October 04, 2007

asiakkaita

hävettää kun tajuaa olleensa huono asiakas. ennen mulla oli vaan pankkikortti joten kassalla oli helppoa. nyt on yhdistetty pankki/visa joten kassa kysyy "pankille vai visalle?". mielestäni olisi asiakkaalta erittäin suotavaa itse ilmoittaa jottei kassan tarvitse aina kysyä. siinäkin menee taas pari sekunttia hukkaan. jos ihmisellä on joku yhdistelmäkortti niin se vittu tietää sen kyllä itsekin, etenkin jos sitä on jo 100 kertaa aiemminkin kysytty. joten voisiko opetella itse kertomaan kummalle haluaa??! kortti on ollut minulla vasta jonkun pari viikkoa joten unohdan ainakin joka toinen kerta ja koen syyllisyyttä siitä. sillon kun olin itse kassalla niin vitutti toi ihan suunnattomasti. taisin pari kertaa ottaa kortin, vetää sen masiinasta ja jäädä vaan katsomaan asiakasta tylsistyneesti (kun laite kysyy, kummalle puolelle pistetään). asiakkaat oli ihan että wtf, mistä on kyse. jaa-a, et varmaan arvaa mitä aion seuraavaksi kysyä?? mitähän se VOISI olla? no mieti sitä...

ostin kisuille taas jotain raakaa lihaa mikä oli valmiksi suikaleina. syövät sitä kuin eivät olisi ikinä ruokaa nähneet. olin yön poissa joten isompi kisu on todella hellyydenkipeä. lähdin illalla myöhään ja aamulla piti herätä aikasin, tulin samalla kotiin kun mies lähti töihin, en viitsi olla pitkään poissa. mutta kisut ovat niin ihania, kun joku puskee karvaista naamaansa omaani vasten ja kehrää kuin joku laitos....no se on ihan parasta. parasta on myös silloin tällöin nukkua muualla kuin kotona jotta sana "nukkua" saisi todellisen sisällön, ilman unilääkkeitä. keksittiin kyllä että viikonloppuisin voidaan ottaa kisut kainaloon ja mennä miehen luokse, eihän ne tarvi kuin hiekkiksen ja ruokakuppinsa. miehen luona on makuuhuoneessa OVI! saavat sitten pitää koko muuta taloa hereillä jos huvittaa.

fiilikset on edelleen mitä on mutta no joo, asia on työn alla. sain kampaamoajan itselleni tänään, hiukset kaipaa vähän leikkausta.

ei vittu pitäisi olla ton lihan ostamisen kanssa tarkkana. en pidä siitä miten niitä eläimiä pidetään, tai eihän niitä pidetä, niitä vaan tuotetaan. kaloilla en usko olevan niin paljoa ymmärrystä etteikö niitä saisi altaissa kasvattaa tai ihan missä vaan. mutta possut, kanat ja muut... miksei isoilla ketjuilla voi noissa pikkumyymälöissä olla jotain vitun luomulihaa? no se olisi kallista ja kukaan kalliolainen spurgu tahi mummo ei siitä maksa. ymmärrän. mutta saa se vituttaa. pitäisi olla sitten ostamatta jos ei jaksa kävellä johonkin hagiksen kauppahalliin. nyt kisut syö tehotuotettua eläintä. ei varsinaisesti ole iso ongelma koska ostan lihaa niin harvoin mutta paha se on pienikin paha. ilmiöstä tulee mieleen eilinen show kun katsoin miehen juomaa oluttölkkiä. nimeltään Nikolai, Sinebrycoffin perustajan mukaan, punaista etiketeissä ja kaksipäinen kotkalogo siinä helvetin isolla. muutenkin todella ryssäteemainen. no, se on sen tuotteen imago. sitä myydään sillä. aivan, ja sellaista ei mielestäni tarvitse tukea. vängättiin miehen kanssa asiasta aika pitkään, hän ei nähnyt kuvailemaani lumipallo-ilmiötä eli sitä että jos kaikki ostaa kaljaa jota myydään vahvalla venäjä-assosiaatiolla, niin kohta niitä venäjä imagoisia kaljoja on muitakin ja sitten limuja ja sitten vessapaperia... no aina pitää jonkun olla in, joskus kaikki on tosi aasiaa, sisustus ja ruoka jne. ja sen trendin pitää vaihtua, mutta venäjä sen ei tarvitse olla. ai miksi ei? no vittu vaikka "siksi". takaisin Nikolai-kaljaan. on varmaan ihan hyvää ja suomessa tuotettua kaljaa, mutta jos muitakin hyviä kaljoja on, niin toivon miehen välttävän tätä yhtä ainoaa merkkiä. olenko todella vittupää? en mielestäni, mutta tästä kuitenkin päästiin sopuun. ehkä lumipallo-ilmiö oli vähän liioiteltu mutta pointti on että jos ei tuote ole ylivertainen muihin verrattuna, ja sitä myydään venäjällä, miksi sitä pitäisi tukea? miksi venäläistä vodkaa (jota markkinoidaan myös vahvasti venäläisenä etiketeissä) ei tarvitse karttaa? no siksi, ettei minulle ole varsinaisesti mitään aitoja venäläisiä tuotteita vastaan, etenkään jos kyse on heidän maailmankuulusta vodkastaan joka on mielestäni osa heidän kulttuuriperintöään. Sinebrycoff on suomalainen yritys, ja kaljan koen vahvasti suomalaiseksi juomaksi ja vahvaksi osaksi meidän kulttuuriamme, sitä EI pitäisi myydä venäläisyydellä. aidosti ruotsalainen siideri on parempi kuin suomalainen kalja venäläisillä kuvilla varustettuna. olisiko oikea venäläinen kalja kaupan hyllyllä ok? no joo, mutta en tiedä miksi sitä ostaisi ellei se olisi oikeasti todella hyvää. eli jos olisi niin ok.

R&A:ssa oli avajaispätkänä Ian Curtisista kertova (Anton Corbijnin ohjaama!) Control jota en päässyt siellä katsomaan... mutta ohan vitun pakkohan se on nähdä. laitan to do-listalle.

loistava blogi. 37vee mies jolla tähän mennessä ollut 3 seksikumppania, on lyönyt 10 000 vetoa että "kaataa" vuodessa 100 eri naista. maksullista ei toki lasketa.

No comments: