilaattiin siivooja, 80tl/35e. se pesee siis kaiken ikkunoita myöten ja silittää vaatteet (mikä ei ole tarpeen, kiitos) jne. vähän käy sääliks kun se mitä todennäköisemmin paastoaa nyt Ramadanin aikaan... mutta eipähän tarvii tarjota sapuskoja - mikä kai muuten kuuluu tapoihin. eli yleensä kun perheen äiti kokkaa niin tarjoaa myös siivoojalle, tai tutut jotka ei kokkaa eikä ole kotona päivisin niin kuulemma jättää 10tl pöydälle ruokaa varten. voisi kirjoittaa että 'kun perhe kokkaa' mutta perheen äiti se kyllä turkissa on. vielä.


päivän paras LOL kun luin Breivikin hätänumero-puhelusta; "Breivik. Commander. Involved in the anti-communist resistance against Islamization. Mission accomplished and I will surrender to the Delta force". hmm. okei? 69/500 on tehtävä suoritettu? oki doki, commander.

se ärsyttää että kaikkea ollaan heti taas rajoittamassa ja kieltämässä suomessa kun oli tää Norjan juttu. sillähän kaikki paha estetään. vihapuheet katoaa kun laitetaan lisää lakeja ja sääntöjä...? Jyrki Kasvi kirjoitti tietysti asiasta taas hyvin. ainoa vika vaan ettei Jyrki ole enää eduskunnassa... kuka vihreä espoolainen kehtaa myöntää mokanneensa ton homman muuten??

2 comments:

kervå said...

tuu ny suomeen sielt!

kervå said...

tuu ny suomeen sielt! <3