April 15, 2012

munakoison totuus

olen yksi harvoja naisia tässä kaupungissa jotka menee joskus ulos ilman meikkiä. teiniksejä ja hunnutettuja naisia ei lakseta, vaikka edellämainitt jakaantuukin kahteen ryhmään, ne jotka meikkaa kleopatra-tyyliin ja näyttävästi ja sit ne jotka mun mielestä johdonmukaisesti on 'vaatimattomia' ja ei tosiaan meikkaa. mutta aikuinen nainen ei normaalisti istanbulissa mene ulos ilman meikkiä, ei vaikka mikä olis.

tänään mulla oli normisunnuntain tosi kevyt meikki ja menin kosmetiikkamyymälään ostoksille. siellä myyjä halus koittaa meikkivoidetta mulle, ajattelin että sipasee poskeen mutta ei, kun se veti koko lärvin, ja sit peitepuikkoa ja ripsaria ja sellaset dolly-poskipunat että ohhoh. lähdin mymästä turkkilaisen näköisenä. mut ostin mä sen L'Orealin meikkivoiteen..  MAC on edelleen mun luottomerkki mutta ajattelin antaa mahdollisuuden halpistuotteelle. kun nyt löyty näinkin vaalea sävy, turkista. ei oo kyl ehkä silti tarpeeks vaalee talvikäyttöön mut kesäks.

totesin et iphonen facetimee voi käyttää peilinä. olin artulle soittamassa ja hitto itseä kuvaavan kameran kuvahan on peili...  aloin meikkaa (looginen reaktio).

pyykit on koneessa ja vierashuoneen lakanat vaihdettu (ens viikonloppuna tulossa iranilaisia couchsurffajia).  eli sunnuntai pulkassa. turkin läksyt pitäis kyllä myös vielä tehdä.

kaupasta löytyi tänään montaa lajia rose-viiniä, olen aiemminkin satunnaisesti bongannut mutta nyt yhtäkkiä niitä on ihan hirveesti. veikkaan että tää on sitä eurooppalaistumista. no, yks pullo oli niin kaunis että vaikken muista miltä rose maistuu tai tykkäänklö siitä, enkä nähnyt hintalappua missään niin ostin vaan kylmästi. se olikin halpa, 15tl/6e. nyt nautin siitä ja mietin että olisko vihdoin aika ostaa elämäni eka munakoiso ja yrittää laittaa se uunissa. turkkilaiset tekee tosi hyviä ruokia munakoisosta ja ilmeisesti yleensä uunissa. niin kiinnostus on vähän herännyt.


---
kaupassa on käyty. se shokki, kun otin munakoison käteeni ja se oli PEHMEÄ. kokeilin useita ja ne oli kaikki aika pehmeitä. setä sanoi että kyllä ne on tuoreita, kun kysyin. hyväksyin nyt totuutena että munakoisot on pehmeitä ja ostin yhden. lihatiskin setä kysyi paljonko haluan jauhelihaa, ja päätin kerrankin välttää epämääräisen miimi-shown ja sanoin että 100 grammaa! sitten kun sait paketin käteeni ja tajusin huonon arviointikykyni niin olin vaan hiljaa. just tän takia en halua tilata mitään lihatiskillä grammoissa. munakoiso-kebab on mun tän hetken lempiruoka, siinä on yleensä tikussa lihapalleroita ja munakoiso-viipaleita vuorotellen. niitä kebab-lihapalleroita en oikeasti edes viitsi googlettaa että miten ne tehdään, se, että munakoison itketys ja se uunihomma jne kestää kaikkineen jo pari tuntia ni on mun mielestä tarpeeksi uhraus. jauheliha saa luvan kelvata. paitsi että nyt sitä jauhelihaa ei ihan hirveästi ole, joten yhdistänen tämän toiseen suosikkiin, tomaatti-kebabiin, ja pistän tomaattipaloja uuniin seuraksi. mulla vaan puuttuu ne tikut.

ulkona oli kauhea kalabaliikki (turkkilainen sana muuten) ja sinistä ja keltaista  vilisi silmissä. se tarkoittaa vaan yhtä asiaa, eli että fenerbahcella on tänään matsi. ja nyt tuolta kuuluu sellainen meteli että voisi kuyvitella matsin alkaneen, kovasti hetkittäin huuto yltyy jne.

IS:n uutinen Istanbuliin kentälle jätetystä pyörätuoli-ihmisestä ei jotenkin yllättänyt...  kun turkkilaisilla on hyvä päivä niin se palvelualttius ja joustavuus pesee mennen tullen minkä tahansa normaalisti hyvän pidetyn palvelun. mutta kun turkkilaisella on huono tai laiska päivä niin voi isä...  järjestään kaupoista tiskien takaa löytyy myös työhönsä kouluttamattomia serkunpoikia tai tyttöjä joita ei vois vähempää kiinnostaa, ja on vaan helpompi sanoa "ei". lentoyhtiöllä on vähän tarkemmat säännöt mutta selkeesti sielläkin on nyt ollut jokujoka ei vaan osaa...    THY:llä on loistavan mukavat lentokoneet, tosi hyvä palvelu koneessa ja hyvä ruoka. mutta kaikki muu palvelu - jota siis olen lähinnä jäänyt vaille - on tapahtunut verkkosivujen ja sähköpostin välityksellä - ja se on ollut ihan laittoman huonoa.jos joku sähköpostiin vastaa niin se on huonolla englannilla joku copy-paste juttu jossa kysytään samaa asiaa jonka juuri omassa viestissäni kerroin. no se siitä. hitto nautitaan nyt lämpimästä sunnuntaista eikä jäädä tohon vellomaan.

No comments: