April 09, 2007

hevAri ja suomalainen kulttuuri

outoo että istuksin täällä ja fiilistelen jotain hevi-Aria, eli hevaria, ja digailen siitä tosi paljon. hevarit on yleensä vaan tosi säälittäviä, mutta jos hevareissa nyt jotain hyvää löytyy niin kyllä Arilla on ne piirteet. XL bändi t-paita ja liimaletti mutta ainakin jätkä on ihan tosissaan, tietää mitä tekee. ja hei Ari on Lahdesta! olen kuullut että Lahti ois Suomen Heinola?

vitun NYT-liite antoi 300-leffalle 2 tähteä ja haukkui sen. kuulemma jotkut nörtitkii on dissaillu sitä (bash.org tms). jo on vittu. jos vertaillaan siihen sarjikseen ni se on perseestä(vertailu), leffa on leffa koitetaan nyt keskittyä olennaiseen ja jos puhutaan vaan itse leffasta niin ne gladiaattori-samistelut oli ihan minimaalisia. must gladiaattori oli aika basic action settii, hyvä laatunen ja joo... mut! patetiaa ihan tolkuttomasti. 300ssakin on tolkuttomasti patetiaa mut siin on kaikkea tolkuttomasti, kaikki nupit on käännetty kaakkoon! se on se juttu. ja veri lentää... digitaalinen veri joo mut sekin on se juttu, must se digitaalisen veren näkö muistuttaa sarjisten verta, et kuin se lentää, ois ne voinu siit oikeenki näköst tehä jos ois halunnu. mietin et jos se Xerxes-tyyppi ois meillä kuningas- tai pressaehdokkaana ni se ois kokoomuslainen. "tulette huomaamaan että minä olen hyvä ja antelias, suomi tulee kokemaan aivan uudenlaisen loiston, saattee mitä ikinä vain voitte kuvitella...nostan opintotukea ja veroja alennetaan..."

mietin et jos haluis lisää tutustua suomalaiseen kulttuuriin (niin vois tehdä paljonki eri juttui) niin pitäs kattoa näit huumoriohjelmia viimelselt 15 vuodelta. näin niitä 80-luvun lopun ja ihan 90-luvun alun juttui, herra 47 ja hymyhuulet ja jotain...sellasta. sen jälkeen en ole katsonut suomalaista komediaa. kaikki ne vitun kummelit ja whatnot on menny ohi. paitsi youtubest olen nähny Ketosta ja Myllyrinnettä. se on vähän niinku Teneriffa eli kollektiivinen suomalainen kokemus, nää huumoriohjelmat. haluan mukaan! osa mun tavis-projektia. miksi yhtäkkiä on niin hirveä hinku olla tavis? en tiedä, ei kukaan muukaan halua sitä olla, jonkun on pakko :) meiksi on jo koklannu kaikki muut. ei mut en tiedä, siin on vaa yksi huono puoli, tuntuu et se osa meiksist ku valokuvas ni on kuollu samaa tahtii tän tavistelun kaa. on siis ongelma. vitun iso ongelma. vaik ei ees oo oikeesti, onhan se näin että kaikki mikä on valokuvauksen tiellä ni saa lähtee, sekä turun sinappi että...

No comments: