March 01, 2013

miten se menee

eri maissa ja yhteisöissä puidaan näitä kirkon tapoja aina välillä, pitäisikö pappien saada mennä naimisiin katolinen kirkko tai pitäisikö niiden vihkiä homopareja suomessa...  musta pitää erottaa 2 asiaa:
1. uskontoon perustuvat säännöt, jotka vaikuttaa kaikkiin kansalaisiin, kuten aborttikielto Irlannissa
2. uskontoon perustuvat säännöt jotka vaikuttaa niihin jotka ovat "klubin" jäseniä, esim. kirkkovihkiminen suomessa

ensin mainittu ei musta oo ok. toinen on. jos haluaa naimisiin herran talossa, niin sitten pitää hyväksyä pelin säännöt. toki voi olla kaikenlaisia luterialaisia, homoja ja huumehörhöjä ja kaikkea siltä väliltä, mutta säännöt on säännöt, ei kirkolla ole velvollisuutta muuttaa omiaan vapaamielisimmän siiven mukaan. jos säännöt ei miellytä niin eroa kirkosta.

tää on tietty eria asia kuin tuo tasa-arvoinen avioliittolaki josta keskustellaan, se on kaikkia koskeva kysymys ja olen vähän pettynyt että se tolleen tyssäsi eduskunnassa nyt. mutta suomessa kirkko ja valtio onkin yhdessä syssyssä, ja se on vähän ongelma...  moni muutos voisi olla helpompi kun ja jos ne joskus 3000-luvulla ehkä erotetaan. mutta tuntuu että asiasta ei edes jakseta keskustella. vaikka ei se erottaminenkaan aina autuaaksi tee, kuten AKP turkissa osoittaa. mutta paljon hyvää on saatu aikaiseksi turkin valtion aikana SIKSI että ne ovat olleet erillään.


ajettiin eilen ibon työpaikalle koska sen piti allekirjoittaa joku paperi koskien rotaatiota, vaikka olikin vapaapäivä. tai vapaa ja vapaa, rotaatio just meinais että kyseinen kuukausi vietettäisiin osastolla XY. mutta Ibolle on tehty selväksi että sinne ei "pitäisi" mennä nenäänsä näyttämään, koska sitten sitä odotettaisiin muiltakin, lol. me oltiin kuitenkin sitä mieltä että oppiminen olisi "ihan kiva" joten kyllä siellä voisi käydä hengaamassa sen mitä jaksaa normi päivystysvuorojen lisäksi, mutta ei siellä anestesia-osastolla oltu kovin kiinnostuneita, tai siis ollenkaan, tosi tympeää. joten ei siitä tullut sitten mitään. kys. yliopistosairaala on muuten ilmeisen hyvä oikeasti mutta tossa selkeesti on törkeä puute. siellä kiertää erikoistuvia lääkäreitä muista sairaaloista jopa, koska tämä on niin kiireinen ja töitä pääsee oikeasti tekemään.

sit toi meininki että aina tiettyinä päivinä siellä on joku hemmetin paperi liittyen asiaan XYZ mikä pitää käydä allekirjoittaa, oli sitten loma tai vapaa, ärsyttää.  nyt ihan viimeaikoina ne sai kuitenkin työvuorolistat verkkoon, ei tarvi soittaa kuun vikana päivänä kollegalle joka on vuorossa ja kysyä, koska vuorothan julkaistaan vasta ihan kuun lopussa.

no kun se sinne asti mentiin niin otettiin multa vähän verikokeita, CRP ym., mikä sen parempaa kuin pieni terveystarkastus. tulokset tuli tänään melkeen kaikista ja yllätys yllätys olen terve kuin pupu :)

kai tää on tätä et pitää kirjoittaa miehen töistä jos ei oo kauheesti omia? mulla on ollu helmikuu aika hiljainen töiden suhteen. jotain pientä mutta siis...No comments: