August 07, 2007

lisää huutoja pimeyteen

joo tosta Huudosta vielä, selvisi että sielläkin on se korotusautomaatti jolle voi eBayn tapaan antaa maksimihinnan, se korottaa tarjousta automaattisesti kun joku huutaa enemmän. kiva, mutta huono puoli se että se tekee sitä tosiaan heti automaattisesti, jolloin hinta nousee aina. eBayssa kilpaileva huutaja saa tiedon ettei toisen huutajan tarjousta ole vielä ylitetty ja tarjouskisa saattaa jäädä siihen.
ts. jos kaksi huutajaa huuto.netissä haluaa esineen (5e), molemmat käyttää korotusautomaattia, toinen asettaa maksimiksi 30e, toinen 40e. heti kun automaatit on laitettu, niin kas ne kisaavat keskenään 30e asti, ja sitten korkeamman tarjouksen antajan automaatti pistää siihen päälle vielä minimikorotuksen joka on esineestä riippuen vaikka 2e. 5egestä 32:een? suosittelen, että toinen tekee tarjouksen, jolloin hinta on 7e ja jää tyytyväisenä odottamaan kaupan loppua. toinen tarjoaa sen 9e juuri kun kauppa on loppumassa. jos toinen henkilö on paikalla 5min sisällä, voivat heti tietysti keskenään leikkiä korotusautomaattia, mutta tuskin ihan heti pääsevät tolle hintatasolle. tai, en tiedä, hitto tää menee psykologiaksi. mutta tuliko mun pointti nyt selväks? no en valita enempää, halusin vaan selventää (kun itselle ei ollu selvää?), tulen ihan ok toimeen tun Huudon kanssa.
niin ja Huudossa ei voi tarjota lähtöhintaa, mikä on hiukan epäloogista mielestäni. vaan minimikorotus pitää laittaa heti alkuunsa. jos joku maksaa(lähtöhinta) 15e ja minimikorotus on 5e, maksaa tuote heti 20e.... no selväksihän se siinä tulee ja osaan olla huutamatta, mutta kuka tosta mitään hyötyy?
ja sitten siellä on vielä hintavaraus, eli myyjä asettaa summan jonka alle ei halua myydäkään. summa on salaisuus kunnes se ylitetään. siihen asti ostajat saavat 'hintavarausta ei ole ylitetty' viestiä. sepä mukavaa, haluat siis myydä maton mutta sulla on siinä joku varaus ja mun tarjous ei yllä siihen? vittu tuotteelle pitää laittaa sellanen hinta jolla sen voi myydä. tollanen pelleily on ihan älytöntä. jos et voi myydä alle X hinnan niin älä laita sitä myyntiin alle sen. joo, halpa hinta houkuttaa ostajia mutta myös juoksuttaa niitä ihan turhaan ja aliarvioi. ai ei tarjous riitä hintavaraukseen, haluatko sä myydä tän paskan vai et????!!!
ainiin ei pitäny enää valittaa :S

No comments: