September 21, 2010

no mä oon sitä mieltä että...

pääkaupunkiseudulla vietetään autotonta päivää taas kerran. muistanko väärin että julkinen liikenne olisi ollut ennen ilmaista kyseisenä päivänä? nyt uutisten mukaan "kampanjahintaan". ihanaa, ihna kuin joku iso firma antaisi vähän alennusta tuotteistaan. ja siitä kai onkin kyse. kai toi bisnes on raakaa...pitää lopettaa linjoja kannattamattomina ja kaikkea, mutta silti tuntuu että eikö nyt kerran vuodessa helvetti voisi olla ilmaista?!

täällä oli maanantaina julkinen liikenne ilmaista klo 13 asti, kun oli virallinen koulujen alkamispäivä. no olihan se ratikka sitten aika täynnä... joskus muulloinkin on ilmainen liikenne, en tiedä kuinka useasti vuodessa mutta ehkä muutamana päivänä. ja arvailen että rahallinen menetys (ekana mielessä suomalaisella!) on kai miljoonassa eurossa, joten tietty samalla suomalaisittain kauhistuttaa moinen leväperäisyys mutta toisaalta nostan hattua, turkkilainen anteliaisuus näkyy joka paikassa. voisi tietysti kommentoida kuinka juuri tollaset pienet säädöt vaikuttaa kokonaisuuteen ja ilmankos kaikki on niin perseellään kun miljoonia menee ihan ohi suun, mutta Turkin talous on kyllä ihan ok ja kasvussa, toi euroopan lama tai mikä nyt on ollut niin ei iskenyt täällä onneksi.

mutta joo, logiikka ja laskutoimitukset ei aina seuraa täällä silleen ...että sit asiat menis niinku... nii. mutta kun tää nyt niinku toimii tälläsenään niin ehkä siihen ei tarvii koskea. kuka sitä on sanomaan miten asioiden pitäs toimia. miltsi sinne tänne, ei sitä kuitenkaan niin tehokkaasti käytettäis niin onko se sit niin justiinsa??


mä lueskelen joskus ulkomailla asuvien suomalaisten (tuntuvat aina olevan naisia...jännä juttu) blogeja, siis jotka seukaa tai pitää perhettä ulkomaalaisen kanssa. ne aina blogin reunuksissa linkittää mitä itse lukevat ja jotenkin siellä on paljon vaan sitä samaa, eli ulkomailla ulkomaalaisen kanssa asuvat naiset lukevat ainoastaan vastaavanlaisia blogeja. mulla on vielä vähän, tai enimmäkseen ihan muuta, lukulistalla. ehkä en oo ollu tääl tarpeeks kauaa.

mutta se pisti silmään että nämä lukemani naiset usein tuntuvat jakavan miehensä uskonnon, sillon kun lähi-idässä ollaan. jos ei nyt mistään radikaalista olekaan kyse mutta juutalaisia ja jotain perusmuslimisettiä. ja monilla etenkin turkissa asuvilla naisilla on kauhu-anoppi. onhan näistä kuultu, kun miehet täällä on mammanpoikia loppuun saakka ja äiti saa tulla keski-ikäisen miehen taloon ja sanoa ja tehdä mitä lystää siellä, haukkua vaimon siinä sivussa. siinä on suomalainen nainen helisemässä. vähemmästäkin. ja muutenkin konservatiivisia miehiä on löytynyt. tietysti tilastollisesti niitähän on täällä päin ihan helvetisti mutta itselle ainakin (sattumaa tai ei?!) jotenki sopi tommonen tasa-arvoa kannattava ateisti paremmin. jota ei kiinnosta mitä sen äiti on mieltä eikä se halua äitiään tänne kyläilemään.

ulkosuomalaisten blogeja joita jaksoin ainakin alustavasti lukea jonkun matkaa...
Empatiaa sisäisille susille - Wienissä
Rakkauden mosaiikki - Turkissa
Happiness is... - USA
Kaksi merta - Bahrain
Minunkin Afrikkani - Uganda
Xue opiskelee - Kiina
Road to Academia - Lontoo
Finn and the city - Lontoo
Edo-Elmerit - Japani
Hayatim Istanbul'da - Turkki

ah joku linkitti mulle vapaakielivalinta.fi - pakkoruotsin poisto-projektia siis...

4 comments:

Sara said...

Taytyy sanoa, etta itseanikin kylla kovin kiinnostaa lukea muiden Kiinassa asuvien blogeja. Ja ajattelen niin, etta myos blogini lukijoita kiinnostaa samantyyppiset jutut. Mutta sitten omasta google readerista loytyy kylla blogeja laidasta laitaan.

Omaan korvaani kuulostaa kylla oudolta, etta miehen takia vaihdettaisiin uskontoa hyvin rajustikin. Miten sita voi syntya palo aivan vieraaseen uskontoon aika nopeassakin ajassa? Itse uskonnottomana en pystyisi, enka haluaisi olla miehen kanssa, jolle uskonta olisi kovinkin tarkea asia elamassa.

p.s. Kiitos linkista :)

reppuli said...

Tuohon uskonnon vaihtamiseen kommentoisin, että esimerkiksi muslimimiehen kanssa naimisiin mennäkseen naisen on pakko kääntyä muslimiksi. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Näin ainakin täällä Lähi-Idässä.

Ja on meitä ulkosuomalaisia muitakin kuin ulkomaalaisen kanssa naimisiin menneitä :)

reppuli said...

Tuohon uskonnon vaihtamiseen kommentoisin, että esimerkiksi muslimimiehen kanssa naimisiin mennäkseen naisen on pakko kääntyä muslimiksi. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Näin ainakin täällä Lähi-Idässä.

Ja on meitä ulkosuomalaisia muitakin kuin ulkomaalaisen kanssa naimisiin menneitä :)

jenni said...

sara: njoo, luenhan mäin nyt mieluiten turkissa asuvien juttuja, on jotain mitä jakaa :) makes sense.

reppuli: riippuu maasta ja islamin "lahkosta" tuo tarviiko muslimin naida "muslimi" vai voiko naida kristityn... ja sittenkin on eri asia muutaa uskontoa paperilla kuin ruveta oikeasti viettää ramadania... luin siis blog jotka on reja joiden kirjoittajat on ruvennu ihan kunnon muslimeiksi. ja tietty kaikki ei oo naimisissa/suhteessa...jostain syystä vaan löysin sellasten pariutuneiden blogeja. ihan ok se, mielellään luen muiden kokemuksia ulkkis-miehen kanssa olemisesta.