November 15, 2007

mediakritiikitöntä päivää ei olekaan!

kaikkea pitäs tehdä mutta on vähän pää sekaisin. olen itseeni keskittynyt mutta kaikenlaiset jutut vaativat teoriassa huomiota. emailit ja ties mitkä. pyykit on kuivunu tos muutaman päivän. ei ole hirveesti ylimääräistä tilaa joten olisi kaikkien etu että siivoan ne kaappiin. kynnet pitäs laittaa. huomenna on palaveri joka vaatis valmistautumista. ja puhuin kai yhden työjutun tekemisestä siihen sävyyn että se olisi huomenna tehty. ei siitä kuitenkaan kukaan kysy mutta ei kai se siitä ole kiinni. olisi oikeesti hyvä juttu meidän sivuille, luulen.

yks poika haluis tulla kuvattavaks sen tyttöystävän kaa. tyttöystävä on harvinaisen kaunis ja poikakin persoonallinen joten kaiken järjen mukaan tämä pitää tehdä. mutta kun on ollut vähän hiljaista tällä saralla... se tuntuu aina vaikeelta. sain postissa yks päivä ne intiassa ottamani kuvat Neilistä ja katoin ne mutta en edes viitsinyt tehdä niille mitään. vaikka kyllä siitä setistä kuvan ulos saa.

vanha tuttuni Eero (Akon poikkis) oli eilen yhteydessä ja vaihdoimme kuulumisia. se on nyt Berliinissä vaihdossa. kertoi että sen kaveri oli kertonut olleensa 'samassa palaverissa kanssani' (?!). what? no, webbisaittimme teknisen palveluntarjoajan palavereissa on heidän nörtti-edustajanaan tää yks Mikko (jees tyyppi) joka oli nähnyt Eeron kontaktit Facebookissa ja kas, tunnistanut naamani. kysyi Eerolta mistä se tuntee mut. oltiin Eeron kanssa muinoin töissä yhdessä fotoliikkeessä. Eerolla ja mulla oli Facebookin mukaan toinenkin yhteinen tuttu, nykyisen/kohta entisen asiakaspalvelu-työpaikkani kautta. pieni maailma, taas se nähtiin. ja Eero sanoi että löysin blogini ja tykkää lukea sitä (!). hämmentävää mutta kiva kuulla :) näen sen että jos tuntee tyypin niin ehkä jaksaa vaihtelevia aiheita ja jos viitsii skipata otselleen turhien kohtien yli niin joo, ehkä. luen mäkin useampien kavereiden blogeja kirjoitti ne melkeen mistä vaan. Mariannen konsertti-arvioista saattaa jäädä pari riviä väliin mut se on vaa siks et mul on joku ongelma konserttien kaa! työkaveri (itse muusikko myös) kysyi tänään että aionko damissa käydä jollakin keikalla... öö. ni kyllähän kahdessa päivässä ehtis... ei vaan kuulu mun tärkeys-asteikolla niin korkealle. ainoo minkä nyt viittisin nähdä niin Anthony and the Johnsons jonka missasin kesällä kun liput myytin ja ensin itse jumitin.

Jyrki Kasvi ja Anni Sinnemäki blogaavat tehy-asiasta hyvin (linkit on entryihin)

luin Adbustersia junassa. se saa jo aika uupuneet ja sekaiset ja homeiset aivosolut aina mukavasti liikenteeseen. Buy Nothing Day (24.11) onnistuu multa mutta entäs Buy Nothing Christmas? no, Buy Less Christmas on myös vaihtoehto. minä, edelleen itsekkäänä, varmaan ostelen muille vähemmän ja tuhlaan sen rahan itseeni? hahaa, kerrankin en. poikkeus nimittäin vahvistaa säännön. saatan keksiä vielä muitakin ideoita mutta luulen että jos päätän suurinpiirtein minkäsuuruisen summan säästän vähentämällä ennestään pieniä joululahjaostoksia, voin sillä summalla tilata tietylle määrälle ihmisiä (1, 2, 3?) Adbustersin vuodeksi. paperiahan sekin, kulutusta! mutta oikeesti aika pieni hyötyyn nähden. en halua tuputtaa mitään mutta lehti on kaikin puolin fiksu ja käsittelee kulutuksen ja politiikan lisäksi myös muita maailman tapahtumia mielenkiintoisista (epätyypillisestä?) näkökulmista. lähinnä se on mediakriittinen julkaisu mutta niin hyvä siinä!

käytiin töissä yhdessä lounaalla pizzeriassa ja menin ekana maksaa. tyyppi vetää korttini ja venataan kauan siinä, kaikki. tulee 'hylätty'. olin et no hmm, voitko koittaa uusiks (joskus noi laitteet vaan vikailee kumma juttu tää nykytekniikka...). no se koittaa ja taas näyttää kestävän ja se alkaa laskuttaa muita seurueen tyyppejä toisella maksupäätteellä joka sillä löytyy näköjään siitä vierestä. välillä tsekkaa sen mun kortin laitteen johtoja et onks ne hyvin kii jne. no siinä kaikki muut maksaa ja annan seuraavaksi toisen kortin ja ennenpitkää se herjaa myös hylättyä. jossain välissä heitin että jos se koittas sitä toista laitetta mutta ei ottanu kuuleviin korviinsa. no lopulta kun olin jo seteli kourassa niin se sit totes et no koitetaan täl toisel. no kas kun SE VITTU TOIMI. totesin ehkä ihan snadisti sarkastisesti että taitaa nyt olla jotain vikaa tuossa toisessa laitteessa. vitun idiotti. seisottiin siinä kaikki puoli tuntia siks että se ei voinu heti vetää mun korttia siitä toisesta päättestä. oli sen näköstä touhua ettei edes ollut eka kerta kun se laite oli paskana. mutta miten voi joku olla noin vitun idiootti?? eikö ole kaikkien etu että asiakas rahastetaan mahd tehokkaasti ja nopeasti?? saatanan tunari. ja oli ulkomaalainen joo mutta en mainitse sitä tässä yhteydessä koska kyllä ne suomalaisetkin osaa ryssiä.

hehee Alkot on kii. tai Hki:ssä 3 auki mutta ei yksikään ihan vieressä. eipä tarvi miettiä että käväsiskö siellä. hyvä. apteekkien kiinniolo on ikävämpää koska eilen lääke jota yritin hakea olikin tilauskamaa ja lupasivat että saan sen huomenna klo 20 asti auki olevasta pisteestä nimelläni, kunhan he ensin vahvistavat että lääke on saapunut, tekstarilla. no tekstaria ei tullut joten en mennyt. tyyppi kun vakuutti että tekstari tulee, sitä ennen ei kannata käydä. oletan että lakon tai työnseisauksen tms. vuoksi on asiat mennyt vähän uusiks ja siksi en nyt saanut mitä halusin. no, en kuole että eipä tässä mitään mutta tylsää silti.

vituttaa se kun roudataan Intiasta tänne jotain eläimiä millä on kaikenmaailman vitun tauteja (HS 15.11), mihin ne karanteenit on kadonnu?? ei mikään ihme ettei sieltä päästetä ihmisiä tänne... (kuulostipa pahalta, lipsahti vaan). no oikeasti, ei tää maa yhteen raivotautiseen koiraan kuole, ei se ole mikään helvetin rutto tai vastaava. onhan se (kuitenkin) hyvä ettei meillä ole tärkeämpiä asioita mitä uutisoida (sota, AIDS, nälkäkuolema jne). raivotautisen koiran ohella lööpissä oli jo linnanjuhlat mikä korostaa siis pointtiani (ei intialaisten ihmisten pääsystä vaan tärkeämmistä uutisista!).

No comments: