June 19, 2013

korkkasin ilmastointilaitteen, kesä alkoi kuumottaa

tää on nyt menny siivouspäivän puolelle. jatkuvasti auki olevat ikkunat tarkoittaa katupölyä joka paikassa ja sitten on noi pikkutulvassamme kastuneet matot joita yritin pestä. ja pölynimurikin kiukuttelee. uutta ei nyt kuitenkaan osteta jos se vielä hetken vois toimia, thaimaan matkaa varten säästäessä...

huomenna olis tarkoitus mennä jollain porukalla prinssisaarille rantsuun. siellä lämpimässä aurinkovarjon alla minäkin viihdyn. ja tulee vähän vaihtelua tähän olemiseen. nyt on jotenkin painostavaa ollut. iloitsen noista protesteista suuresti koska musta ne on tarpeen ja tietysti salaa haaveilen et joku asia muuttus vähän, mutta sit toi hallituksen todella uhkaava retoriikka ahdistaa. ja kun luvataan etsiä ja rankaista kaikkia osapuolia, kuten "englanninopettajia" (ulkkiksia) niin vähemmästäkin. vaikka uskon että ulkkisten karkoitus pysyy vähäisenä, ehkä aktiivisimpia twiittaajia tai muita, mutta jos ajattelee et mun koti on nyt täällä ni jos yhtäkkiä haetaan lentokentälle ni kyl sen mahdollisuuden olemassaolo jotenki on itsessään aika 'ikävä'.  nyt on kuitenki turkkilaisia some-aktiiveja jo haettu kotoa asti.

tänään iltasella olin Melisan ja sen kaverin kanssa "kalaravintolakadulla" syömässä, sehän on ahdas ja täynnään terasseja, joten kun yhtäkkiä alkoi protesteja tukeva ruokailuvälineiden kilistys siksi että kello oli 21, oli tunnelma aika korkealla. jatkoimme kilkettä ja kolketta jonkun minuutin ja ilmaan nousi laseja kun ihmiset hoilasi "kippis, Erdogan". ehdin lopusta kuvata vähän videotakin vaikka paras ölinä jo hiljeni;


hiljaiset "standing man" mielenosoitukset on kans levinneet ympäriinsä, tänään ilokseni näin  Kadiköyssäkin. ihmiset seisovat Atatürkin patsasta päin. sekin kuulemma (patsas) aiotaan poistaa, en muista mitä tärkeää siihen tilalle.Melisan ja Jasperin kaa mezeillallisella. 
tänään kävin viemessä kirppikseltä löydetyn marimekko-laukkuni ompelimoon kun siinä oli se vetoketju rikki. en ehtiny ku tarjota laukun tiskin yli tutulle sedälle ja sanoa et "tämä" osoittaen vetoketjua, niin se alko mitään sanomatta fiksaa sitä. olin valmistatunu kertomaan et tarvitsisin sen mahd nopeasti, mutta näin se sujuikin. siinä kesti joku 4-6min. se vaihtoi siihen sen "vetimen" ja sit pelitti taas. hintapyyntö oli  3tl (1,2e) - pyöristin 5 liiraan(2e) koska olin hyvin tyytyväinen.  vaikka ne aina kutsuu mua väärällä nimellä (Michelle), olen kuulemma tosi saman näköinen. no me ulkkikset varmaan ollaan kaikki aika samasta puusta veistettyjä näiden mielestä.
No comments: