June 23, 2013

kitkerät bileet

tässä Virpi Salmen HS kolumnissa suomen ruokakulttuurista on kyllä ihan totuutta. aina kun kysytään et millasta ruokaa suomessa oikeen syödään - niin no, nyt mulla on jo aika helppo vastaus. kysyn kysyjältä että onko se ikinä syönyt Ikean raflassa. vastaus on yleensä joo. sanon sit että no sellasta. tiedän että Ikea raflat nadisti-lokalisoi, mutta silti siellä on yleensä niitä lihapullia ja noin...  ja loppujenlopuks, muistaako kysyjä mun vastausta muutenkaan 5 minuutin päästä... joten ihan sama. fakta on että mitään ihmeellistä vastausta mulla ei tohon ole. jos nyt kuitenkin INNOSTUN, niin kerron tiiviisti että "yksinkertaista, vähän maustettua ruokaa, keitettyä perunaa, juureksia, jonkun verran kalaa, sit vaan lihaa ja kaikkee...ja oikeesti suurin osa suomalaisista ei vaan syö mitään kovin suomalaista enää, vaan pastaa ja pizzaa ja aasialaista jne... et näin."  mutta lopuksi toteaisin vielä ettei se ole oikeasti se ruokakulttuuri se tärkein juttu. ei mua hävetä suomalaisen ruokakulttuurin puuttuminen, meillä on muita juttuja. NIIN.

ainakaan hesari ei vaikene Turkin tapahtumista, mikä hienoa. tiesin että tänään taksimiin on taas ihmisiä kerääntymässä, kukkien kera muistamaan viime viikojen aikana kuolleita, mutta siellä kerääntyminen tarkoittaa myös poliisia. ja toki poliisi sit jossain kohtaa asiaan puuttui. Airbnb-vieraamme (saksalainen) oli Taksimissa kun tämä alkoi ja näytti mulle äsken videon jossa porukka seisoi siellä - just sitä mitä odotinkin, poliisi taustalla valmistautui. sit sen kaveri laitto youtubeen videon jossa näkyy mitä tapahtui seuraavaksi. (youtube video 22.6.2013 istaklal taksim)

"Toma(=vesitykkiauto), missä olet? meillä on saippuaa muttei vettä"me oltiin tänään Istiklal-kadun toisessa päässä kattoterassiravintolassa (Balkon - hieno maisema mutta kallis tietty) mutta kun poliisi jahtasi ihmisiä sinne asti niin me saimme osamme kyynelkaasusta. perkele kun kirveli. naiivina ei otettu mitään suojavarusteita mukaa. mutta Oytunin syntsät oli ihan jees, kuiteski. välillä itkettiin polttelua silmissä ja nenässä, ja sit taas syötii ja juotii. ainakun tuli isompi kyynelkaasupilvi niin koko terassi innostui taputattmaan ja laulamaan. se on se tunnelma nyt. tai ollut koko ajan.

näkymä mun selän takaa sielt terdeltä, toiselta puolen ois nähny aasiaan mut oli aika iso terde ja ihan täynnä lauantai-ilta kun oli... 

No comments: