January 08, 2013

turkkilainen ruokaympyrä

Karoliina kirjoitti blogissaan turkkiin muuttamista miettiville pienen paketin. kun kysytään onko turkissa hyvä asua tai parempi asua kuin suomessa tms, tapanani on selvittää kliseisesti että molemmissa paikoissa on puolensa mutta merkittävä ero on että turkissa mielestäni kokee molempia ääripäitä enempi. hyvät asiat on aivan erityisen hyviä, huonot asiat totaalisen paskoja, suomen mittari pysyy jotenkin siinä keskitien turvallisella alueella, tapahtu mitä tahansa. jos kauppa kusettaa niin suomessa soitat johonkin ja saat oikeutta, mikään ei ole peruuttamattomasti pilalla. hyvät kokemukset suomessa on ok, harvoin mitään mieltäräjäyttäviä. turkissa taas etenkin ihmisten ystävällisyys ja avualiaisuus (ja kissat!) saa mielen kohoamaan aivan vilpittömästi.

nyt voisi jotenkin yrittää omaakin mieltä kohottaa tässä, ei se matalalla ole mutta jotain kivaa voisi itselle järjestää kun ei tänään ole muutakaan. olen alkanut apatisoitua.

olin ajatellut taas koittaa vähähiilihydraattisempaa ruokaa viikon, ihan uteliaisuudesta. edellinen kokeilu muistaakseni romuttui joskus vuosi sitten lounaalla jo. Ako & Eero toi suomesta tuliaisina ruisleipää joten se on osa aamiaista, siitä ei voi luopua. tuota lukuunottamatta selvisin eilisestä jotenkin, en nyt tarkemmin selvittänyt miten hiilihydraattipitoisia kana, tomaatti tai yogurtti jne. ovat. päätin tänään lounaaksi tilata munakoiso kebabin, siinä on nimensä mukaisesti lihaa ja munakoisoa sekä lisukkeena yleensä rakastamaani sipulia. tietty myös ohutta lavas"leipää", mutta sen skippaan, ei ole minkään makuista. kebabin tilasin en-vakkari-ravintolastani ja kas millainen se olikaan....  pieni hassu salaatti sivussa, lisukkeena paksua pide-leipää, öljyttyä ja yrtitettyä lavasleipää, pehmeitä öljyisiä ranskalaisia ja riisiä. tämmöinen "perinteinen" annos sitten. eikä sipulia lähimaillakaan. sen pituinen karppaus se :) mutta hyvää oli.

tämän pehmeän ja herkullisen pide-käntyn jätin tällä kertaa syömättä. 


lunta sataa jo toista päivää. ei kyllä huvita lähteä ulos. maisemia ikkunasta kun hetkeksi lakkasi pyryttämästä.  äsken facebook täyttyi maanjäristys-kommenteista, 6.2 tuossa viereisessä meressä. tää oli taas yks sellainen mikä meni ohi multa tyystin. oon lisäksi tällaisina kylminä päivinä (-2C) ihan horteessa, sormet ja varpaat jäässä vaikka lämmitys on päällä. paljon parempaan ei turkkikämpässä usein pysty. kaasulaskua odotellessa... 

No comments: