November 22, 2011

jotain juhlimistako?

turkin pääministerin pitäs tänää ilmoittaa ehdoista koskien armeijan-skippausta. miksikähän sitä oikeasti kutsutaan? viimeksi yli 10 vuotta sitten julistettiin joku lyhyt kausi, jonka aikana sai maksaa itsensä pois armeijasta. tai ei ihan, mutta tarvii mennä vaan kuukaudeksi. hinta oli viimeksi joku 15 000usd. mielenkiintoisesti tuollaiset jutut ilmoitetaan dollareissa. mutta lääkäri odottaa tietysti innolla tätä, onhan se hiukan tuskaista ollut vältellä armeijaa näinkin monta vuotta... niin jos asian voi hoitaa rahalla ja 1kk palveluksella niin onhan se aika pelastus. sitten vaan pankkilainaa tms... mutta katsotaan nyt eka mitä ne ilmoittaa. sanovat kuitenkin että joo eiku me perutaan koko homma, katellaa ens vuonna. 35-vuotiaaksi asti on armonaikaa, sit ei auta enää mikään. ulkomaille muuttokaan ei pelasta ellei olis vuositolkulla ollu jo töissä jossain. en minäkään ilahtuisi jos mies yhtäkkiä lähetettäis jonnekin Irakin rajalle vuodeksi....että sikäli olen itsekin hyvin toiveikas...

googletin ja kas, asia on nyt todellakin julkistettu (Hurriyet Daily News). 30 000tl/12 000 euroa. ei siis dollareita, mutta ihan tarpeeksi kallista kuitenkin. vähän tulee kirpaisemaan...  mutta tällä kertaa ei ole edes kuukauden perustraininingia sitten. se on hyvä koska vaikea irrottautua jostain duunista tms niin pitkäksi aikaa, ei sille löydy sympatioita enää yli kolmekymppisille. ylipäätään täällä melkeen mahdoton saada duunia jos ei oo käyny armeijaa just siksi kun ei tiedä millon se mies sinne sitten puoliväkisin viedään. ei voi ikinä huokaista helpotuksesta ennen kuin on paperit kourassa mutta kyllä tämä nyt hyvältä näyttää :)


päädyin facebook-linkin kautta jussi parviaisen blogiin...  ja mietin kyllä että WTF...aika moneen kertaan. että onko se joku vitsi tai mainostemppu kun sillä on joku elokuvakin tullut ulos tms... ja ehkei siitä ole varmuutta,en nyt lähtenyt ihan kokonaan sitä lukemaan. mutta tekstin ja kuvien mielenkiintoinen...kombinaatio...oli öö, mielenkiintoinen?

nuokun täällä  toimistolla, tänään on väsy. toki töitäkin pitää saada tehtyä mutta tänään on kyllä vaikea päivä.

No comments: