May 24, 2016

kynnetkin pitäs ehtii lakkaa yhyy...?

pieni *tutus. (ihanaa kun musta on tullut asteriskin käyttäjä...siitä tietää et on aikuinen, tai vanha! tai molempia). kun huone Lontoossa oli buukattu, sopimukset allekirjoitettu jne, niin olin jo hetken hukassa et mistähän sitä nyt stressais. no, lääkärin thesis on aika hyvä kohde, sehän on edennyt tähän asti etanavauhtia koska tyyppi ei ole akateeminen vaan enempi tekevää sorttia - ei ole mikään sattuma että erikoistui päivystyslääketieteeseen. ja kun lääkiksessäkään ei mitään artikkeleita tai muitakaan tarvinnut kirjotella. anyway, lisäpainetta toi se kun sen esimies lupasi että vois valmistua etuajassa, antavat erikoisluvan, jos vaan saa sen thesisin myös etuajassa tehtyä. ehdottomasti hyvä vainta stressattavaks. no, sit aloinki katsoa lentoja Lontooseeen syyskuun alulle, koska ei sitä huonetta siellä tyhjillään halua pitää kovin pitkään. joo, oli ihan ok hintaisia lentoja ja soimasin jo itseäni liiasta häsläyksestä ja hermoilusta mutta mitä, eilen kun katsoin niin osa lennoista oli paljon kalliimpia kun viime viikolla! ja tänään...no, sanotaanko et 60 euron lento on nyt 280. riippumatta hakukoneesta ja siitä että käytän VPN:ää ja osaan tyhjentää keksit selaimesta JNE. ne halvat lennot on yksinkertaisesti kadonneet yön aikana (*tuttaa sekin kun joskus jotkut neuvoo mulle et hei, sun kantsii hakee ja tehdä näin ja näin). ehkä mä osaan?? mut mitä tästä opimme? mun stressihäsläys on joskus ihan aiheellista ja kun näet edulliset lennot ni ne kantsii ostaa just sillon. niin yleensä yritänkin, mutta meillä oli tässä nyt niin monta muuttuvaa tekijää että se sekoitti pakkaa. lääkärillä on syyskuun 14.pv lisenssiään varten koe Lontoossa, eli silloin pitää siellä olla ihan varmasti, mutta jos tyyppi ei ole sillon vielä valmistunut niin pitää tulla takaisin. ei siis tiedä pitäskö ostaa meno paluu vai yhdensuuntainen. jos joutuu tulee takas viel joksikin aikaa niin sit on nekin lennot. ja minä ajattelin mennä laittamaan kotia ja avamaan pankkitiliä heti syyskuun alussa, mutta en mielellään maksaisi jotain 300 euroa yhdensuuntaisesta! siihen päälle extra baggage, joka on 8-10e/kg riippuen lentoyhtiöstä jne... 

lääkäri on nyt edelleen lomalla mutta joutuu silti juoksemaan harva se päivä sairaalalla thesisinsä takia ja toki kotona odottaa jokapäiväinen paperisota sitä lisenssihakemusta varten. onhan tää silti rennompaa ku normiarki, en mä sitä. mut et säätöä ja kaikenlaista. sit meidän pitäs alkaa kerää (tai mä aloinkin) papereita kasaan uutta family permit hakemusta varten. edellinenhän on voimassa 1.11 asti mutta jos muutetaan sinne just ennen tuota niin vähän tiukka, toinen heti perään olisi parempi. viime kierroksella kerättiin jo melkein kaikkia 2kpl eli sikäli tämä on nyt helppoa, mutta joistain dokkareista pitää hakea tuoreempi versio tai jotain muuta. mutta vähemmällä vaivalla päästään nyt. ja mä siis haluan tehdä tän hakemuksen ennen brexit-äänestystä 23.6, vaikkei mikään voikaan ihan päivässä (tai edes vuodessa?) muuttua jos niikseen käy. ja sitten olen aloittanut hyvän stressin lääkärin residence card -hakemuksesta joka siis pitää tehdä sit kun sinne asti päästän. sehän perustuu siihen että mulla on oikeus on olla maassa syystä X. mutta osa-aikainen etätyö suomesta ei välttämättä ihan vakuuta. selvittlen tässä noita kiemuroita ja onhan sitä toki aikaa miettiä mutta tällä menola istanbulin kesästä nauttiminen voi olla aika ajoin tiukkaa, kun kokoajan joku paperi tai lisenssi tai muu hässäkkä painaa päälle. tietty sitä miettii hetkittäin ett mitä vit...  tässä jos vaan istus pyllyllään niin menishän tää elämä näinkin, et onks pakko lätee? mut se on hiukka myöhästä nyt pohtia. ja joka tapauksessa kyl mä tiedän et tää on nyt sellainen asia jota me oikeasti halutaan kokeilla, ei mikään hetken mielijohde.

nyt on vähän kiiremeiningit kyllä jotenkin, Miriam on täällä Istanbulissa just nyt yhdessä kongressissa työnsä puolesta...sitten jää muutamaks päiväks sen jälkeen ja tulee meille, ja kun se lähtee niin Arttu vaimoineen tulee...  ja tietty töitäkin on joinain päivinä ihan oikeasti.

kun on hetki aikaa ja tarvii relaa ni luen av-palstalta vaikka tätä mustasukkaisuus-ketjua. eihän tuo nyt hauskaa ole mut saanpahan pyöritellä silmiäni.
No comments: