June 09, 2024

pikainen suomireissu hoidettu, nyt kirjoja

 tää Jani Kaaron Rapport-juttu "Voiko vasemmalla olla onnellinen" oli ihan jännä. 

aloin kuuntelee Naomi Kleinin Kaksoisolentoa. musta on himppasen outoa kuunnella kirjaa suomeks joka tuntus luontevammalta lukea tai kuunnella englanniksi, mutta se nyt on Bookbeatissä vain suomeksi ja ostin jo yhden paperikirjan tällä viikolla ja ehkä nyt sit vaan pitää mennä tällä. mulla ei siis ole englanninkielisten kirjojen Bookbeatiä tai vastaavaa palvelua, toi on täyttäny kirjatarpeita niin hyvin että riittää yleensä. sit ostan käytettyjä englanninkielisiä täällä ja kirjahyllyt notkuu. tossa kirjassa mielenkiintoista on mulle etenkin se kun muistan hyvin Naomi Wolfin Beauty Mythin ja olin sillon inspiroitunu tyypistä.

toinen kirja jonka alkuperäiskieli ei ole suomi mutta kuuntelin suomeksi oli Pauline Harmangen Miksi vihaan miehiä, sehän oli kyllä lyhyt opus. kirjassa oli hyviä pointteja vihasta ja kuinka se joka tapauksessa ei ole itseasiassa uhka miehelle, toisin kuin miehen viha naista kohtaan usein on erittäin isokin uhka naiselle. mutta kirjan teemat naisten välisestä ystävydestä ja solidaarisuudesta ja muusta kuulostivat hieman joltaim epärealistiselta hippiaatteelta. joka tapauksessa ihan kuunteemisen arvoinen.

toinen kirja jota en vielä aloittanut ja josta kuulin vasta torstaina Artulta oli Anna Kontulan Tästä äiti varoitti joka on feminismin kritiikkiä, aiheellinen pohdinta hyvän aiheen ongelmista tai haasteista on musta mielenkiintoista, iteki olen pohtinut feminismin jakautumista mitä tulee seksityöhön tai johonkin naisten ulkonäköön liittyviin juttuihin, esimerkiksi.  olen hämmentynyt miksi en ollut kuullut kirjasta aiemmin kun se tuntu et olis niin up my alley, ja olen kuitenki löytänyt (ja tykännyt) Kontulan muista kirjoista. 

ja sit olen melkein puolessavälissä sellainen kanssa kuin Sellainen mies, kirjoittajana Erkka Mykkänen. kirja kertoo kirjoittajansa sitoutumisahdistuksesta. miehen näkökulma suhteista ja tuollaisesta on kivaa vaihtelua ja tietysti kun henkilöllä on tunne-elämää ja herkkyyttä niin se auttaa asiaa.

suomessa pikkujuhannus meni kivasti purjelaivalla, olihan kokemus. se, että siihen on mahdutettu myös sauna oli vaikuttavaa. 

aika HC että rautatientorin metroasuma on kiinni pari kuukautta kun remontoidaan, kun on vaan 1 linja ja se on siinä keskellä, kaupungin sydämessä... disruption määrä on musta kohtuutun. vaikea käsittää miten remppaa ei ole voinut toteuttaa jotenkin vähemmällä häiriöllä. ei nyt kosketa mua varsinaisesti mutta yllätti kun näin ja kuulin. 

vähän hävettää kun en äänestä eurovaaleissa nyt. olisi pitänyt joskus 3-4vko sitten tilata kirjaäänestyspaperit mutta tää kaiken ohjelman määrä on tässä vaan ollut sellainen että päätin et nyt ne vaan suosiolla jää. alkuvuodesta oli pressavaalit suomessa, sit n. kuukausi sit pormestarivaalit lontoossa (Sadiq Khan jee) ja 3vko päästä parlamenttivaalit....et kyl tässä nyt riittää vaaleja. joudun rekisteröitymään kirjeäänestykseen tuohon viimeiseenkin koska se on meidän loman aikaan ja sinä päivänä ei vaan just ehdi. aloin tekee jo rekisteröitymistä netissä ja siihen tarvi valokuvan mun allekirjoituksesta.... jota sitten aikovat verrata äänestyksen yhteydessä allekirjoitettuun lappuun. vaikea sanoa kuulostaako systeemi tehokkaalta tai järkevältä mutta ok. mutta se viivästytti. nyt on kuva, pitää jatkaa. supertärkeät vaalit, toisaalta harmi että tällaisessa käytännössä kahden puolueen maassa on vaan sit oikeasti se 1 vaihtoehto. nyt näyttäisi että konservatiivien valtakausi päättyy, mutta ei kylläkään siksi että työväenpuolue olisi niin "hyvä" vaan koska konservatiivit ovat ryssineet vaan niin pahasti. se ei ole kauheen hyvä mandaatti vaikka (todennäköisesti) labour voittaakin vaalit, joten en jotenkin osaa olla superinnoissani mutta pääasia että saavat mahdollisuuden nyt muuttaa joidenkin asioiden suuntaa.

No comments: