July 26, 2010

onhan se jännää

Roosa Murto kirjoittaa HS-kolunissa "tavattomista muslimeista". Roosa on Istanbulissa hengannu jonku yläluokkaisen länsimaista elämäntapaa ihannoivan muijan ja sen kavereiden kanssa. "Juhlimaan ei lähdetä isältä salaa, vaan isän omistamaan yökerhoon, jossa saa juoda ilmaiseksi kunnes oksentaa."
kuinkahan monen iskä omistaa yökerhon?

onhan se silleen ok kertoa suomalaisille että täälläkin suunnalla on rahaan ja ulkonäköön (joo laitetaa koulutus vielä tähän, se kuulostaa hyvältä) uskovaa jetset porukkaa, yleensä kun turkkilaisista tulee vaan mieleen kebab-ravintolat. ja lehtihaastattelluissa yleensä on hartaita muslimeja jotka kertoo näkemyksiään islamista. ni toinen ääripää sitten, mutta aika surullista; "...Hän ei voi sietää hunnutettuja naisia eikä uskonnollisia miehiä, vaan toivoisi heidän käyttäytyvän kuten ‘’aivollisten kuuluukin.’’
mäkin tunnen näitä uskontoon raivoisasti suhtautuvia turkkilaisia, jotka kovasti häpeävät uskovaisia maanmiehiään ja etenkin eurooppaan muuttaneita sellaisia, ne kun on just niitä kouluttamattomia ja usein harrastaa uskontoaan.

itse tietysti kannatan jotain keskitietä. normimuslimihan on ihan ok, ystävällinen ja suvaitsevainen, ehkä ne lukee koraania himassa ja pitää huntua mutta ei tyrkytä sitä muille. ääripäät on aina vähän ...ääripäitä.

suomalaisia ääripäitä saan lukea hesarin mielipidepalstalta.


neiti R tulee tänne elokuun lopussa....sitä odotellessa...!

No comments: