January 22, 2012

ei mitään ihmeitä

joskus suomessa tuli vastaan kotibileissä tai muualla niitä ulkkiksia joille puhuttiin s-u-o-m-e-a h-i-t-a-a-s-t-i. nyt mä oon se ulkkis, joka sanoo hassuja juttuja ja paikalliset nyökkäilee ja yrittää vastaa niin että ymmärrän (siinä yleensä epäonnistutaan). "kuka haluta viiniä?". no ei tää nyt ihan* uus asia oo mutta kun yritän nyt olla aktiivisempi turkin opiskeluissani.

lähdin kasin pintaan Tamerin kauppaan, harjottelee turkkia. siellä oli Tamer ja sen joku myyjä. katottiin Fenerbahcen matsia telkusta joka oli kassalla jne. yks musta kisu tuli sinne hyllylle nukkumaan ja sit sellanen iso oranssi kisu tuli kans hengaa mut se on aika herkkä, sitä ei saa lääppiä liikaa tai se suuttuu, sähisee jne. kuten tämän jälkee;
kitty in shop

Tamerin tyttöystävä ja sen kaveri Olcay tuli kans sinne kaljapullo kaa. sit Tamerin toisen kaupan myyjä ja sen tyttöystävä tuli. ja sit ei ollukaan enää paljoo tilaa asiakkaille joita tuli n.15min välein, se oli sellasta tetristä et kuka mahtu liikkuu ja missä.


joskus 11 jälkee lähettiin Heraan eli läheiseen vakkaribaariin. jätettii se toka myyjä sulkemaan kauppa.

tuli mieleen eka reissu turkissa kun tajusin sen et baarissa  voi tilaa mitä vaan, ja tilasin baileys-kahlua-malibun. diili oli että arttu hoitaa meidät hotelliin sen illan jälkeen. ja niin teki. turkkiin muuttaessa muistan tilanneeni moisen kombon vielä kerran tai 2...  tänään kun muistelin sitä niin irvistin. ei menis enää alas.


huomenna on äänestyspäivä. huh huh. musta on tullu aika intohimoinen näissä asioissa. kun nyt eka päästään tokalle kierrokselle ja keskustellaan sit uusiks...  Haaviston kamppis on ollu aika pätevä ja vaikuttava. no niin kai se aina näyttää sille joka kannattaa kyseistä tyyppiä. mutta haluan nähdä tässä mahdollisuuden!

haluisin mennä suomeen käymään piakkoin. yleensä kun ihmiset kysyy että no on ikävä suomeen niin en oikeen osaa sanoo mitään.  ei varsinaisesti ole. joitain tapoja (järjestelmällisyyttä), piirteitä (luotettavuus) ja kavereita on ikävä, mutta noin muuten ei kauheesti. mutta nyt haluisin mennä käymään. ei vaan oo lomia ja kesälomia ei ehkä viel voi ruveta käyttää eli palkattomia sit. to, pe ja ma on 3 päivää? katoin et suoria lentoja sais esim. helmikuu lopussa alle 200e. sit kun meen ni haluisin nähdä kavereita. ei oikeestaan muuta. kavereita. vähän kauppoja.  fiilistelyä...  joo, oon kai siin vaihees, et alan fiilistelee kun kävelen manskulla tai hämeentiellä.

aquan eli haalean turkoosin väriset seinät vois olla makeet jossai seinäs.

No comments: