December 23, 2012

joulumeiningit

nyt joulustressi alkaa mullakin. tajusin kaupoilla käydessä et tarvis ostaa kaikkee huomista illallista varten. niinku limuja pientä boolia varten, ja olin kokonaa unohtanu et meinaan tehdä itse taas glögiä, mut en muista aineksia. no tällä kertaa booli on pieni, tarvii vaan punkkua ja muuta glögiin, ja sit ihmiset tuo omiakin juomia. nyt kauhee googletus kaikista resepteistä.

Volkan katselee josko sais Kozmaoglun lihakaupasta paistetun porsaanpalan. ne kuulemma paistaa enää kilon kaulapaloja kun ei ne muut jutut myyny... mut sekin kilo kaulaa on 60tl/25e. jonkun päiväpalkka. Melisa sanoi että vois ehkä tehdä lihapullia, se olis kiva, koska niistä haaveilin. lääkäri tekee yhden täytetyn kanan ja mä ajattelin pitäytyä siinä minkä osaan eli makaroonisalaatti. perunasalatti olis jouluisempi mut en oo ikinä tehny semmosta eikä kiinnosta sitäpaitsi makaroonisalaatti on aina parempi. sit jos teen tsatsiki-dipin lihapullille ja perunamuussia kans ajattelin. mulla on hämärä muistikuva et olisin joskus suomessa tehny perunamuussia mut se on varmaan ollu pussista koska en ole varma mitä välineitä siihen tarvitaan. sellanen survomis-työkalu ehkä. Sennillä oli sellanen kun siel sen pikkujouluis laitettii safkaa ja se tuntu näppärältä. ja tällä viikolla aiemmin kaupoilla käydessä lääkäri himoitsi sellasta. mietin et olisko se kiva joululahja? vai loukkaava kuten jos naiselle ostaa keittiövälineitä? perunat nyt on jo ostettu et silleen jotain mun pitäs keksiä et saan niistä muussin.

sit muistin et pitää ostaa muovilautasia. ja ehkä sisätossuja. alan pikkuhiljaa taipua tähän turkkilaiseen tapaan. eilen kun oltiin jouluillallisella Serkanilla ja L:llä niin niidenkin uudessa kodissa oli ostettu selkeesti vieraita varten sisätossuja. ne on vaan usein niin mauttomia ja vie tilaa jne jne...  pidän kämpän nyt sen verran lämpimänä ettei kenenkää varpaat jäädy, et senkään takia ei tarvis.

tässä Serkanin ja tyttöystävän kuusi, Migroksesta ostettu ja ruukussa, eivät meinaa heittää mäkeen vaan kasvattaa.
amerikka-tyyliin täytettyä kalkkunaa ja muita joulu/hanukkah -herkkuja. oli tosi hyvää, L osaa laittaa ruokaa...  No comments: