November 21, 2007

Eero-Pekka ja Valaat

nyt kyllä hiostuttaa. pieni lihaskipu/selkäsärky äityi joksikin "kokeile miltä tuntuu olla 90-vuotias" jutuksi, en pystynyt kumartumaan senttiäkään, mikä tekee yllättävän monesta asiasta vaikeaa. mies tuli paikalle ja väänsi rahka-jälkkärin kun minä seison tappina paikallaan ja kiroilin särkyä. parilla buranalla ei ollut siihen mitään vaikutusta. venyttelyäkin kokeilin silloin aluksi kun vielä taivuin mutta kipeemmäksihän se vaan meni. sitten sain hierontaa ja mies leikki kiropraktikkoakin. kun pysyy tarpeeksi kauan paikallaan sängyssä niin tuntuu että voi taas liikkua mutta luulo on VÄÄRÄ! nyt on taas parempi hetki, sain vääntäydyttyä farmasia-laatikollekin. mutta eipä se vääntäytyminen paljoa auttanut, mulla EI OLE lihasrelaksantteja! ei ole. nyt se on virallista. vittu. enpä kerro millaisen cocktailin kehitin niiden tilalle. tässä kun istuu selkä suorana vittuuntuneena koneen ääressä, eikä meinaa näppikselle ylttää niin mieleen juolahtaa toinen sloganini (se eka on EI) eli 'ihan paskaa'. joku ilkeämielinen ääni päässä voisi muistuttaa että mulla on kolmaskin slogan (varastettu) ja sekin sopii tilanteeseen; 'elämä on'. ja muistuttaakin. ja niinpä niin, onhan se.

pitäs varmaan mennä sinne sänkyyn makaa, jos siin malttaa olla paikallaan hiljaa niin kipu hellittää vähän. mut sit jos sinne menee niin siitä ei ihan noin vaan noustakaan. olen pari kertaa jumittunut kumaraan ja yrittänyt nostaa itseäni ylös kuin mummo konsanaan. haha. onpa hauska näky.

no ei tässä nyt kiroilu auta, on mentävä sänkyyn. talouspaperi-rullan kera, enhän mä mitään nessuja muistanut ostaa kun ne loppu ja nenä vuotaa kuin joki.

aijaa ja amazonilla kuoli valas johonkin sivujokeen. kauhea haloo. miksi, miten??!1 no tyypillä oli suuntavaisto vituillaan, se meni VÄÄRÄÄN PAIKKAAN! sehän me jo tiedetään, se oli vahinko, tuskin se itseään yritti tappaa. nyt "tutkijat aikovat selvittää, mikä valaan lopulta tappoi". jos mä eksyn saharaan tai johonkon ihan väärään climateen ni ihmettelettekö mihin kuolin? se käy uutisesta selväksi että valas oli ihan väärässä paikassa ja ne yritti ohjata sitä oikeaan mutta eivät ehtineet (joku sapatti just osu siihen varmaan tai kahvitauko venyi). ne siis tiesivät että "valas täällä=ei hyvä". veikkaan että se kuoli koska paikka ei sopinut sille yhtään. kunnes kaikki muutkin valaat eksyvät samaan paikkaan niin mitä jos luonnonsuojelivat ohjaisvat meidän jakamat määrärahat niiden elävien vahtimiseen. itse en ole lahjoittanut millekään luonto-järjestölle. ei vaikuta hyvältä kohteelta, pyörivät jollain kipolla pohjois tai etelänavalla ja ottavat kuvia kun hylkeitä ja pingviinejä ja valaita tapetaan (raa'asti). ei se siihen lopu, olen niin vitun pessimisti että uskon että jos joku firma tai valtio haluaa metsästää jotain niin sitä ei pysäytä mikään järjestö tai meidän säälittävät vetoomukset. 1387 suomalaista allekirjoitti addressin, lopettakaa valaiden pyydystäminen! 5690 puolalaista allekirjoitti saman paperin, tehkää asialle jotain! vittu kukaan ei tee sille mitään. ja se on tod ikävää mutta tällänen laji tää ihminen on, vahvin voittaa. ja vahvin on se jolla on eniten valtaa. ja eniten valtaa on sillä jolla on eniten rahaa, ja toisinpäin, lasketaan siitä loppuuko se [eläin]ten pyydystys.

paikallinen eläinsuojelujärjestö tai vastaava toimii sen verta kevyellä kalustolla ja pienellä byrokratialla että voivat saada jotain aikaiseksikin. elleivät ole idiootteja. tässä kohtaa haluan olla optimistinen. animal planetin Animal Cops on ihan paras. meillä pitäs olla samanlaisia, vaikka ei sovikaan maan tyyliin. mentäs vaan ja jos se maatalon isäntä rääkkää sitä hevosta tai koiraa niin linnaan vaan. oikeesti. hah. olisi ihan reilua. siinä mikään sössötys riitä sitten puolustukseksi. mun pitäs olla eläintensuojeluministeri. määrärahoja ei käytettäs mihinkään joululahja-kyniin tai muuhun turhaan vaan itse asiaan. ihmisen linnassa oleminenkin tosin maksaa, veronmaksajille kelles muulle. että haluanko mä maksaa sen Eero-Pekan siellä asumista sitten siellä vaikka hevonen onkin sitten paremmassa hoidossa? voisko Eero-Pekan vaan...eliminoida, ja tilan lunastaa valtiolle ja vastaavan toiminnan tukemiseksi, jos E-P:llä ei ole perhettä. no on sillä kuitenkin sukua. hmm. vaikeita juttuja. kiduttaminen olisi tietysti reilua silmä-silmästä toimintaa mutta se ei ehkä sovi meidän lainsäädäntöön ja kaksinaismoralistiseen ajatteluun. se on liian suoraa. no, jos toi olis mun duuni niin keksisin kyllä jotain. lupaan että ketään ei kidutettais. eikä edes tapettais jos anois armoa. vitsi vitsi.
miten mulla aina meneekin niin överiksi noi jutut. logiikka on pettämätön mutta se aina johtaa tappamiseen ja ties mihin.

No comments: