November 25, 2011

poikki ja pinoon

tein hesarin vaalikonekyselyn. sain näköjään aika kirkkaasti tulokseksi Paavo Arhinmäen...ja tokana MrPersu. arvoni ja toiveeni eivät siis olekaan ihan niin ylevät kuin kuvittelin? mulla ei kyllä ole mitään Paavoa vastaan. mutta joo, olihan ne kysymykset aika hämmentäviä, Venäjän uhka ja presidentin puheen tärkeimmät aiheet eivät silleen heti kirvoita musta ajatuksia. pitää ehkä palata niihin omiin vastauksiin ja miettiä että mitä helv...yritin uusiks ja vähän eri vastauksilla ja ekaks tuli Pekka Haavisto... öö? olen siis aika tuuliviiri.

mutta kysymyksistä;
Suomea pyydettiin keväällä 2011 osallistumaan YK:n valtuuttamaan ja Naton johtamaan operaatioon Libyan lentokiellon valvomiseksi. Ruotsi lähetti hävittäjiään operaatioon. Suomi ei osallistunut. Oliko Suomen päätös jäädä sivuun..

oikea. ei aina tarvii joka paikkaan nenää pistää. suomi on hyvin erikoistunut rauhanturvaamiseen ja voisi jatkossa panostaa vaikka kriisinhallintakouluttamiseen ym.  osaamisen 'vienti', neuvottelutaidot ja rauhanomainen tuki on suomen erikoisuus ihan oikeasti ja saa ollakin. libya-hyökkäys oli ehkä tarpeellinen, mutta ei aina kaikkien tarvitse osallistua kaikkeen kun on eri osaamista ja intressejä. luulis että libyassakin olis joteski voinu osallistua ilman pommikoneita... 


Presidentillä on oikeus armahtaa vankeja. Käytäntö on mielestäni...

aika random. yksi ihminen päättää entten-tentten? ei ehkä paras tapa. armahtaminen sen sijaa voi olla järkevää muuten. en ole perehtynyt.


Pitäisikö presidentin keskustella Venäjän johdon kanssa Karjalan palauttamisesta?

ei. pitäkää tunkkinne.


Kuvitellaan tilanne: YK:n neuvottelee maailmanlaajuista yleissopimusta seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. YK:n pääsihteeri tarjoaa Suomelle isännöintimahdollisuutta prosessille, joka tekisi Suomesta kokouspaikan seuraavien vuosien ajaksi.

Samalla Suomi sitoutuisi ottamaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ajamisen kärkihankkeekseen ulkopolitiikassa ja presidentti kiertäisi maailmaa hankkimassa kannatusta sopimukselle. Miten toimisit tasavallan presidenttinä?


joo suomi haluaa auttaa kaikkia sorrettuja, köyhiä ja vähemmistöjä ja ajaa kaikkia liberaaleja ihania asioita. mutta ulkopolitiikan pääteema? sorry. on nyt just muitakin asioita tässä leikkuulaudalla. eikä tosta sopimuksestakaan mitään tuu kun on niin paljon natsimaita. mutta toki mielellään isännöidään ja presidentti (minä) voi edustaa, se järjestyy. sen sijaan eduskunnalla ja ulkoministerillä on muitakin juttuja tulilla, ei pysty.


mut ketä sit oikeesti äänestän? keväällä persut jyräs kaikkien yllätykseksi niin pahasti että mietin uskaltaako tässä äänestää mitään paitsi niinistöä?? siitä on kuiteski vaan hetken aikaa (6v?) kun uhkasin jättää seurustelukumppanini jos se äänestää kokoomusta silloisessa presidenttivaalissa. mulla ei oikeesti oo nyt ketään lemppariehdokasta. vihreiden se tyyppi...jonka nimi jopa unohtuu kun se on niin epätärkee, ni se ei oikeen nappaa. vähemmistöpuolueiden edustajia ei edes tarvis ottaa mukaan skabaan, rahan tuhlausta niiden kampanjoinnit. mut et mites nyt sit suu pannaan? aika vaikeeta kun ei oo sillee selkeetä suosikkia. ja mitä jos en saakaan äänestää näissä vaaleissa kun en asu siellä?


näin taas sain päivänpolitiikan selvitettyä.

No comments: