July 11, 2017

integraatio

HS: Moni maahanmuuttaja­nainen jää ilman työtä, koska ajattelee kuuluvansa kotiin – tästä ei Bahar Mozaffarin mielestä puhuta Suomessa tarpeeksi
kissoja pöydille, hyvä hyvä. turkissa työikäisten naisten työssäkäynti on jo reippaasti alle 40%... (ennen AKP:tä se oli muistaakseni 60%). toki sieltä ei suomen mamut pääasiassa tule, mutta eiköhän tuo kuvasta aluetta tuossa suhteessa, arabimaissa on samantyyppistä meininkiä. toki monet pakeneekin näistä maista siksi että edustaa länsimaisia arvoja enempi...  tästä päästäänkin turkin brain drainiin. presidentti siellä on vaan tyytyväinen että kaikki "vääräuskoiset" ja häntä vastustavat lähtee. uusia akateemikkoja luodaan liukuhihnalta (vaatimuksia on "hieman" höllennetty) kun edelliset on potkittu viroistaan kun eivät ole AKP:läisiä ym. siinä alkaa kai yhdellä sun toisella tulee ahdistus, tuttavat on kans puhuneet et ite viel pärjäis, jos on sellainen turvallinen duuni, mut nyt kun ne päätti lopettaa evoluution opetuksen kouluissa ja vastaavia muutoksia niin tällaiset asiat kiinnostaa vanhempia tai sellaista suunnittelevia. eilen viimeks yks meidän turkkilainen lääkärituttu otti yhteyttä ja kysyi et "noniin, mites tää prosessi menee...". tätä varten perustin lääkärin ja parin sen kaverin kanssa FB-ryhmän jokin aika sitten. nimenomaan turkkilaisille lääkäreille siis. siellä on kootusti tietoa kaikesta mahdollisesti. ja ihan orgaanisesti siinä on jo 100 jäsentä - tarvetta selvästi oli. nää mun projektit vähän pistää miettii et liekö mulla tylsää vai miksi olen niin kovasti säätämässä muiden asioita (usein paljon konkreettisemmin kuin jossain ryhmässä ohjeita kirjoitellen) - mutta ehkä tietynlainen tylsyys ei ole huono? ehkä se ei ole tylsyyttä vaan itseilmaisua, harrastus? kuka tekee mitäkin ajallaan.


mut viel noista kotiin jäävistä naisista, kukas mä oon sanoo onko kotiin jääminen hyvä vai huono, mutta nuo maat joissa kotiin jääminen on yleistä ei yleensä tue sitä rahallisesti - eli perhe ja suku toimii tukiverkkona ja kiva silleen. mut suomessa on eri systeemi ja enennkaikkea kotiin jääminen vaikeuttaa sopeutumista, eli sitä jää helposti yhteiskunnan ulkopuolelle eikä edes tiedä mistä sais apua sit jos sitä tarvis jne. sen takai musta olis hyvä jos sopeuduttais jossain määrin maan tapoihin.

munki pitäs vissii keittää itelleni tässä kuppi teetä kun briteissä ollaan? :P no miksipäs ei... 

ai no ei se mennykkää niinku englannissa...  mantelimaito sit jotenki... meni huonoks? kuuluukohan tollasiin hedelmäteihin edes laittaa maitoo? must maku on ihan okei kyl...  hmm hmm. ehkä viel vähän harjoittelua ennenku voin sanoa olevani integroitunut.
sekoitin nyt iloisesti aika vakavia asioita ja vähemmän vakavia asioita mutta niinhän mä tapaan tehdä.

söpöö ku luin hesarista kuinka sen yhden taiteilijan haudan hoidosta kiistellään. tai nihkeillään kun se on hoitamatta, jonkun etäisen sukulaisen pitäs sitä kai maksaa ihan vaa huviksee...  jatkakaa samaan malliin...:)

No comments: