November 21, 2020

pieniä suomalaisia juttuja

aloin kattoo jenkkien uutta The Voicea ja siinä ekassa jaksossa Blake Shelton kantoi kuvauspaikalle jotain kaljakoria tms ja totes läpällä että "jotta jaksaa koko kauden". toki tää oli lavastettu tilanne mutta huomion siis kiinnitti se että suomessa toi ei oikeen toimis ainakaan ns. koko perheen viihdeohjelmassa. alkoholi on suomessa niin vakava asia (ja aiheuttaa tietty vakavia ongelmia) että toi ei vaan olis hyväksyttävää. amerikkalaiset voi vitsailla aiheella kevyesti, koska vaarat tai ongelmallisuus on kai tarpeeksi kaukana.  toisessa jaksossa joku veti Show Must Go Onin ja coachit kyselivät sen jälkeen että mikä biisi, aika teatraalinen? se oli vähän jännää - toki Queen on brittiyhtye mutta sanoisin että aika tunnettu sellainen...ja kun kyseessä muusikot vielä niin toi oli ehkä yllättävää. SMGO ei ole mikään pieni hitti. 

muutama kuukausi sitten etsin jotain ihan muuta, kun törmäsin kirjaan Naisia matkalla: Tyttöjä, vaimoja ja ikäneitoja maailmalla *, joka on jotenkin jännästi ilmaiseksi luettavissa googlen tarjoamana (en tiedä mikä tuo systeemi oikeasti on), jokunen sivu siitä on tahallaan piilotettu mutta luin ainakin jokusen kappaleen ja näytti siltä että siinä olis luettavissa ehkä on koko kirja... joka tapauksessa kyllästyin lukemaan ruudulta ja klikkasin "osta paperisena" ja kas, Amazon tuo sen minulle tiistaina. Lontoo on maailma jossa (lähes) kaikki on käden ulottuvilla. *kirjailija: Laila Heinemann

suomen uutisia ja suomalaisten kanssa jutellessa kirkastu aina kuinka elämä on siellä vielä erilaista, nyt rajoitettiin vasta yksityistilaisuudet 10:een ihmiseen... eli kaveriporukka tai pieni firma voisi ihan hyvin vielä pitää bileet?! juttelin kaverin kanssa joka käy päivisin lounaalla kavereiden kanssa, ja fb-postausten perusteella yksi ravaa museoissa... en onneksi ole ihan hirveen kade koska en nyt kärsi tästä tilanteesta täällä juurikaan. ehsin kesä-syksyllä noita tehdä ja voin jatkaa sitten joskus myöhemmin taas. hidas elämänrytmi kotona sopii nyt aika hyvin. palapelejä, internettiä, elokuvia, kodin laittamista, lautapelejä, kirjoja... ja tuoksuvia kynttilöitä! 

hitto MS Romantica jäi sillon joskus kesken, se oli NIIN HYVÄ, mutta myös NIIN kuumottava... mutta haluisin saada sen katottua loppuun, se oli niin kutkuttavan realistista ja huvittavaa.

suomalainen merimieskirkko pitää yleensä joulumyyjäiset. kävin kerran kai ekana vuonna ja se oli ihan tukossa, hyvä kun pystyi likkumaan, sillon ei kauheesti akns ollu rahaa ni ei niin hauskaa, jotain toki ostin ja oli ihan ok, mutta en sen jälkeen ole käynyt. nyt ne pisti pystyyn verkkokaupan koronan takia. oikeesti olisvat voineet ehkä jo aikaisemmin, sitä kautta vois tehdä paljon helpommin rahaa mitä varmasti kaipaavat, moni kauempaakin voi tilata. mutta mitä eilen katsoin kun se aukes niin siellä oli myynnissä ehkä 40 juttua ja niistäkin puolet jo loppuunmyyty. mihin kaikki muu jäi? ehkä homma on vielä vähän työn alla. mulla ei oo mitään kiinnostusta johonkin lanttulaatikkoon, mutta voisin harkita ruisleivän ostoa koska pakastin tyhjeni siitä jo aikapäiviä sitten, ja ehkä sit jotain fazerin suklaata ja jotain muuta pientä.


No comments: