January 26, 2013

tvkaistaillen


mä olen ottanut tiskivastuunkin perheessä. kun lääkäri tekee töitä 264h/kk (+15-20h ylitöitä ja luentoja, tietty!) ja mä ehkä 20-60h niin ei tarvi enää oikeen neuvotella kodin vastuualueista... nyt ei lääkärillä enää oo mitään hommaa kotona, roskat saa viedä töihin lähtiessä. eihän tää mikään turkkilainen koti sit tietenkää oo jossa ovennupitkin kiiltäis, vieraat saattaa ihmetellä, en tiedä, mutta pidän homman about kasassa ja oikeasti kohtuusiistinä. ihan ok. lääkäri on kullut huhuja että ens kuusta alkaen hänen "vuosikerrallaan" pitäisi olla 240h/kk. se olis jo 100h vähemmän kuin vuosi tasan sitten. saas nähdä. olishan se juhlaa. 

Liv-kanavalla alkaa ohjelma nimeltä Sinkkulaiva helmikuussa. tallinnan laivalla siis sinkkuja tms...   kuulostaa aika b-tason realityltä, jossa känniset kaulailee tms.  mä selaan niin paljon sarjoja, siis tsekkaan jos löytyy helmiä, niiden joukossa on ollu mm. sellasia jossa seurataan brittinuoria kännäämässä jossain kreikan saarella, niiden kohelluksia jne. toi Sinkkulaiva kuulostaa siltä. mut siis voin mä sen tsekkaa, ehkä se onkin jossain sosiaalipornomielessä ok? TVkaista onkin expattien pelastus, seuraan pelolla uutisointia siitä oikeusjutusta. tai en tiedä jos toi sarja olis nähtävillä jonkun kanavan oman nettisivun kautta mutta tuskin. mutta vähän niinkuin on hankala ostaa erillisiä levyjä ja spotify ratkaisee pulman ni TVkaista...  jep.

HS:ssä oli juttu tästä ns. seksibloggaajasta, Melisasta. se on jotenkin tosi tutun näköinen mutta en muista mistä. vai kuvittelenko. ihan ok blogi tai hyvä että joku sellaista kirjoittaa vaikka se siellä sillee oo mulle luettavaa tai mitää hirveen innostavaa. tää postaus 'aito on kaunista' ei tosin oikeen kolahtanut. kuka tahansa kysyttäessä myöntelee että luonnollisuus on kaunista ja ilman meikkiä parempi, etenkin miehet jotka eivät edes 'näe' onko naisella meikkiä vai ei. kyllä monet miehet lämpenee vahvasti ehostetuille julkkisnaisille, ei sitä tarvitse edes selittää että meikattuja naisia usein pidetään kauniina/mpana molempien sukupuolten toimesta. vaikka luonnollisuuskin on usein kaunista, nämä ei sulje toisiaan pois. ulkonäköpaineet on kyllä kovat yhteiskunnassa, meikkaukseen on jopa painostus ja oletus - vähän alasta ja ympäristöstä riippuen. ja jos kokee olevansa kauneimmillaan ilman meikkiä ni se on hieno juttu. mutta yhtä lailla itsensä muokkaajat (hiusväri, meikki, lävistykset...) saavat kokea itsensä kauniiksi. meikistä voi puhua rumasti muta sitä voi myös ajatella itseilmaisuna ja "maalaustaiteena" - mutta lähtökohtaisesti meikin käyttö pitäisi olla vapaaehtoista ja hyvää oloa tuovaa. vaatteetkin on itseilmaisua, muutenhan voisi pukeutua säkkiin.  ja meikin haitallisuus iholle, lol. no ehkä se siitä. musta toi oli vaan harvinaisen mustavalkoinen teksti, vaikkei mustavalkoisuus oo mullekaan vierasta. mutta saahan sitä olla mitä mieltä vaan.

päätin kokkaa tänään illalla kun lääkäri herää. googletin "hunajakana" ja päädyin tähän reseptiin, avainsana on "helppo". chili herätti kysymyksiä, pitäskö se löytää maustehyllystä vai vihannesosastolta, sellanen paprikannäkönen juttu(ko)? en edes yrittänyt, couscousin löytämisessä oli tarpeeksi hommaa, se ei ollutkaan 30m pitkällä riisi-bulgur-linssi-jne-jne hyllyllä vaan makaronien vieressä. tabasco-pulloakaan en halua ostaa kun sitä ei tasan tuu käytettyä ikinä uudestaan, yök. mietin löytyykö meiltä mitään tulista kastiketta, jostain lääkärin omasta kätköstä luultavasti. kyllä tosta vielä ruoka saadaan.

No comments: