December 02, 2016

päätit sit jenni muuttaa napajäätikölle

poikkeuksellisesti poikkesin puolijumala Hesarista ja päädyin lukemaan IS:n uutista sukupuolittuneesta väkivallasta ja jostain EU-kyselystä. sen mukaan 55% romanialaisista hyväksyy raiskauksen jossain tapauksissa. suomessa luku on 11% ja suurimassa osassa maita jotain siltä väliltä. jurha on tuo romanian asenneilmasto mutta tulipa mieleen että kysykää vähän etelämpää turkista jos haluatte räjäyttää tajuntanne. en halua edes arvailla mitä sieltä tulisi. helppo olisi mennä yliopisto kampukselle ja saada ihan eurooppalaisia asenteita mutta jos lähtisi kansan syviä rivejä haastattelemaan niin sieltä paistaisi läpi aika pajon vanhoillisuutta ja "kulttuuria".

viikko meni sen verran sosiaalisesti että aion pitää viikonlopun suht kotikeskeisenä. lääkärin kanssa saatetaanmennä ulos jotain puuhaa mutta mutta olis kiva vaan olla tekemättä mitään.


asunnonvälittäjät soittelee ja kysyy aina ihan samat asiat ku mitä edellisenä päivänä tai paria päivää aikaisemmin. selkeesti vaikeuksia handlata muistiinpanojaan, tai todennäköisesti eivät tee niitä. aina "hei, vieläkö etit asuntoa?"
"joo"
"oliko niin et 2 makuuhuoneen asuntoa?"
"joo, 1 tai 2 on passeli"
"ja oliko hintahaitari mitä?"
"max xxxx  puntaa"
"ja olikse tammikuun tai helmikuun paikkeilla about?"
"helmikuu"
"niin et tammikuu ei oieen sovi sitten vai?"
"joo ei oikeen, meidän nykyinen soppari on helmikuun loppuun ja kahden päällekkäisen vuokran maksaminen kokonaisen kuukauden on vähän liikaa"
"joo no aivan, no sit noita helmikuussa vapautuvia ei kyl hirveesti viel oo... ja eikse ollu niin että Brixtonista päin...?"
"joo siis ihan Brixtonin keskustasta, siis ihan keskustasta"
"joo ahaa oo, mulla tossa nimittäin oli yks asunto Ovalista... ajattelin että....  "
....
jep. HV. joskus niill ei edes ole mitään tarjota jostain 5km väärältä suuntaa, kunha soittavat ja tarkistatavat ettei parametrit ole muuttuneet kolmessa päivässä ja toteavat ettei oo nyt mitää. toki ihmisten tarpeet ja hakuehdot voi muuttua mutta tosi tyhmä joka kertaa käydä ihan samat jutut läpi. siis oikeasti ihan about sanasta sanaan hienolla brittiaksentilla toi ihan sama keskustelu, välitysfirmasta riippumatta! ihan pari poikkeusta on mutta se on yleensä se ihan sama voivottelu muuttoajasta ja "aito yllätys" alueen spesifiydestä. sitä voisvat vaikka kysyä että onko ne hakuehdot muuttuneet? mutta tuntuu et ne ei ihan aidosti monet tee mitään muistiinpanoja. niillä on siellä ehkä about nimi, puhelinnumero, se hintahaitari ja että "etelä" tai "pohjoinen" alueena. no ja ehkä se makkareiden lukumäärä mutta kun hintahaitarin tietää ni ei siinä ihan hirveesti valinnanvaraa oo. ei välttämättä saada siis todellakaan kahta makuuhuonetta, mutta se on ihan ok tässä kohtaa. kaikkea ei voi aina saada.

täällä on niin jäätävän kylmä etei mitään rajaa. mä en enää pysty kerrospukeutuu paljon paremmin, ja silti on nihkeetä. ulos pimeään ei yhtää huvita mennä palelee. ja ihan itse nyt tää kohtalo on valittu. nice job jenni...

No comments: