January 28, 2008

sininen uni

PAMin väite maahanmuuttajien riistosta ei epäilytä yhtään (HS 27.1). mutta hävettää olla suomalainen, miten ne kehtaa. tollasta kuitenkin sattuu, nimim. terveisiä alipalkkaisesta ja muutenkin omasääntöisestä videovuokrausfirmasta jossa työskentelin 90-luvulla. mut et heti pitää olla kusemassa silmään jos toinen ei tiedä oikeuksiaan. yritetään nyt käyttäytyä ihmisiksi. noita firmoja ja niiden asiasta vastaavia (etsitään sit se oikee pomo eikä jotain viestinviejiä...) sais sakottaa oikeen kunnolla. ja häpeäpaaluun vaan. työehtosopimukset ja muut säännöt on ihan mustaa valkosella, miten kehtaa käyttää hyväksi heikompaa noin? osakkeenomistajat kans allekirjoittamaan julkinen anteeksipyyntö. pistäs ehkä vähän rotia tohon touhuun.

hemmetti, oliko se unta että Karalahti pelaisi loppuvuodesta taas hifkissä? tosi hämärää, etten pysty sanomaan...ei se ainakaan enää tuolla uutisissä näy mutta ehkä asiasta on jo muutama päivä? jos nään tollasia unia niin... huh huh. viime yönä näin unta TAAS tipattomaan tammikuuhun liittyen. oli kai tammikuun tokavika päivä ja olin jotenkin ihan paskana kun olin luullut että on vika, tms. mutta nyt hereillä ollessakin välillä mietin että joko on perjantai, joko on perjantai... ei saatana. mä en oikeastaan edes ole riippuvaisen perikuva vaan myös "jumittajan". avaa telkku, laita mut istuu siihen, ja mä voin ja mutta ennenkaikkea haluan katsoa sitä samaa sit vaikka 12tuntia. niinku sitä ruotsalaisten lande-realityä. se kyllä kesti varmaan pidempää ku 12tuntia ja sitä ehti tulla pari seasonia, oli joku putki subilla tms. viikonloppuna miehen vanhemmilla oli iso palapeli ihan vaiheessa pöydällä. jotakuinkin kävelin siihen ovelta ja sit istuin siinä koko illan. 6tuntia? no ei se oo pitkä aika, mutta olisin voinut jäädä siihen kyllä... tai telkusta tulee top chef ja sit kun jakso loppuu olen ihan paskana ja rupeen ettii sitä ja sit pitää kattoo kaikki 5 seasonia putkeen. no, katoin vasta yhden kun loput on vielä tulossa. kun katon telkkaria en kuule tai nää mitään muuta, jos mies vaikka sanoo jotain. en pysty keskittyy kahteen asiaan sillee. joku juttu vaan aika helposti imasee mut mukaansa ja saa jakamattoman huomion tunti- tai päiväkausiksi. keskeytys on vaikeaa.

aika paljon näkee ja kuulee vitsailua viestimissä koskien eduskunnan naisten häirintää. vakavilla asioilla saa ja ehkä pitääkin vitsailla mutta tuntuu jotenkin että tässä on nyt voitolla juuri tuo asialle naureskeleva ääni. ei se mikään vitsi ole jos esimies lähentelee, ulkonäön kommentointi asiattomasti on ihan yhtä mautonta, paitsi varmaan keski-ikäisten miesten mielestä jotka luulevat olevansa enemmän miehiä kun käyttäytyvät liioitellun aggressivisesti ja asemaansa korostaen. edellisessä työpaikassa oli yks esimies-lähentelijä mutta se innostui vain firman bileissä kännissä, kaikki naiset sen meingin ties. mut että tulee mulle ehdottaa et mentäs miesten vessaan...?! sen jälkeen kun on kourinut takapuolta jne. toivottavasti tajus hävetä ihan saatanasti. no se siirrettiin muihin hommiin sit jossain vaiheessa, ei tarvinut katella sitäkään enää. sitä edelline oli kun olin 16, just lapsen vaimonsa kanssa saanut mies... lähemmäs 30. oli tyypillä otsaa. mutta muuten olen säästynyt tollaselta. katsoisin että olen päässyt vähällä. noita asenneongelmaisia äijiä on liikenteessä kuitenkin sen verran. pedofiilejä olen tavannut 2. olin onneksi tarpeeksi vanha tajuamaan tilanteen ja selvisin säikähdyksellä jotakuinkin, pääsin tilanteista ulos. sääliks käy niitä joilla ei oo mitään mahiksia ja hommat menee totaalisesti vituiks jonkun sukulaisedän tms. käsissä. mitä niillekin miehille tai naisille tekis? joku tutkimushan totes että päässä niil oli jotain vikaa. siis fyysisesti. en hitto tiedä mitä tolle voi tehdä, mikä olisi inhimillistä ja järkevää ja parasta kaikille... mikä edes on inhimillistä?? ihminen on paljon eläimempi kuin kuvittelee. ei tietokone tee meistä sen kummosempi ku 1000 vuotta sitten oltiin.

mormonien johtaja sitten kuoli. olihan se aika vanhakin. ne jatkaa viraan valittuna kuolemaansa asti joten ei mikään ihme että siihen valitaan niin vanhoja, heh (uusi tyyppi on 80v). jos valitsis 60vuotiaan niin hitto sehän vois hallita imperiumia vaikka 30 vuotta. huono asia? no nyt lueskelen fiiliksissä mormonien webbisivuja. tapasin 2 heikäläistä kanadassa impro-teatteri festivaalien aikaan 2004. jäivät mieleen koska olivat niin loistavia tyyppejä. siihen taitaa mun kokemukset rajoittua...*hmm* tietty pitää lukea kans exmormon.comia tasapainon vuoksi. se on hauska kun usernamet on siellä kaikki mormo-nalkuisia, ja perässä numero. ehkä uskontoa kuvaavaa? en tiedä.

ostin kaupasta tehosekoitin safkaa. omenia, porkkanoita, persikkaa, sekahdelmiä, riisimaitoa (?! mitä helvettiä se on? pian selviää) jne.

No comments: