February 19, 2012

musiikin ytimessä melkeen

mitähän se "rock" on? Voice of Finlandissa Elastinen valitsi "rock-piisin" eli Oasiksen Wonderwall. onko se rokkia? kai se sit on? oli kai se Beatleskin...  rock on ehkä aika laaja käsite? mä oon assosioinu sen selkeesti vähän hevimpään kamaan, Guns n' Rosesiin, Rolling Stonesiin ja kai joku Bruce Springsteen on jotain perusjenkkirenkutusrokkia. mut jos multa kysyttäs ni sanoisin et Oasis on pop-rockia. toi muusikin luokittelu ei kyllä oo mun vahva alue muutenkaan, jos joku kysyy et mitä mä kuuntelen ni en oikeen tiedä mikä se genre on. sanasta 'pop' tulee mieleen Britney Spears. mutta tokihan popin sisälle mahtuu kaikkea...  mut mitä joku Florence + The Machine on? indie rock poppia?

mutta Voice of Finlandissa ni kyllä se 'sokkojätkä' veti aika hyvin. tykkäsin siitä toisestakin tosi paljon.

turkkilaiset kelaa että (jotakuinkin) kaikki on sukua heille...siis muinaiset intiaanit puhui semi-turkkia jonkun mukaan ja Turkin naapurimaat toki, sehän on selvä. vähän kuten norja ja tanska ruotsin kanssa ja vähän kauemmaksikin... et vaikkei ymmärtäis ni ihan sama, turkkia kuitenkin. ja eilen joku sanoi että eskimoilla oli joku 1 samantyyppinen sana kuin turkissa on, eli eskimotkin on sukua! ja suomihan toki on. tutkimusten mukaan suomen kieli saattaa olla kaukaisesti sukua turkille, mutta siitä ei ole paitsi varmuutta niin mikä tarkoittaa että se olisi joku johdettu kieli?  turkkilaiset on hiukan kuten iranilaiset siinä suhteessa. heidän kokemus ja menneisyys  megavaltiona on sen tyyppinen että tuntuu että kaikki on 'johdannaisia omasta suvusta'. paitsi sukua niin jotenkin siis lähtöisin itsestä. asiasta kun oli eilen illalla puhetta niin aika lähellä oli etten kommentoinut jotenkin turkkilaisten afrikkalaisista sukujuurista. ja 100 000 ranskalaista lainasanaa turkinkielessä on ihan okei koska ne on niin tuoreita. u see, pardon.

olin ajatellut että käyn suomen reissulla anomassa korttia mutta ei se noin vaan käykään. pitää eka asua suomessa 6kk - ja sitten vielä saada joku todistamaan että olisin ajanut suomessa sen 6kk...öö. eli toivottavasti lainsäädäntö ei muutu tänä aikana kun asun muualla. ja sitten pitää luovuttaa turkkikortti kun saa suomalaisen :( no, taidan mennä asioiden edelle -taas- pitäs nyt eka mennä laitokselle hakemaan se paikallinen korttikin. siihenkin hommaan mahtuu vielä monta mutkaa, esim. ajanvaraus lupahakemukseen pitää tehdä miehen tiedoilla koska ajanvaraussysteemi ei tunnista ajokorttiasioissa "ulkomaalais-henkkaria" (siis turkin viranomaisten itse mulle antamaa tunnusta)... 

ajokortin vaihtaminen suomalaiseen (Geneven tai Wienin tieliikennesopimusvaltioiden kortit).
  • 2 valokuvaa (mieluiten mustavalkoista)
  • lääkärintodistus ajokorttia varten (enintään kuusi kuukautta aikaisemmin annettu)
  • selvitys siitä, että hakija on kuljettanut autoa Suomessa vähintään kuuden kuukauden ajan (esimerkiksi vapaamuotoinen kahden todistajan allekirjoittama todistus siitä, että henkilö on kuljettanut autoa Suomessa vähintään kuusi kuukautta)
  • sopimusmaassa myönnetty voimassa oleva ajokortti
  • jos kansallinen ajokortti ei ole sopimuksen mallin mukainen tai jos se on sellaisella kielellä, jota ei poliisilaitoksella ymmärretä, vaaditaan ajokortin lisäksi sen virallinen suomen- tai ruotsinkielinen käännös

    53e.


turkissa asuminen tulee monessa mielessä kalliiksi vaikka olis hyvä palkka...  sitä voi klassisesti huokailla että kyllä suomessa vaan monet asiat on hyvin, bla bla blaa. mutta jännä se on kuinka ihastuin istanbuliin ja näkemykseni ei silleen ole muuttunut. huonot puolet on just niitä mitä ne on ja hyvät on ihan ensivaikutelman mukaisia. monia hienoja juttuja.

kodittomien espanjalaisten koirien avustusjärjestö Auringonkoirat. aika mahtava systeemi. voi kysyä onko järkevää rahdata koiria koneella maasta toiseen kun suomessakin niitä kai on. mutta en aina skulaa järjellä.

aika jännä muuten toi Jenni Vartiaisen Minä ja hän. en ollu kuullu aiemmin ennenkuin nyt Voice of Finlandissa. löysin googlesta että Jenni V on uskossa. jaa. hämmentävää. mä elän kai ihan omissa maailmoissani kun olen aina niin yllättynyt kun kuulen et joku uskoo jumalaan, suomessa ainakin.2 comments:

Ainoz said...

Mä kyllä kategorioisin ton Oasiksen ennemmin poprokiksi jos sitä pitää rockiks kutsua. Mutta toisaalta olen saattanut kutsua myös Skid Rowta joskus poprokiks ja ne kaks ainakin on ihan eri genree. =) Well, en oo asiantuntija. Oli mitä oli, Oasis oli meikän nuoruudessa yhteen vaiheeseen IN.
Tjaah, ai Jenni on tullut uskoonko? Vai onkohan joku tehnyt isomman uutisen kuin asia onkaan. Mä miellän aina vähän tommoset uskoonjulistukset liittymään johonkin lahkoon hellareihin, jehoviin jne.. harvemmin julkaisemisen arvoista on rivievlutin kommentit uskosta. Ne on kai jotenkin...hmm epäkiinnostavia ehkä. =)
Ei kyllä yllätä yhtään toi, että Suomessa ei saa ajokorttia ihan heittämällä. Ei tää byrokratia tietenkään vedä vertoja turkkilaiselle, mutta kyllä sitä täälläkin osataan;)

jenni said...

en löytänyt mitään uskoontulojulistuksia Jennistä kyllä, ihan vaan sivulauseviittauksia uskossa olevista artisteista jne, mutta useita sellasia. eli ilmeisesti aina ollut uskossa. ja joku ev lut lehti kans teki juttua Jennistä, mitä ne ei varmaan tekis ellei se olis "yhteistyömielinen". epäilykseni herätti monien Jennin piisien "Herra" ja muut uskonnolliset viittaukset. kerran se toki menee ihan vaan kun sopi sanoitukseen tai tarinaan mutta sitten kun huomasin toistoa niin lähdin googleen.

toi ajokortinmuunnos juttu on ehkä ihan fair vaikka tosiaan byrokraattinen. siinä harmittaa vaan se et pitää eka 6kk asua suomessa, musta se on turha kohta.