July 17, 2014

kesähiessä puurtaminen!

sain yhden FI-EN tekstitys/käännöstyön, mikä ihan kivaa vaihtelua. mulla on yks oma vastaava homma myös kesken, eli olen aloittanut suomalaisen elokuvan tekstityksen kauan sitten englanniksi mutta sitten laiskuus aina voittaa. kyseessä on tv-sarjan pilottijakso eli formaatti ilmeisesti halutaan myydä ulkomaille. mutta tämä on vaan oma arvaus. en ole tästä realitystä kuullutkaan, tosin kun seuraan suomalaista mediaa rajoitetusti niin ihan mahdollista missata. mutta voi siis olla ihan uusi.

tänään sain kans yhden muutaman tunnin testaushomman, eri asiakas kuin mun "jatkuvassa" työssä (joka on nyt heinäkuussa aika totaalisen tauolla) - mikäs sen virkistävämpää. pidän itseäni lähtökohtaisesti aika laiskana ihmisenä, mutta silti sillä että onko töitä vai ei, on pelottavan suuri vaikutus mun henkiseen hyvinvointiin.  voi tietysti olla että tämä kumpuaa lähinnä toimeentulostressistä. vaikka oikeasti meidän avoliitossa mun (tai kummankaan) ei nyt ihan heti tarvi stressaa jos ei olekaan tuloja, mutta se voi olla sellainen psykologinen juttu kun on ollut omillaan aika nuoresta asti. vaikka "omillaan" onkin hieman epätarkka kuvaus suomalaiselle, yks sun toinen saa siellä opintotukea tai työttömyystukea ja mitä milloinkin. turkissa ihminen oppii että yksin ei selviydy, tarvitaan perhe. paree pysyy väleissä. ja jos kaikki perheessä työttömänä, niin silloin tilan nimi on effektiivisisti "kusessa".noh, kun perheet on vähintään parikythenkisiä niin noin ei ehkä usein käy, lol....  mutta kyl suomalainen nainen haluaa sen itsenäisyyden ja riippumattomuuden tunteen omista tuloista.

hesarin juttu neljällä raajalla kävelevistä turkkilaisista oli semiturha (aikanaan mielenkiintoinen), mutta klikkejähän pitää saada. se, mitä nyt oli tieteellisesti todistettu ja mihin juttu perustui, käytännössä todettiin aika vakuuttavasti jo tuossa vuoden 2006 dokkarissa. olihan se siis pakko katsoa, Youtubesta löytyy...   mutta nyt siis on varmistettu ettei nää tyypit (tai niiden liikkumis-geeni) oo yhtäkkiä hypänny 4 miljoonaa vuotta taaksepäin...  se mitä yksi dokkarin "pääasiantuntija" päätteli syyksi oli musta jotenkin täysin järkeenkäypää (ei sillä että tunne järkeenkäypyydestä olisi aina todiste tiedon oikeellisuudesta) eli pienet pikkuaivot jotka vaikuttaa tasapainoon, sekä vähän pieleen mennyt kasvatus siinä mielessä, ettei äipällä ole ollut aikaa huolehtia että vauvat siirtyy neljältä tassulta kahdelle. yleensä toki lapset siirtyy ihan omineen, mutta kun nää just on kehareita ja huono tasapaino, niin...  kaupungissa nää olis viety fysioterapiaan. mutta nää asuu jossain kurdikylässä syyrian rajalla...  ja miten 19-lapsiseen perheeseen on saatu niin monta keharia? vanhemmat serkuksia. ja heitän villin arvauksen että niidenkin vanhemmat olisi sukua, jolloin virhe on päässyt kertaantumaan. ja äipällä siis ei ole ollut aikaa vahtia konttaavia lapsia kun se on tehnyt niitä 7 kpl 5 vuodessa. dokkarin loppu oli kuitenkin hyväntuulinen, joku keksi antaa niille sellaisen vanhusten kävelytuen, ja kas, ne alkoi kuin alkoikin oppimaan kahdelle. mä mietinkin sitä katsoessa kun hoettiin että ne "ei pysty" kävelemään kahdella jalalla, että onko edes yritetty. ei oltu.

mutta joo kun menee itä-turkkiin ja siellä geenipooli on joissain kylissä vähän pieni niin sieltä löytyy kaikenlaista! suomessahan on samaa mutta vaan koko maan mittakaavassa. tämän ansiosta suomalaisilla onkin joitain tauteja ihan suhteettomasti. kyllä se mamun valitseminen on vaan koko maan eduksi!!


No comments: